E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVenezuela'nın ABD'deki tüm varlıkları donduruldu---

Venezuela'nın ABD'deki tüm varlıkları donduruldu

Venezuela'nın ABD'deki tüm varlıkları donduruldu
06 Ağustos 2019 - 11:03 borsagundem.com

Trump Venezuela hükümetinin ABD'deki tüm varlıklarının dondurulmasını öngören başkanlık kararnamesini imzaladı

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela hükümetinin ABD'deki tüm varlıklarının dondurulmasını öngören başkanlık kararnamesini imzaladı.

Trump bu adımıyla Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro'yu görevden almayı amaçlayan ekonomik ve diplomatik baskıyı sert şekilde artırdı. Trump'ın Maduro'ya karşı şimdiye kadar attığı en sert adım olan bu başkanlık kararnamesi ABD'li şirketlerin Venezuela hükümetiyle işlem yapmasını yasaklamasının yanı sıra, yabancı şirketlere veya Venezuela'ya yardım eden kişilere yönelik yaptırımlara kapı açıyor gibi görünüyor.

Rus ve Çinli şirketler Güney Amerika OPEC ülkesi Venezuela'da halen önemli işler yapan şirketler arasında bulunuyor. Beyaz tarafından yayınlanan başkanlık kararnamesinde "Venezuela hükümetinin ABD'deki tüm mal varlıkları ve bu varlıklara dahil olan çıkarları bloke edilmiştir; bunlar transfer edilemez, ihraç edilemez, geri çekilemez ya da ticareti yapılamaz" denildi. Venezuela Enformasyon Bakanlığı konuya ilişkin açıklama talebine yanıt vermedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)