E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıVolatilitenin düşmesi yerini tepki alımlarına bıraktı---

Volatilitenin düşmesi yerini tepki alımlarına bıraktı

Volatilitenin düşmesi yerini tepki alımlarına bıraktı
25 Mart 2021 - 09:15 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne dünkü yükselişin ardından satıcılı bir eğilimle başlaması bekleniyor

Güne yatay başlangıç yapan BIST-100 endeksi tepki alımlarının kuvvetlenmesi ile günü %2,65 yükselişle 1.413,86’den tamamladı. TCMB başkan değişikliği sonrası piyasalarda oluşan panik satışları kurlardaki volatilitenin düşmeye başlamasıyla yerini tepki alımlarına bıraktı. Oynaklığı düşmeye başlayan TL günü sınırlı değer kazancıyla tamamlarken, Pazartesi günü sert yükseliş gerçekleşen yurtiçi 10yy tahvil faizleri de gerilemeye başladı. Kur, tahvil faizleri ve CDS’lerdeki sert yükselişten en çok negatif etkilenen bankacılık endeksinde tepki alımları iki günde oluşan düşüşe göre sınırlı kaldı.

Kurlarda ve tahvil faizlerinde gerilemenin devamı durumunda bankacılık hisselerinde de tepki alımlarının oluşması beklenir. BIST’te yabancı yatırımcı işlemi yaptığı bilinen kurumların satışları ilk momentum kaybetse de dün de devam etti. BIST’te tepki alımlarının güç kazanması için yabancı satışlarının durması ve TL’nin değer kayıplarının bir kısmını geri aldığını görmemiz gerekiyor. Bu nedenle, kısa vadede BIST’te ve TL varlıklarda yüksek volatilitenin devam etmesi beklenmektedir. CDS’ler günü 455 seviyelerinden kapatırken mevcut fiyatlama TL varlıklara yönelik risk algısının yüksek fiyatlandığına işaret ediyor. Yurtdışı borsalar günü karışık bir görünümle kapatırken, global risk alma iştahında zayıflama olsa da risk iştahı güçlü kalmaya devam ediyor. Yurtiçinde ekonomi yönetimi ve siyasi taraftan gelecek mesajlar takip edilecek. BIST ve Türk varlıklarının kısa vade de yurtdışı piyasalardan bağımsız dalgalı bir seyir izlemesi beklenmektedir. ABD vadelileri BIST kapanışına göre satıcılı seyir izlerken, Asya borsalarında da Japonya dışında satıcılı bir görünüm var. Endeksin de güne dünkü yükselişin ardından satıcılı bir eğilimle başlamasını ve daha sonra tepki alımları ile dengelenme çabasında içinde olmasını bekliyoruz.

Para ve Döviz Piyasaları:

Dolar paritesi 7,8853-7,9293 bandında işlem görerek gün sonunu, önceki gün sonuna göre %0,88 oranında değer kazancıyla 7,9196 seviyesinden tamamladı. Döviz sepeti karşısında ise Lira %0,53 oranında değer yitirdi. Borçlanma araçları piyasasında dün on yıllık gösterge tahvilinin getirisi %17,64-%18,67 seviyeleri arasında hareket ederek günü, önceki kapanışa göre 1,01 puan düşüşle %18,09 seviyesinden tamamladı.

Akdeniz Yatırım Holding ve Kerevitaş sorusu

 

Küçük yatırımcı halka arzlarda adalet istiyor!

 

Yabancılar banka hisselerinde neden satıyor?

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Günün önemli şirket haberleri 25/03/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)