E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street dibe ulaştı mı?---

Wall Street dibe ulaştı mı?

Wall Street dibe ulaştı mı?
11 Ekim 2023 - 18:03 borsagundem.com

Boğa piyasası yorumlarıyla bilinen borsa uzmanı Mark Newton borsaların alım fırsatı vadeden dip noktasına yaklaştığını söyledi.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Fundstrat'ın Küresel Teknik Strateji Başkanı Mark Newton'a göre, hisse senetleri dibe vurma sürecinde. Newton bu tablonun yatırımcılar için yakında mükemmel satın alma fırsatının ortaya çıkabileceği anlamına geldiğini söyledi.

Newton CNBC’deki röportajında ABD borsalarının gösterge endeksi niteliğinde olan S&P 500’ün mevcut seviyesinden %4 kadar düşmeye devam edebileceğini öngörüyor. Borsa uzmanına göre bu kısmen kısa vadeli volatilitenin ve Hamas’ın İsrail’e düzenlediği saldırıların etkisi ile gerçekleşecek.

Ancak Newton bu düşüş trendinin kontrol altına alınmasının muhtemel olduğunu ve hisse senedi fiyatlarında bir toparlanmanın yaklaştığını da sözlerine ekledi.

Borsa uzmanı, “Tarih bize, askeri çatışma zamanlarında, piyasa oynaklığının genel olarak oldukça kısa ömürlü olduğunu gösterdi” dedi ve piyasalar için teknik uzun vadeli öngörülerinin savaş nedeniyle anlamlı bir şekilde bozulmadığını da söyledi.

“Dördüncü çeyreğe girerken mevsimsel ters rüzgarlarla birleşen karamsarlığın dip yapma sürecinde olduğunu ve riskli varlıklar için iyi bir zaman olması gerektiği konusunda biri oldukça iyimser kıldığını düşünüyoruz.”

Piyasalar ayrıca büyük ölçüde ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırımlarını bitirmesini bekliyor. Bu da faiz oranlarının geri çekilmeden önce muhtemelen zirve yapacağı anlamına geliyor. Newton daha düşük faiz oranlarının ekonomik büyümeyi güçlendirebileceğini ve bunun da teknoloji gibi belirli sektörler için bir nimet olabileceğini söyledi.

Newton, yatırımcıların yüksek enflasyon ve potansiyel resesyon konusunda endişeli olduğunun altını çizdi. Ancak borsa uzmanı hâlâ devam eden enflasyonist baskının büyük bir kısmının “kendi kendine” çözüleceğini öngörüyor. Bazı ekonomistlerse faiz artışlarının reel ekonomisi üzerindeki gecikmeli etkisi göz önüne alındığında ek bir faiz artışına gerek olmadan enflasyonun düşmeye devam edebileceğini öne sürüyor.

Borsa uzmanı Amerikan konut ve işgücü piyasasını taşıyan benzeri görülmemiş talep sayesinde yaklaşan herhangi bir resesyonun da ertelenmesinin muhtemel olduğunu sözlerine ekledi.

Fundstrat daha önce düşen enflasyona ve güçlü ekonomik büyümeye işaret ederek hisse senetlerinde güçlü bir rallinin başlayacağını öngörmüştü. Fundstrat'tan Tom Lee'nin daha önce tahmin ettiği üzere, bu ralliyle birlikte S&P 500 Endeksi 2023'te tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkarabilir. Ancak Lee endeks 2022 yılında %20 düşüş kaydettiğinde de benzeri yönde bir çağrı yapmıştı.

Gelişen piyasa hisselerinde geri dönüş fırsatı

 

ABD'de mortgage başvuruları ve faizler arttı

 

Güvercin Fed mesajlarıyla tahvil getirileri geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)