E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street artan teşvik umutlarıyla günü yükselişle kapadı---

Wall Street artan teşvik umutlarıyla günü yükselişle kapadı

Wall Street artan teşvik umutlarıyla günü yükselişle kapadı
03 Şubat 2021 - 00:29 borsagundem.com

GameStop endişeleri azalırken ABD borsa endeksleri haftanın ikinci gününü de yükselişle kapadı. Biden yönetiminin 1.9 trilyon dolarlık teşvik paketiyle ilgili artan umutlar ve teknoloji şirketlerinin performansı alımları hızlandırdı

ABD borsaları haftanın ikinci gününü de yükselişle kapadı. 

Endeksler, piyasalardaki GameStop çılgınlığına ilişkin endişelerin hafiflemesiyle hafta başında yakaladığı pozitif seyri korudu.

Son haftalarda bazı hisse fiyatlarında görülen aşırı oynaklık ve sert yükselişler, yerini düşüşe bıraktı. Sosyal medya platformu Reddit üzerinden örgütlenen bireysel yatırımcıların alımlarıyla geçen hafta yüzde 400 değer kazanan GameStop hissesi salı günü yüzde 60 değer kaybetti.

GameStop ile geçen hafta sert yükselişlerin görüldüğü benzer hisselerde de düşüş kaydedildi. AMC'nin hisseleri dün yüzde 40'ın üzerinde değer kaybederken, Bed, Bath and Beyond'un hisseleri yüzde 16'yı, Nokia'nın hisseleri yüzde 7'yi ve BlackBerry'nin hisseleri yüzde 21'i aşkın düşüş yaşadı.

Analistler, söz konusu hisselerde yaşanan düşüşün spekülatif alım çılgınlığının gevşediğine yönelik bir işaret olduğu belirtirken, genel piyasa için sağlıklı bir durum olduğunu ifade etti.

Wall Street’in korku göstergesi Cboe Volatilite endeksi GameStop çılgınlığının geride kalmasıyla geriledi.

TEŞVİK UMUDU ARTTI

ABD'de Kovid-19 salgınıyla mücadeleye yönelik ekonomik kurtarma paketine ilişkin gelişmeler de piyasaların odağındaki yerini korurken, ABD Başkanı Joe Biden pazartesi günü Cumhuriyetçi senatörlerle destek paketi üzerinde uzlaşmaya yönelik bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından Beyaz Saray yetkilileri, verimli bir toplantı gerçekleştiğine dair değerlendirmede bulundu.

TEKNOLOJİ HİSSELERİNİN PERFORMANSI

Teknoloji şirketlerinin bilanço açıklamalarının yüzde 97'si geride kalırken Alphabet ve Amazon'daki kazanımlar, teknoloji sektörü hisselerini de cazip hale getirdi. 

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones Sanayi Endeksi günü 475,57 puan ve yüzde 1,57 oranında artarak 30,687,48 seviyesinde kapadı. S&P 500 Endeksi 52,45 puan ve yüzde 1,39 oranında yükselişle 3.826,31'e ulaştı. Nasdaq da 209,38 puan ve yüzde 1,56 ararak 13,612,78 seviyesine yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)