E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUyarı: Türkiye karşısında hiç şansınız yok---

Uyarı: Türkiye karşısında hiç şansınız yok

Uyarı: Türkiye karşısında hiç şansınız yok
08 Haziran 2020 - 15:44 borsagundem.com

Rus basınına konuşan askeri uzmanlar, Türk ordusunun savaş uçağı, fırkateyn, denizaltı ve İHA üstünlükleri nedeniyle olası bir çatışmada Türklerin kazanma olasılığının daha yüksek olduğunu söyledi.

Son günlerde Doğu Akdeniz’de yaşanan Türkiye ve Yunanistan arasında yaşanan gerilimle ilgili Rus gazetesi VZGLYAD’de çarpıcı makale yayınladı. Uzmanların görüşlerine yer verilen makalede olası bir savaş durumunda iki ülkenin üstünlükleri incelendi.

"TÜRKİYE DÜNYADAKİ KONUMUNU GÜÇLENDİRİYOR"

Siyaset bilimci Stanislav Tsatsenko, VZGLYAD gazetesine verdiği röportajda Türkiye'nin dünyadaki ve bölgedeki konumunu güçlendirmeye çalıştığı ve bu yönde başarılı adımlar attığını belirtti.

TÜRKİYE, NATO'NUN 2. BÜYÜK GÜCÜ

Star.com.tr'de yer alan haberde Rus gazetesine konuşan askeri uzmanlar iki ülkenin silahlı kuvvetlerini karşılaştırdı. Türkiye’nin NATO’nun en büyük ikinci ordusu olduğunu belirten askeri uzmanlar Türk ordusunun 510 bin askerinin bulunduğunu belirtti.

"YUNAN ASKERİ BÜTÇESİ TÜRKİYE'NİN YARISI BİLE DEĞİL"

Son dönemlerde Türk ordusunun Libya’da ve Suriye’de başarılı askeri deneyim yaşadığını belirten Arsenal Otecheia dergisinin editörü Alexei Leonkov, Türkiye’nin her zaman olası bir çatışmaya hazır olduğunu söyledi. Leonkov, Yunanistan’ın ise uzun zamandır savaşta yer almadığını belirterek Yunanistan’ın Avrupa askeri sıralamasında 10. olduğuna dikkat çekti. Yunan ordusunun 160 bin askerinin bulunduğu söyleyen Leonkov 6 milyar dolarlık askerlik bütçenin Türkiye’nin yarısı bile olmadığını ifade etti.

"TÜRKİYE, SAVAŞ GEMİLERİYLE YUNANİSTAN'I GERİ BIRAKIYOR"

Yunanistan’ın 4 bin zırhlı muharebe aracı ve 390 adet savaş uçağına sahip olduğunu söyleyen Leonkov, "Türkiye'nin tankları da dahil olmak üzere 8.6 bin zırhlı aracı ve 470 uçağı var.” dedi. Leonkov, "Türkiye ayrıca savaş gemilerinde komşusunu da geride bırakıyor. Aralarındaki bir çatışmada, muhtemelen kendi başına hayatta kalamayacak "dedi.

"TÜRK ORDUSU YUNAN ORDUSUNDAN DAHA ÜSTÜN"

Jeopolitik Sorunlar Akademisi Başkanı Konstantin Sivkov, "Türk Hava Kuvvetleri ve Türk deniz filosu sayıca Yunan ordusundan daha üstün. Türk filosu denizaltıları, roketatarları ve firkateynleriyle oldukça güçlü” dedi. Yunan filosu önemli ölçüde zayıf olduğunu vurgulayan Sivkov, Yunan ordusunun üç kat daha az denizaltıya sahip olduğunu belirtti.

TÜRKİYE'NİN İHA VE SEYİR FÜZELERİ ÜRETME YETENEĞİ VAR

Sivkov, “Türkiye'nin kendi askeri-sanayi kompleksi mevcut. Özellikle de uzun menzilli SOM seyir füzeleri üretme yeteneği var. Türkler havadan karaya fırlatılan füzeler ve tanksavar silahları geliştirdi. Ayrıca füzelerle donatılmış insansız hava araçları üretiyorlar, "dedi.

YUNANLARIN S-300'Ü TÜRKİYE'YE KARŞI YETERSİZ

17. yüzyıldan beri Türk ordusu sürekli savaştığını bu yüzden bazı gelenekler geliştirdiğini ifade eden Sivkov, Yunanistan'ın elinde bulundurduğu Rus S-300 sistemlerinin yeterli olmayacağını söyledi. Sivkov, acil bir çatışmada Türklerin kazanma olasılığının daha yüksek olduğunu söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (24)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AkTorol Ahmet Ötzbir09 Haziran 2020 15:12

    Bir şansınız var, sizde diz çökün :D bağışlanın....  merkel gibi, trump gibi putin gibi.. diz çöken el öpen bağışlanır... ahmet abin detayları birazdan yazar.

  • fafa09 Haziran 2020 09:05

    Mecbur kalmadıkça bir savaş hoş değil,ama adamlar her gün savaştan bahsediyor.Mecbur kalırsak Batı Trakya ve 12 Ada meselesi çözülür.Zaten 18 adacığı işgal ettiler,sesimiz çıkmayınca bundan cesaret aldılar.

  • Yörük09 Haziran 2020 03:58

    Bir deli kuyuya taş atmış, alttaki işsiz yorumcular da çıkarmaya çalışmış. Rusya bizi neden övüyor önce onu düşünün.

  • DELİNİN TEKİ08 Haziran 2020 23:47

    yurmuzun komşumuz ve dostumuz yunanlı askerlerin çizmeleriyle çiğnenmesini istiyorsak yunanlılarla savaşmamalıyız.

  • fafa09 Haziran 2020 12:42

    Tarih bilmez cahil,bari sus.Sen kendi milletini bile tanımıyorsun.Tabi Yunan'san sözüm yok.

  • Huseyin TS08 Haziran 2020 23:06

    Amaç Yunanistana silah satmak biz savaş istemiyoruz

  • Dd08 Haziran 2020 22:32

    Ne türk halkı. Ne yunan halkı. Savaş istemiyor istemez de. Gaza gelmeye gerek yok. Savaşta kazanan olmaz. Silah simsarlari kazanır.  Ak denizde beraber. işbirliği yapmamız lâzım.  

  • pazarci08 Haziran 2020 21:02

    yunana silah satma cabalari ......

  • fafa09 Haziran 2020 12:42

    Olabilir.

  • Ahmak Adam08 Haziran 2020 20:31

    ruslar komşumuz yunanlılara S500 verirlerse yunanlar bizi yener.o yüzden yunanlılarla deil,esadla ,pkklılarla,pydlilerle savaşmalıyız. (6) 

  • Vb08 Haziran 2020 21:53

    ismiyle müsemma

  • EKRİST08 Haziran 2020 20:03

    başımızda iyi parti, hdp ve chp hükümeti yoktur.dünya ya kafa tutan RTE ve BAHÇELİ hükümeti var.hesabınızı ona göre yapın.bun faik öztırak çıkmış tv lere Ayasofya cami nin acılmasın diye uyarıda bulunmaktadır.suç işleyen milletvekilleri için hdp ile yine işbirliği yapacaklarını söylemektedirler.

  • &&&& ^^^^ &&&&08 Haziran 2020 20:01

    adımın yiyecek ekmeği yok batmış durumda havlayıp duruyor.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU08 Haziran 2020 19:25

    yunanistan ı tükrüğümüzle boğarız.

  • muck08 Haziran 2020 19:11

    yunanistan ile Türkiye kıyaslaması saçmalık :D  10 milyon nüfüsü var zaten

  • Alp08 Haziran 2020 18:53

    Nufusmuz la toprak yapimizla ..super guc iddasinda.olamyiz.onu 100 once kaybettik.ITTIHAT VE TERAKI..ulkenin defterini durmus..15 milton Km.kareden dusmusuz.780.bin km.kareye.bulundugumuz konumu ve menfaatlerimizi koruyalim.yeter Bide.mumkun oldugu kadar KAFKAS birligini guclendirmleliyiz..tabiki RUSYA faktorunu unutmayalim..sonra bizi bati tekrar savastirir. Bol.bol tarih okuyalim.farkli kaynaklardan.tek taraftan devil.. artik tarih bile yanli yaziliyor.

  • fafa09 Haziran 2020 12:45

    Sen de tarih oku,yiğidim.Ülke toprakları ne zaman kaybedilmiş,ğğrenirsin.

  • Sinem08 Haziran 2020 19:14

    Akilcj bir yorum.tebrikler.

  • Akıncı08 Haziran 2020 18:32

    Bosverin silahları La yunanlar eşit sayıda kılıç kalkan geçelim karsı karsıya yerse mabadınız yenilen bütün adalardan çekilir haydi hodri meydan.

  • Er. Kan08 Haziran 2020 18:09

    Rusya Yunanistan a açık mektup veriyor S 500 istermisiniz? Yada pata Cat birşeyler?

  • ekonomist/stratejist08 Haziran 2020 16:45

    Rusların belirttiği üstünlüklerimiz olmasa bile yine de tükürüğümüzle boğarız Yunanlıları nitekim Başkomutan Mareşal Gazi Başbuğ Mustafa Kemal önderliğindeki Türk ordusu tüm dünyaya göstermiştir. Bizim asıl hedefimiz Osmanlı Devletini yıkan ezeli ve ebedi düşmanımız İngilizler ile Rusları devirmektir. Türkler olarak yine bu 2 ezeli ve ebedi düşmanımızla mutlaka savaşacağız. Rusları yenmeden Turan Birliği kurulamaz. İngilizleri yenmeden de yeni bir Cihan Devletini kuramayız.

  • Nedim08 Haziran 2020 21:38

    Tamam tarih bilgin iyi de  o zaman ki taktik ile şimdiki taktik çok farklı öncelikle içimizdeki ermenileri görmen gerek. Ermeni vatandaşlarımıza bir sözüm yok ama sinsice  ideoloji arkasına siper alıp  düşmanlık yapanları  göremiyor isen yazdıklarının hiç bir anlamı yok.

  • ekonomist/strategjist08 Haziran 2020 19:41

    Milleti Sadıka denilen Ermenileri Osmanlıdan ayrılması için kim kışkırttı veya Hasta Adam diyerek Osmanlı'yı sonuna kadar parçalamak isteyen kimdi ? Balkanlarda Slav ırkını birleştirmek için Osmanlıyı Balkanlardan atma projesi kimindi? Sıcak denizlere inmek için 1. Dünya Savaşında Osmanlıya karşı savaşan kimdi? Kırım Savaşını kazanmamıza rağmen Paris Anlaşmasının aleyhimize sonuçlanmasına vesile olan devlet kimdi? Çeşme ve Sinopta Osmanlı Donanmasını yakan kimdi? Bu soruların tek cevabı Ruslardır tarihsel ebedi düşmanımızdır.

  • Yorum08 Haziran 2020 18:54

    Öyle olsaydı birinci dünya savaşında ruslar lada savaşırdık ve kurtuluş savaşında savaşın kaderini belirleyen ülke olmuştur ruslar açıkça bizim karşımızdaki güçler ruslar davet etmişlerdir ama ruslar Bolşevik devriminden dolayı bu savaşa girmemiştir ama italyan lar hemen davete icabet etmiştir bu sebeple dost düşman tanımı yaparken biraz seviyeli atalım ayrıca yeni Türkiyeninde ayağa kalkmasında rusların önemli yardımları vardır sanayimizin kurulmasında da öyle en son örnek nükleer enerji de bize teknolojik katkı sunmayı kabul eden ülke s400 füzelerinde de öyle