E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVatandaşa 8 milyar TL fatura kesilecek---

Vatandaşa 8 milyar TL fatura kesilecek

Vatandaşa 8 milyar TL fatura kesilecek
01 Aralık 2013 - 10:06 borsagundem.com

Hükümet; vatandaş ve esnafa kesilecek para cezalarından gelecek yıl 7.9 milyar liralık gelir bekliyor

Hükümet; vatandaş ve esnafa kesilecek para cezalarından gelecek yıl 7.9 milyar liralık gelir bekliyor. 348 milyar liralık vergi geliri içinde en büyük kalem ise 117.6 milyar lira ile dolaylı vergiler
Sayıştay raporlarının eksik geldiği gerekçesiyle tartışmalara neden olan 2014 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Bütçe’nin Genel Kurul’da görüşülmesine 10 Aralık’ta başlanacak.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, 2014 bütçesinin vatandaşın cüzdanını boşaltacak bir bütçe olduğunu belirterek, üçte birinin dolaylı vergilerden oluşacağını söyledi. Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen 2014 bütçe yasa tasarısında öngörülen gelir hedefleri ve vergi artışlarına dikkat çeken Toprak, “Suriyeli sığınmacılara bütçeden resmî olarak 2 milyar liradan fazla para harcandığını açıklayan hükümet, kendi vatandaşını ise 2014 bütçesiyle cezalandırmaya hazırlanıyor” dedi.
Erdoğan Toprak, “Gelir kalemlerine ve vergi gelirlerindeki artış hedeflerine bakıldığında, 348 milyar liralık vergi geliri tutarının içinde tek başına 117.6 milyar TL ile en büyük gelir kalemini telefondan, akaryakıta, özel tüketim vergisinden özel iletişim vergisine kadar dolaylı vergiler oluşturuyor.”

FATURA VATANDAŞA
70.8 milyar liralık gelir vergisi hedefinin yüzde 80’e yakınını zaten ücretliler, çalışanlar, kalan kısmını da küçük esnaf ve KOBİ’ler ödüyor. Hükümet vatandaşa ve esnafa kesilecek para cezalarından gelecek yıl 7.9 milyar liralık gelir bekliyor” açıklamasında bulundu.
Erdoğan Toprak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bütçeye göre, 2014’te gelir vergisinden sağlanacak gelirlerin bu yıla göre yüzde 11.7’lik artış göstermesi hedefleniyor. Motorlu taşıtlar vergisi gelirlerinin yaklaşık yüzde 15 artması bekleniyor. Buna karşılık asgari ücrette, memurların, çalışanların, emeklilerin aylıklarındaki artış toplamı yıllık yüzde 6 düzeyinde öngörülüyor. Petrolden, doğalgazdan, cep telefonlarından elde edilecek vergi gelirlerinde, ücretlerde yapılacak artışların iki katına yakın artış hedefleniyor.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yavuz01 Aralık 2013 22:04

    dolaylı vergi alamayıp bize indirek vergileri yıkan mehmet şimşek ve başbakan Allah sizi bildiği gibi yapsın

  • masraf01 Aralık 2013 21:43

    en güzeli paran bol olacak heryere taksiyle gidecen ne vergi ne ceza ne muayene ne kasko ne bakım yok kış lastiği egzoz muayene ceza iyice cızıttı bu trafik işleri yaw arabanmı var derdin var ne trafik çekiliyo ne bakımı 2 gün keyif yapacan diye 1 sene para ödüyoz taksiye binsek daha ekonomik olur

  • cüneyt01 Aralık 2013 10:21

    yine nerde yediğinizi hatırlamadığınız trafik para cezalarine da hazırlıklı olun. SOYGUNCULAR İŞ BAŞINDA