E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaVirüs satın alma fırsatı yaratıyor---

Virüs satın alma fırsatı yaratıyor

Virüs satın alma fırsatı yaratıyor
31 Ocak 2020 - 17:43 borsagundem.com

Uzmanlara göre korona virüs korkusuyla satışlar olurken satın alma fırsatı oluşuyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dow Jones endüstri ortalaması, S&P 500 ve Nasdaq Kompozit endeksleri ocak ayında rekor seviyeye ulaşması rağmen korona virüsün korkusu yoğun satışlara sebep oldu.

Korona virüsünün etkisi belirsizliğini korurken Yahoo News’in uzmanlarına göre borsanın rallisi uzun dönemde devam edecek.

Amerikan Merkez Bankası FED’in faiz oranlarını düşük seviyelerde tutması, FED’in tahvil satın alarak piyasalardaki likiditeyi sabitlemesi, ABD tüketici harcamalarının artması ve Çin ile imzalanan ticaret anlaşması borsaların gelecek dönemde negatif seyir etmesini engellemekte.

Zenginler borsa yatırımını azaltacak mı

Yatırım yönetimi şirketi Invesco’nun küresel piyasalar stratejisi Brian Levitt, piyasanın ekonomik aktivitede bir yavaşlama olacağı korkusuyla hareket ettiğini söyledi. Nihayetinde geçmişte olduğu gibi virüsün yayılmasının engelleneceğini düşünen stratejiste göre yakın zamanda korkuya dayalı satışlar olması normal.

Bu durumun satın alma fırsatı olduğunu belirten stratejist, korona virüsden piyasaların sarsılması için ölüm vakalarının katlanarak artması gerekiyor.

Piyasaları Apple, Microsoft ve Amazon gibi köklü şirketlerin açıkladığı karlar desteklerken ızun süredir sıkıntılı olan General Electric'in hisseleri bile yükselişte.

Ayı piyasası gözükürken dipten almaya çalışmayın

Borsa haftayı artıda kapatır mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Terimukilla01 Şubat 2020 13:13

    Tamam da cin kapalı iken zaten diğer borsalar düştü. Çin kendi üstüne düşen düşüşü göstersin, üstüne ekstra çok düşerse diğerleri ayak uydurur

  • süleyman31 Ocak 2020 23:34

         İki gündür tatil olan  Çin borsası, pazartesi günü açılıyor. Korona virüsüne en sert tepkiyi verip kötü düşebilir. Bu da başta Asya borsaları olmak üzere, bütün borsalar üzerinde bir domino etkisi yapabilir. Pazartesi günü dikkatli olmak gerekir. Zira sert satış baskıları oluşabilir.... 

  • Hüseyin01 Şubat 2020 11:25

    Alım için bekleyenlere fırsat çıkar.

  • Recep31 Ocak 2020 23:25

    Dünya borsaları çökmüş. Geçen sene 100 binden 92 bine bir günde düşen bist Görmüştük. Şimdide 120 binden bir günde 112 bine düşen sonraki gün 116 bine çıkan borsa göürümüyüz

  • kılıç31 Ocak 2020 21:06

    PANİK SATIŞLARI BAŞLAMADI ÇİNDE TATİL PAZARTESİ BİTİYOR EGERKİ ÇİN BORSASI KÖTÜ AÇILIRSA DÜNYA BORSALARINI SARSACAKDIR .SATIŞLAR SERT OLABİLİR.

  • Kamil31 Ocak 2020 20:08

    Petkim !! alalım mı (6)  (6) 

  • mahir31 Ocak 2020 18:52

    enayiler alıyor olmasın.

  • Burak01 Şubat 2020 11:27

    Zaman gösterir, Alan mı enayi, satan mı.