E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaVadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda açılış seansı---

Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda açılış seansı

Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda açılış seansı
06 Mayıs 2022 - 09:32 borsagundem.com

Seans açılışında görülmesi muhtemel fiyat oynaklıklarının azaltılması ve daha etkin fiyat oluşumu sağlamak amacıyla normal seanstan önce tek fiyat yöntemi üzerinde çalışma yapılıyor

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda, seans açılışında görülmesi muhtemel fiyat oynaklıklarının azaltılması ve daha etkin fiyat oluşumu sağlamak amacıyla sürekli müzayede yöntemi ile işlemlerin gerçekleştiği normal seanstan önce tek fiyat yöntemi ile işlemlerin gerçekleşeceği bir açılış seansı yapılması konusunda çalışma başlattı.

Borsa İstanbul’dan yapılan yazılı açıklamada, “Pay vadeli işlem ve opsiyon sözleşmelerinin tam iş gününde 18:10 olan seans sonu zamanının da, diğer sözleşmelerde olduğu gibi 18:15 olarak uygulanmasının yeksenaklık ve operasyonel etkinlik açısından fayda sağlayacağını düşünerek her iki konuda düzenleme yapılması için çalışmalara başlamıştır” denildi.

Küresel piyasalar ABD'nin istihdam verilerine odaklandı

 

Borsada satıcılı açılış bekleniyor

 

Borsada ilk çeyrek kârlarında enler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Çalışın çalısın06 Mayıs 2022 09:46

    😂😂😂😂😂

  • Mucise Reis ;)06 Mayıs 2022 09:40

    ABD vadelilere bağlarız. ilk etapda çok adımlar. disket emirler robot emirler.. sonra abd vadeliler. öncesinde avrupa merkez borsaları adımları... yanı cuma kapanışı evet ama abd dede robotlar çok fazla katlıyam yaptı. zincirleme adımlar atıldı. büyük para babaları paralarını koyacak liman bolamıyor. her limana dev 300 metre boyunda gemiler yanaşamaz. herkes parasını koruma derdinde. büyük yatırım kurumları zarar etmemek ve büyük paraları yönetmek için stres içindeler. Bu çalkantı büyük tırların dev eotomobıllerın park yeri araması kargaşa oluşturdu.  o bakımdan abd vadeliler ebakıp aklı selim insan emirlerinin oturmasını bekliyor olucaz. o duruma göre pozisyon arayışı yapmak mantıklı. Sen o bakımdan panik yapma. Bizde yabancı sermaye yok zaten :D ne robotu ne parası sert etki etmez.