E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÜnlü borsacıdan karamsar öngörü---

Ünlü borsacıdan karamsar öngörü

Ünlü borsacıdan karamsar öngörü
11 Ocak 2021 - 11:11 borsagundem.com

Borsaların yükselişine ilişkin iyimser öngörüleriyle bilinen tecrübeli borsa stratejisti Edward Yardeni endekslerdeki keskin yükselişin öngörülerini aştığını ve endişe verici noktalara ulaştığını açıkladı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel borsalardaki keskin yükselişler boğa piyasası uzmanlarının da endişelenmesine yol açıyor. Onlarca yıl Deutsche Bank ve Prudential gibi firmaların yatırım stratejisini yürüten tecrübeli boğa piyasası uzmanı Edward Yardeni Wall Street’İn 1999 yılındaki dot-com balonu gibi bir çöküşün içerisine girmesinden endişeleniyor.

Yardeni CNBC’ye verdiği röportajda, “Nasdaq 1998’in sonlarından 2000’in başına kadar %200 yükseldi. Şu anda neredeyse %100 yükselmiş durumdayız ve aynı yolda yürüyor olabiliriz. Şu anda baktığım her yerde bir erime söz konusu” ifadelerine yer verdi.

Nasdaq Endeksi geçtiğimiz haftayı 13.201,97 puanla rekor yükselişle kapattı Yardeni ayrıca Bitcoin’deki aşırı yükselişi de balon piyasasına örnek olarak gösteriyor. Bitcoin Pazar gününe kadar olan beş seans gününde %36 yükseldi ve son altı aydır %300’ün üzerinde yükseliyor. Kripto para birimi son 24 saatte ise %11 oranında düştü ve Bitcoin pazarından 170 milyar dolar silindi.

Yardeni Bitcoin’e ilişkin, “Bu sadece boğa piyasasının her yerde olmasının bir diğer örneği. Bitcoin’de olsanız da olmasanız da ne kadar sert yükseldiğini görmek için grafiğe bakmak önemlidir. Bu kesinlikle bir yatırımcı coşkusunun, spekülatif aşırılıkların bir işaretidir” dedi.

Ekonomik toparlanmaya olan inanç sürüyor

Boğa piyasası uzmanı uyarılarına rağmen henüz alarma geçmiş durumda değil. Yardeni korona virüs aşısının ve mali ve parasal ortamın oluşturacağı iyimserlikle birlikte ekonomik toparlanmaya olan inancını devam ettiriyor.

Yardeni, “Yılın ilk yarısı mavi dalgayla birlikte muhtemelen boğa piyasasını devam ettirecektir” diyerek Demokratların ABD Kongresi’ni kazanmasının oluşturduğu pozitif etkiyi vurguladı. Piyasa uzmanı, “Daha fazla hükümet harcaması göreceğiz. ABD Merkez Bankası (FED) cephesinden parasal genişleme politikası yoluyla birçok hükümet harcamasına tanık olacağız. Bana kalırsa faiz oranları düşük kalmaya devam edecek” dedi.

Bununla birlikte Yardeni 2021’in son altı ayında korona virüs aşısının geniş çaplı dağıtımının ekonominin normalleşmesine yardım edeceğini ifadelerine ekledi.

Ancak borsa uzmanı bu noktada öngörülerini daha temkinli hale getiriyor. Yardeni’ye göre ekonomik patlama teşvik paketlerinin miktarı ve talepteki yükseliş nedeniyle ABD ekonomisine enflasyon riskini de beraberinde getiriyor.

Yardeni, “Yılın ikinci yarısında tüketici fiyatlarında enflasyona dikkatli olmamız gerekebilir. Bu aşırı değerlenen menkul kıymetler için iyi olmayacaktır” dedi.

Borsa uzmanına göre FED’in de karşısında 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirilerini %1 oranında tutma sınavı bulunuyor.

Yardeni konuyla alakalı, “Tahvil getirilerinde yukarı yönlü baskı görüyoruz. Bana kalırsa bir noktadan sonra FED ‘Belki de tahvil verimleri ekonomi de iyi gittiğine göre yükselmeli’ diyecektir” ifadelerine yer verdi.

Şimdilik bursa uzmanı borsa temel verilerini ve piyasa göstergelerini dikkatle izliyor. Yardeni borsalardaki erime tezinin çürütülmesini umduğunu zira bunun genellikle sonuç olarak bir çöküşe neden olduğunu belirtiyor.

Yardeni sözlerinin sonunda, “Bu piyasa benim öngünlerimin çok üzerinde hareket ediyor. Umarım S&P 500 için yıl sonu hedefim olan 4.300 puan seviyesine yavaş bir şekilde ulaşırız” açıklamasında bulundu.

Yabancılar aralıkta banka hisselerine döndü

 

Bu hisseleri zorlu bir yıl bekliyor

 

Yıla hızlı başlayan kâr büyüme beklentisi güçlü şirketler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AGOP SEMİZYAN12 Ocak 2021 11:36

    Abi canını gözünü seveyim.isa seni korusun hemi.neden böyle söylüyorsun.donumuza kadar borsaya parayı gömdük.

  • Yorum11 Ocak 2021 20:39

    Yapma gardaş gözünü seveyim. Bütün emeğimiz borsada.

  • Borsacı Osman11 Ocak 2021 17:26

    1520 aşağıya geçilmediği sürece korkmayın bir şey yok silkeliyorlar kaç kere dedim yukarıdan mal almak istemez gavur,sabırlı olun panik yapmayın düşüşden daha hızlı dönecektir geri,seviyeye dikkat edin.