E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaVilleroy: ECB, Orta Doğu'daki gerilim nedeniyle faiz indirimini ertelememeli---

Villeroy: ECB, Orta Doğu'daki gerilim nedeniyle faiz indirimini ertelememeli

Villeroy: ECB, Orta Doğu'daki gerilim nedeniyle faiz indirimini ertelememeli
22 Nisan 2024 - 06:59 borsagundem.com

ECB'nin Haziran ayında faiz indirimine başlayacağı yönündeki görüşlerini yineleyen Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy, ''Daha fazla beklemeye gerek yok'' ifadelerini kullandı

Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau, Orta Doğu'daki gerginliğin Avrupa Merkez Bankası'nın Haziran ayında faiz oranlarını düşürmeye başlama planlarını etkilememesi gerektiğini söyledi.

Les Echos'a konuşan Villeroy, ECB'nin Haziran ayında faiz indirimine başlayacağı yönündeki görüşlerini yineleyerek, "Sürprizler dışında daha fazla beklemeye gerek yok. Bunu pragmatik bir hızda daha fazla kesinti takip etmeli" dedi.

Orta Doğu'daki gerilimin ECB'nin enflasyonu 2025 yılına kadar %2'ye indirme hedefini tehdit etmediğini de belirten Villeroy, "Şu anda çatışma petrol fiyatlarında belirgin bir artışa yol açmıyor. Eğer böyle bir durum söz konusu olursa, para politikasını bu şokun geçici ve sınırlı olup olmadığı ya da emtiaların ötesinde enflasyonun temeline yansıyıp yansımadığı açısından analiz etmemiz gerekecektir" diye konuştu.

Avrupa Merkez Bankası Villeroy'dan faiz indirimi mesajı

 

Villeroy: ECB faiz artışlarına yakında son verebilir

 

Villeroy: Mali hareket alanı olan ülkeler bunu bir an önce kullanmalılar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)