E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUzaktan eğitimin esnafa zararı 6,6 milyar TL---

Uzaktan eğitimin esnafa zararı 6,6 milyar TL

Uzaktan eğitimin esnafa zararı 6,6 milyar TL
11 Ekim 2020 - 22:25 borsagundem.com

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, korona virüs salgını nedeniyle uzaktan eğitime geçilmesiyle esnafın 6.6 milyar liralık kayba uğradığını belirterek, "esnafa özel paket hazırlanmalı" dedi.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında, Kovid-19 salgını dolayısıyla uzaktan eğitime geçilmesinin esnafa etkilerini değerlendirdi.

Esnaf camiası olarak alınan tedbirlerin halk sağlığı açısından uygulamaya konulduğunu bildiklerini ve bunları sonuna kadar desteklediklerini vurgulayan Palandöken, özellikle üniversitelerin uzaktan eğitime devam etmesinin şehirlerde esnafa büyük ekonomik kayıp yaşattığını bildirdi.

AA'nın haberinde yer alan açıklamalarında, Palandöken, 415 meslek kolu içinde bu durumdan olumsuz etkilenen sektörlerin başında emlakçı, kafe-restoran-kahvehane, bakkal-manav, berber-kuaför, üniversite kantincisi, zücaciye-mobilyacı, ikinci el eşyacı, kırtasiyeci, dolmuşçu, halk otobüsçü, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan esnafın geldiğini kaydetti.

Türkiye'de ön lisans ve lisans olmak üzere örgün eğitimde milyonlarca üniversite öğrencisinin bulunduğuna dikkati çeken Palandöken, "Pandemi nedeniyle ön lisans ve lisans öğrencilerinin uzaktan eğitime geçmesinin esnafa ekonomik kaybı 6,6 milyar lira. Bu süreçten en az zararla çıkması için esnafa özel paket hazırlanmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Söz konusu pakette faturalara indirim, kredi borçlarının faizsiz ertelenmesi, sigorta, trafik primlerinde indirim, nakit desteği, ticari akaryakıt gibi imkanların bulunması gerektiğini belirten Palandöken, vergi ve primler, ödenemeyen kiralar, elektrik, su, doğal gaz gibi borçlar için mutlaka 60 ay vadeli ve sadece anapara ödemesiyle sınırlı yapılandırma gerektiğini ifade etti.

Palandöken, gecikme zamları ve cezaların bir defaya mahsus affedilmesi gerektiğinin de altını çizerek, öğrencilerin okula gitmemesi nedeniyle işleri yarıya düşen esnafa nakdi yardım yapılmasının önemini vurguladı.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir anne13 Ekim 2020 13:27

    Çok merak ediyorum yabancı ülkelerde de kafeler var mı her adım başı kafe. Gençleri yozlaştıran vakitlerini çalan her türlü işin döndüğüne gözümle şahit olduğum kafeler sanırım sadece bizim ülkemizde bu kadar yoğun. Çok da iyi oldu keşke her öğrenci kendi memleketinde eğitimini tamamlasa

  • Ayse sedef12 Ekim 2020 13:51

    Oda onların gecim kaynağı isalah açılır

  • Kamil12 Ekim 2020 10:01

    Küçük kentlerde esnafın öğrencileri nasil sömürdügunu herkes bilir. Hic aglamasinlar .

  • saysınlar12 Ekim 2020 06:22

    bu saate kadar öğrenciye kitlediklerine saysınlar. Ayrıca yökte artık her mahhalleye her köye üniversite açmaması gerektiğini anlamıştır umarım

  • oh olsun11 Ekim 2020 23:41

    senelerce öğrencileri sömürdünüz ittiniz kakaladınız 500 liralık evi 1500 e verdiniz beter olun