E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıVİOP'da açık pozisyon sayısı azaldı---

VİOP'da açık pozisyon sayısı azaldı

VİOP'da açık pozisyon sayısı azaldı
01 Temmuz 2014 - 09:03 borsagundem.com

Haziran vadedeki açık pozisyon sayısı dün kapanış itibariyle Ağustos vadede 190,000 seviyelerinde

Turkish Yatırım  tarafından hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası bülteni:   

"Gelişen ülke piyasalarına ilginin devam ettiğini gösteren ETF rakamlarının EM’ler üzerinde yarattığı genel iyimserlikten yararlanan yurtiçinde de alıcılı başlayan yeni haftanın ilk işlem gününde, günün ikinci yarısında biraz daha farklı bir tablo ile karşı karşıya kaldık..
   
İlk olarak jeopolitik risklere dikkat çeken Moody’s enflasyon, cari açık gibi etkiye açık makro göstergeler üzerinden kredi notunun baskılanabileceği uyarısında bulundu, sonrasında da dün özellikle dikkat çekerek bundan sonraki dönemde daha da önemli hale geleceğini söylediğimiz ABD verileri ile moraller bir miktar daha bozuldu..   

FED’in işgücü ve enflasyonla beraber ekonomide toparlanmanın düzeyini izlemek için takip ettiği konut sektörüne ilişkin bekleyen konut satışlarının arttığının açıklanması hem de neredeyse son 4 yılın en hızlı artışını kaydetmesi, bundan sonra FED’in neler yapacağını kestirme çabası içindeki gelişen ülke piyasaları için çok da olumlu bir haber olarak karşılanmadı diyebiliriz..
   
Dün vade dönüşü gerçekleşen endeks 30 kontratın verdiği tepki açısından güne baktığımızda  Ağustos vadeli endeks 30 kontratta 98,000 seviyesinden başlayan günde 99,000’e bir yönelim oldu. Ancak Moody’s ile başlayan geri çekilmeler 97,620 puana dek devam etti ve kapanış da 98,000’in hemen altında oldu. Tabi dünün Haziran vadeden pozisyonları Ağustos’a taşımak için son gün olduğunu da tekrar hatırlatmak isteriz.
   
Hazır pozisyonlara değinmişken dikkatimizi çeken bir diğer unsura da değinelim  geçen hafta 240,000 seviyelerine gördüğümüz Haziran vadedeki açık pozisyon sayısı dün kapanış itibariyle Ağustos vadede 190,000 seviyelerinde..   

Dün paylaştığımız üzere dirençlerimizi 98,500 ve 99,000 seviyelerinde korumaya devam ediyoruz ancak dünkü hareket sonrası 98,000’de tutunma eğiliminin sürüp sürmeyeceğini izlemeye devam edeceğiz. Geri çekilmelerde ise 97,800 ve 97,000 desteklerimizi korumaya devam ediyoruz.
   
Son olarak da dün Moody’s’e direnen piyasada Çarşamba günü Yellen’ın konuşması ve Perşembe açıklanacak yurtiçinde TÜFE rakamı görülmeden bekleme modunun sürmesinin söz konusu olabileceğini yineliyoruz. Bugünün gündemine bakıldığında  Avrupa ve ABD’de imalat sektörüne ait verileri PMI rakamlarından izleyeceğiz, ayrıca ABD’de ekonomik iyimserlik, inşaat harcamaları ve bir diğer imalat verisi olan ISM açıklanacak, ABD verilerine yüksek hassasiyet devam edecektir. Yurtiçinde ise TCMB PPK tutanakları açıklanacak ancak en çok izlenen ve sonrasında konuşulan konunun iktidar partisinin Cumhurbaşkanı adayı açıklaması olmasını bekliyoruz. ''
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)