E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaVarant yatırımcıları ustalıklarını yarıştırıyor---

Varant yatırımcıları ustalıklarını yarıştırıyor

Varant yatırımcıları ustalıklarını yarıştırıyor
03 Mart 2016 - 13:55 borsagundem.com

Deutsche Bank ve İş Yatırım desteğiyle gerçekleşen “MatriksMobile Varant Yarışması”nın galibi Euro 2016’ya gidiyor

Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş, Türkiye’nin varant piyasasının iki aktif ihraççısı olan İş Yatırım ve Deutsche Bank desteğiyle sanal varant portföy yarışması düzenliyor. Yatırımcıların yoğun olarak kullandığı MatriksMobile uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek  “MatriksMobile Varant Yarışması” tüm yatırımcıların katılımına açık. Mobil cihazlar üzerinden finansal piyasalara ilişkin en son haber veya fiyat bilgisine erişmek, hisse senedi işlemi yapmak gibi özellikleriyle ön plana çıkan MatriksMobile, Android ve IOS işletim sistemli akıllı telefon ve tabletlere indirilebiliyor. 3-31 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarışmada sanal portföyünü en çok arttıran yarışmacı EURO 2016’daki Türkiye-İspanya maçına gitme fırsatını yakalayacak. Yarışmada yer alan her katılımcıya 10 bin TL'lik sanal portföy atanacak ve bir aylık süre içinde portföyünü en fazla arttıran ilk yirmi yarışmacı da akıllı telefon, tablet gibi Apple* ürünleri, MatriksMobile üyeliği gibi çeşitli ödüller kazanabilecek. Yarışmacılar hediyelerini Nisan ayının ortalarında gerçekleştirilecek törende alacaklar.

Türkiye’de sermaye piyasalarının geliştirilmesi ve derinleştirilmesi hedefi ile türev bir finansal araç olarak 2010 yılında Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan varantlarda itibari işlem hacmi günlük ortalama 1,5 milyar TL (2015 yılı ortalaması) civarında gerçekleşiyor. BIST30 endeksi, ondört yurtiçi hisse senedi, S&P500, DAX, Nikkei gibi uluslararası endeksler, altın, petrol, dolar gibi çeşitli dayanak varlıklar üzerine ihraç edilen varantlar Borsa İstanbul’da işlem görüyor. Bu yarışma sayesinde yatırımcılar istedikleri dayanak varlıktaki varantlarda gerçek piyasa fiyatlarından işlem yapabilecek. Böylece varantların nasıl işlem gördüğünü, varantların dinamiklerini ve diğer birçok özelliğini tecrübe edecekler. Yarışmaya katılmak isteyen yatırımcılar detaylı bilgiye www.varantyarismasi.com adresinden ulaşabilirler. Play Store ve App Store’dan Matriks Mobile uygulamasını indirerek yarışma ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilir ve 3 Mart’tan itibaren yarışmaya katılabilirler. Yarışmaya başvurular 15 Mart tarihine kadar devam edecek ve yarışma 31 Mart tarihinde sona erecek, kazananlar Nisan’ın ilk haftası açıklanacak. 
 
*MatriksMobile uygulaması üzerinden gerçekleştirilen yarışmanın kazananlarına verilecek hediyeler;
 
Birinciye EURO2016 Türkiye-İspanya  Maç Paketi Turu (Konaklama + Maç Bileti + Uçak Bileti dahil)
İkinciye bir IPad Pro 128 GB Wifi + Cell
Üçüncüye bir IPhone 6S 64 GB
Dördüncüye bir IPad Mini4 64 GB Wifi + Cell
Beşinciye bir IPad Mini4 16 GB Wifi
Altıncı ve Yirminci arası katılımcılara Matriks mobil 6 aylık üyelik

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • boşgeç03 Mart 2016 19:36

    şu an türkiyenin haline bak ama askerligi ine ine 12 aya indi yetmezmiş gibi bide bedelli çıktı kaçkere ama her seferinde önce chp nin önerisi gelmişir işin aslı chp akp nin borazancılıgını yapıyo bi muhalefet partisi düşünün somada madende bi sürü insan ölmüş bu zevat akp nin arkasına düşüp somaya gitmiş tir muhalefet yapacagına daha yazsak bi sürü iş esasen kk chp nın başına olacak işlere karşı solcuları durdurack susturacak kişi olarak atanmıştır

  • alp03 Mart 2016 18:01

    CHP nin hangi ÖNERİSİ SAĞLAMKİ.. ÖNCE O HDP-YPG-PKK ORTAKLIĞINI BIRAKSINDA CİDDİYE ALALIM..ZATEN BİTTİ

  • hecuc03 Mart 2016 17:41

    zorunlu askerliği komple kaldırın. Millet askerde bunalıma girip intihar ediyor. Bu çocuklara yazık değil mi?

  • oa03 Mart 2016 13:55

    merak ediyorumda chp'nin verdiği hangi öneriyi hükümet kabul etmiş ve hayata geçirmişitr.Adamlar iyi ve doğru olan hiçbirşeyi sistem içinde istemiyolar.bir grup insan topluluğu(hükümet) halkından bu kadarmı nefret eder ve iyiliğini,huzurunu ve ne istediklerini düşünmez.