E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisUsaş’ta kim açığa sattı!---

Usaş’ta kim açığa sattı!

Usaş’ta kim açığa sattı!
23 Eylül 2013 - 07:37 borsagundem.com

Önce Latek Holding hisselerinde alttan alınıyor yukarıdan satılıyor, ardından patron satışı gelmeden 3 milyon hisse Usaş tahtasında açığa satılıyor

BORSAGUNDEM.COM
Usaş Uçak hisselerindeki olağanüstü gelişmeler devam ediyor. Borsagundem.com’un ortaya çıkardığı hisse satışı bir süre sonra yeniden başladı! Bu sefer yabancı fon değil de patron imzasıyla hisseler satışa sunuldu. Tam 9 milyon lot hisse bir anda piyasada satıldı. Satış kadar ilginç olan bir diğer konu ise bir aracı kurum üzerinden yapılan işlemler...
Patron hisseleri satışa gelmeden önce birileri 3 milyon adet hisseyi açığa sattı. Satış sonrası, “Bu hesap kime ait, birileri patrondan gelecek satışı önceden biliyor muydu?” iddiaları gündeme geldi. Bir gün önce Usaş Uçak hisselerinde 50-60 bin lot işlem olurken, bir gün sonra biri gelip 3 milyon lotu açığa satıyor, arkasından da 9 milyon lot patron satışı geliyor.
İlginç işlemler bununla da sınırlı değil; 3 milyon lot açığa satılmadan önce yine aynı aracı kurumdan 1.51 lira maliyetle alınan 868 bin lot Latek hissesi de incelenmesi gereken işlemler arasında gösteriliyor. Çünkü bu alımdan sonra hisse bir anda 1.62 liraya gidiyor.
PERDE ARKASINDAKİ ÖNEMLİ AYRINTILAR
Cuma günü yapılan bu işlemden hemen sonra yani ilk işlem gününde Usaş Uçak hissesi açığa satılıyor. Genellikle patron satışlarında önceden açığa satış yapıldığı, tahtanın test edildiği ve zemin hazırlandığı biliniyor. Ancak bu sefer yapılan işlemlerin perde arkasında çok daha önemli ayrıntıların olduğu öne sürülüyor. 2.46 liradan birleştirilen hisseler 1.25-1.40 lira aralığından satılıyor.
Her şey yatırımcı tabanın genişlememesinden şikayet eden otoritelerin gözü önünde gerçekleşiyor. Kulislerde konuşulanlara göre bu satışları kimlerin yaptığı net olarak biliniyor. Yakında çok daha büyük ortak satışları için hazırlıklar yapıldığı iddia ediliyor. Bu yüzden yatırımcıların önümüzdeki dönemde çok daha temkinli olmaları öneriliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Eruyan25 Eylül 2013 09:45

    Usaş Ucak ve Rıza nın küçük yatırımcıyı zarara uğrattığı diğer tahtalarda son dönemde yapılan operasyonlarda zarara uğrayan arkadaşlar! Facebook ta yatırımcı hakları grubunda toplanıyoruz Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız yapılan haksızlığa sessiz kalmayın.Borsa gündem Editörleri bunu lütfen haber yapın kimse bu kadar fütursuz hareket edemesin artık.

  • Raks23 Eylül 2013 15:35

    Patron için iyi bir haber,yukarıdan sattığı lotları aşağıdan alması için iyi bir numara.

  • BROKER23 Eylül 2013 15:26

    Bu grubu hala kağıt halan varsaya girdiğinden a yapana helal olsun:) ulan avanaklar borsaya girdiğinden beri bu grubun hiç bir kağıdı ne kar etmiş ne temettu dağıtmış. hep tahtada avanak sazavları avlayarak zengin olmuşlar. hala gidip umutla bu kağıda dalan ne yapsalarda yapsınlar öyle yatırımcıya mustahak

  • rıza23 Eylül 2013 12:51

    rızanın kağıtlarına bir bakın.çemaş 18 tirilyon kar ediyor değeri 0.73. rıza bütün şirketlerinde bedelli yapıyor.o paralarla şirket alıyor.ve üstüne şirket hisselerini satıp daha aşağı çekiyor.kervansaray holdiğ bunalar borsadan soğuttular.t c savcılarına ihbar ediyoruz bunlar bizleri resmen altanıyorlar

  • ilginç23 Eylül 2013 12:06

    şimdi asıl soru şu:usaş ın sermayesi birleşmeyle 64 den 183 milyon a çıktı 2,46 fiyattan birleşti ise usaş ın piyasa değeri o gün 155milyon tl den 452 milyon tl ye çıktı yani ''ege kraft'' 297 milyon tl piyasa değeri üzerinden dolaylı yoldan halka açılmış gibi oldu!acaba bu ege kraft denilen şirketin değeri gerçten 297 milyon ediyor muydu?nasıl neye göre değerlemesi yapıldı,bir bilen varsa bizi aydınlatsınn,borsa gündem bu konuya ışık tutmalı.

  • UCAK TA AÇIKSATIŞ YOK23 Eylül 2013 10:56

    BU hissede spk kurallarına göre bölgesel pazarda olduğundan ötürü açık satış yapılamaz aklınızda bulunsun

  • yeter23 Eylül 2013 10:49

    yeter artık. Cumhuriyet savcılıklarımız bu tür olaylara el koysun. SPK dan hiçbir şey beklemiyorum. SPK ya verilen kamu görevi yerine getirilmiyor. O yüzden varsa yoksa Cumhuriyet savcılıklarımız ve Bu konuda en üst düzey yetkili ALİ BABACAN Bey. Artık devletimiz el koysun. Halk borsadan soğudu. Borsa= bataklıkhane haline geldi. ACİL EL KONULMAZSA ÜLKEDEKİ TASARRUFLAR DAHA DA YANLIŞ YERLERE GİDECEK. TREN KAÇIYORR.

  • aa23 Eylül 2013 10:48

    bence spk anlaşmalı izin veriyor rızaya kalsa 500bin lot satamaz.çürük raporu olan malum vatandaş olmazsa.madem küçük yatırımcıyı koruyucak alsın b grubuna oynayabilicek mi bu kadar.ben size daha güzel bir haber veriyim artı yavaş yavaş yükseliyor.dikkat spk

  • halim23 Eylül 2013 09:42

    Yatırımcı böyle soyuluyor

  • suat tosun 23 Eylül 2013 09:07

    borsa gundem sizde olmasaniz ne olup bitenden haberimiz olmucak cok.tesekkurler sagolun.vaar olun.