E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıVİOP siyasi risklerin etkisinde---

VİOP siyasi risklerin etkisinde

VİOP siyasi risklerin etkisinde
28 Şubat 2014 - 08:46 borsagundem.com

VİOP 30 Kontratı dün yüzde 0, 5 değer kazanarak günü 75.225 seviyesinden kapattı.

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan VİOP raporu:
   
"VİOP 30 Kontratı: Tepki Alımları Görüldü...
   
Dün  Asya endekslerinde özellikle Çin endekslerinde başlayan tepki alımlarıyla beraber alıcılı bir seyir seyretti. Avrupa tarafında ise Ukrayna ve Rusya arasındaki siyasi gerginliğin yansımaları devam etmektedir. Özellikle Kırım'da referandum sinyalleri verilmesi ve Rusya yanlısı bir grubun parlamento binasına saldırılması Ukrayna'daki gerginliğin bir süre daha sürmesini gösterebilir. Doğu Avrupa'daki Ukrayna ve Rusya arasındaki gerginliğin Avrupa endekslerine de yansıması sonrası sert düşüşler görüldü.  ABD tarafında FED Başkan'ı Yellen'ın sunumunda ise 11 Şubat'ta temsilciler meclisine yaptığı sunumu tekrarladı. Yellen'den sürpriz bir açıklama gelmemek ile beraber bilanço azaltmakta acele etmeyeceklerini söylemesi ve ekonomik verilerde bozulma görülmesi durumunda tahvil alımlarda yapılan azaltma hızının  gözden geçirileceğini söylemesi  endeksler üzerinde olumlu etkisi oldu. ABD endeksleri ise Yellen konuşması sonrası pozitif seyir etti.
   
Yurt içinde ise güne satıcılı başlayan kontratlar, 2. Seansın başlaması ile beraber hem tepki alımları hem de kurdaki geri çekilmeyle beraber alıcılı bir seyre döndü. Yurt içinde tüketici güveni son 4 yılın en düşük seviyesine rağmen tepki alımları görüldü.
   
Bugün ABD tarafında büyüme verileri, bekleyen ev satışları ve Michigan güven endeksi, Avrupa tarafında ise Euro Bölgesi işsizlik oranı ve TÜFE, Almanya'da ise perakende satışlar izlenecektir. Yurt içinde ise ticaret dengesi ile siyasi istikrar takip edilecektir.
  
Teknik açıdan kontratta satış baskısı devam etmektedir. Kontratın 75.000 desteğinin üzerinde hareketlerine devam etmesi durumunda 77.000 seviyesi, veri akışına bağlı olarak satışların hızlanması ile aşağı yönlü hareketlerinde 75.000 seviyesinin kırılması halinde 73.750 ve 72.500 seviyeleri izlenecektir.
 
VİOP USDTRY Kontratı: Siyasi Risk İzlenmeli..
 
Yurt içinde yaşanan politik gerginliğin  etkisi, yanı sıra başta Doğu Avrupa olmak üzere  gelişmekte olan ülke para birimlerinde görülen değer  kaybı ile USDTRY kontratı dün  günün ilk saatlerinde yükselse de saha sonra gevşedi. Yurt içinde tüketici güveni son 4 senenin en düşük seviyesine geriledi. ABD tarafında ise dayanıklı mal siparişleri beklentileri karşılarken, haftalık işsizlik başvuruları beklentileri karşılamadı.
   
Bugün yurt içinde ticaret dengesi ve politik gerginlik takip edilecektir. ABD tarafında ise büyüme verileri, bekleyen ev satışları ve Michigan güven endeksi takip edilecektir.
   
Kontratın 2.2250 desteği üzerinde tutunmaya devam etmesi durumunda 2.2350 ve 2.2500 seviyelerinin hedeflenmesi, veri akışına bağlı gerilemelerde ise 2.2250 desteğinin aşağı yönlü kırılması durumunda
2.2150 seviyesinin hedeflenmesi beklenebilir. USDTRY kontratında görünüm yukarı yönlüdür.
 
VİOP Altın Kontratı: ABD Büyüme Verisi Takip Edilmeli.
 
Spot piyasada 1322 seviyesinden başlayan tepki alımları sonrası 1332 seviyesine kadar yükselen altın fiyatları kontrat fiyatlarına yansıdı ve günü yatay alıcılı kapattı. ABD tarafında dayanıklı mal siparişleri beklentileri karşılarken, haftalık işsizlik başvuruları beklentilerin üzerinde gerçekleşerek piyasa beklentilerini karşılamadı. FED Başkan'ı Yellen sunumunda ise 11 Şubat'ta temsilciler meclisine yaptığı sunumu tekrarladı.
   
ABD tarafında ise büyüme verileri, bekleyen ev satışları ve Michigan güven endeksi takip edilecektir. Cumartesi günü ise Çin tarafında İmalat PMI verisi açıklanacaktır.
   
Teknik olarak kontratın 1330 destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda  1340 seviyesi, 1330 destek seviyesinin altındaki hareketlerde ise 1320 seviyesi hedeflenebilir."
ALB MENKUL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)