E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÜnsal Ban tekrar tutuklandı---

Ünsal Ban tekrar tutuklandı

Ünsal Ban tekrar tutuklandı
14 Şubat 2023 - 11:49 borsagundem.com

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ünsal Ban'ın suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçundan yürütülen soruşturma kapsamında alınan MASAK raporları ve toplanan diğer delillere dayanılarak tutuklandığını bildirdi.

Eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban ve akrabalarının da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçundan yürütülen soruşturma kapsamında alınan MASAK raporları ve toplanan diğer delillere dayanılarak şüpheliler Ünsal Ban, Ünal Ban, Gülcan Ban, Emre Buğra Ban, Ahmet Karakaş, Bülent Gürkan, İsmail Erdoğan, Levent Yurdakul ve Soner Gökten'in tutuklanma talebiyle dün sorgu hakimliğine sevk edildiği belirtildi.

Şüpheliler Ünsal Ban, Ünal Ban, Gülcan Ban, Emre Buğra Ban ve Ahmet Karakaş'ın söz konusu suçtan sulh ceza hakimliğince tutuklandığı, diğer şüphelilerin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ifade edildi.

Öte yandan eşinin özel görüntülerini suç örgütü elebaşı Sedat Peker ile paylaştığı gerekçesiyle Ankara 37. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanmasına devam edilen Ünsal Ban, dünkü celsede tahliye edilmişti.

Ünsal Ban tahliye edildi

 

Ünsal Ban tutuklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Islak odun14 Şubat 2023 17:21

    Suç ortağı zehra taşkesenlioğlunun dokunulmazlığını neden kaldrılımıyor?o da suç ortağı değilmi?

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA14 Şubat 2023 16:50

    Devleti  dolandıranları soyanları artık idam cezası gelmelidir.

  • Batık borsacı 14 Şubat 2023 14:47

    2013 senesinde Türkkuşu tesislerinde bulunmuştum; o zamanlar bu Ünsal'a THK üniversitesinde bir yağcılık bir yalakalık yapıyorlardı ki sormayın! Rektör hocam rektör hocam diye etrafında pervane gibi dönüyorlardı! Ha birde Taşkesen meselesi var milyon dolarların havada uçuştuğu pislik bir sistem kurmuşlar!

  • Baran 14 Şubat 2023 14:25

    Bunu kim bıraktı?

  • Mucise Reis : (14 Şubat 2023 13:14

    Bu işlerde banane yok... Sizin eviniz tek katlı bahçeli ev olabilir. oh rahatım demeyin.. çocunuz, aile bireyiniz, kendiniz bir X otelde, devlet kurumunda, dışarıda bir misafirlikte, ayda özel işleriniz ticari işlerinizle ilgili bir yerde olabilir. o bakımdan bireysel düşünce yok. Herkes sorumluluğunu bilip, ona göre adım atacak. ya işinizi adam gibi yapın, yada yapmayın. Bu iş çok ciddi. İnsan canı amenet ediliyor sonuçta bu mütaahitlere.. aynı biçimde denetleyenler, imza atanlar, onaylayanlarda bu işin içinde.  biraz para kazandılar ama onbinlerce can gitti. hesaplar sorulmalı. usulsuz işlemler incelenmeli. Bu şeref ve onur meselesidir. geride bizler kaldız, bizlerin bu işleri takip etmesi onur meselesidir.

  • borsacı14 Şubat 2023 12:40

    bu milletin kuruşuna göz diken her kim olursa olsun gözü oyulmalı.