E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÜnlü yatırımcı Icahn Xerox'tan sonra HP'den de hisse aldı---

Ünlü yatırımcı Icahn Xerox'tan sonra HP'den de hisse aldı

Ünlü yatırımcı Icahn Xerox'tan sonra HP'den de hisse aldı
15 Kasım 2019 - 07:35 borsagundem.com

Xerox hisselerinin yüzde 10.6'sına sahip olan ünlü yatırımcı Icahn, bu kez de 1.19 milyar dolar değerinde 62.9 milyon HP hissesi satın aldı. Icahn'ın Xerox ve HP'yi birleşmeye zorladığı ifade edildi

Ünlü yatırımcı Carl Icahn, HP Inc'de yüklü miktarda hisse aldı. Wall Street Journal'in haberine göre Icahn, kişisel bilgisayar üreticisi HP ile yazıcı üreticisi Xerox'un birleşmesi için çabalıyor. 

Xerox’un yüzde 10,6 hissesine sahip olan Icahn, 30 Eylül’den itibaren tam 1.19 milyar dolar değerinde 62.9 milyon adet HP hissesi aldığını açıkladı.

Bir HP sözcüsü Reuters'e yaptığı açıklamada, şirketin Icahn'ın yatırımının farkında olduğunu ve tüm HP hissedarlarının çıkarlarına en uygun olanı yapmaya karar verdiğini söyledi.

Xerox, kendi büyüklüğünün üç katından fazla bir şirket olan HP’ye 33 milyar dolarlık nakit ve hisse senedi teklifinde bulundu. HP, teklifi onayladı, ancak teklif fiyatını açıklamadı.

Icahn, WSJ'ye yaptığı açıklamada “Ben bir kombinasyonun bencil olmadığını düşünüyorum.  Sinerjilere çok güçlü bir şekilde inanıyorum” dedi.

Xerox yönetimi, geçtiğimiz hafta Reuters'e verdiği demeçte, bir ofis teknolojisi tedarik devi yaratarak yıllık maliyet sinerjisinde en az 2 milyar dolar kazanabileceğine inanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)