E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıVirüs salgınının negatif fiyatlaması artıyor---

Virüs salgınının negatif fiyatlaması artıyor

Virüs salgınının negatif fiyatlaması artıyor
25 Şubat 2020 - 09:25 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende virüs Rusya ve İdlib gündemi öne çıkıyor

Haftanın ilk işlem gününe yurtdışı piyasalara paralel olarak satıcılı seyirle başlayan BIST-100 endeksi gün içinde 113,500 seviyesine kadar gerilese de kapanışı 114,789 seviyesinden yaptı.
İşlem hacmi 12.5 milyar TL olarak gerçekleşti. Endekse dahil 29 hisse değer kazanırken, 67 hisse değer kaybetti. USDT/TL kuru 6.12 seviyesinden, CDS ise 302 seviyesinden işlem görüyor. Tahvil faizlerinde de yükseliş görülüyor, 2 yıllık tahvil faizi %11.89 seviyesine geldi.

Virüs salgınının negatif fiyatlaması artarak devam ediyor. Son olarak Güney Kore ve İtalya'da vaka sayılarının artması piyasalarda endişeyi artırdı. Özellikle İtalya'da üretimin %30'unun sağlandığı bölgede kısa sürede hayatını kaybedenlerin artmasıyla geniş çaplı önlemler alındı. İtalya başta olmak üzere Avrupa hisse endeksleri 2016'dan bu yana en sert düşüşlerini kaydetti.

ABD'de de geçen hafta tarihi zirve gören endekslerde sert satış hakimdi. Gün içinde çıkan aşı haberleri hafif tepki alımlarına sebep olsa da kısa vadede bir açı geliştirilmesinin çok mümkün olmadığı kaydedildi. Virüs salgını endişeleri arttıkça FED başta olmak üzere faiz indirim beklentileri de artıyor. Tüm ülkelerde salgının ekonomik etkilerini azaltmak için teşvik beklentisi yükseliyor. Bu gelişmelerle beraber ABD doları hafif değer kaybederken, paritede de tepki yükselişi izleniyor.

Yerel varlıklarda da yurtdışına paralel bir seyir izleniyor. Geçen hafta İdlib konusu sebebiyle zayıf seyreden endeks, virüs salgını sebebiyle gerileyen küresel piyasalardan nispeten pozitif ayrışıyor.
İçeride Rusya ile ilişkiler konusunda gelişmeleri takip etmek gerekiyor.

Bugün Almanya'da 4.çeyek büyüme verisi, ABD'de ise tüketici güven endeksi ve Richmond FED sanayi endeksi açıklanacak. Yurtdışı vadelilerdeki seyre paralel BIST-100 endeksinde de tepki alımlarıyla bir açılış öngörüyoruz. 115,500-115,800 ve 116,800 direnç seviyeleri olarak izlenebilir. 114,500-113,500 ise destek bölgesi haline gelmiştir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)