E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBu hisseleri zorlu bir yıl bekliyor---

Bu hisseleri zorlu bir yıl bekliyor

Bu hisseleri zorlu bir yıl bekliyor
11 Ocak 2021 - 10:20 borsagundem.com

Ünlü yatırımcı Bill Gross büyüme hisselerinin, halka arzların ve ’2020’nin Teslalarının’ 2021’de zorlanacağını söyledi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ünlü yatırımcı Bill Gross, 2021 yılı için yatırım beklentilerini açıkladığı yazısında, favori sektörü olarak, bu yıl %9 ila %12 getiri sağlamasını beklediği doğal gaz boru hatlarını gösterdi. Gross bu nedenle yatırımcıların Magellan Midstream, BP Midstream ve Enterprise Product Partner gibi şirketleri izlemesini tavsiye ediyor.

Ancak Gross için aynı iyimserlik, Tesla konusunda geçerli değil. Ünlü yatımcı için şirketin hisseleri “kesinlikle aşırı değerlenmiş”. Elektrikli araç üretici geçtiğimiz yıl etkileyici bir yükseliş yakalamış ve bunun sonucunda dünyanın en değerli otomobil üreticisi ve S&P 500’ün gözdelerinden bir haline gelmişti.

Özellikle de 2020’nin en büyük halka arzları arasındaki Snowflake, Airbnb ve DoorDash gibi büyüme hisseleri, Gross’a göre “gün içi borsacılarının” beklentilerini karşılamayacak. Aynı durum, özel amaçlı satın alım şirketleri (SPAC) aracılığıyla halka arz olan şirketler ve “2020’nin Teslaları” için de geçerli.

Gross, “bu piyasaya yoğun spekülasyon yön veriyor. Ancak aynı zamanda merkez bankasının mali desteği ve düşük faizler, rekor hisse fiyatlarına neden oluyor” dedi. Gross, borsalarda görülebilecek olan potansiyel düşüşü, ABD Merkez Bankası’nın (FED) uzun yıllar boyunca faiz oranlarını düşük tutma kararına bağlıyor.

Gross CNN’e yaptığı açıklamada, “geçtiğimiz iki yılda, özellikle de büyüme hisseleri için piyasaların ilgisinin nedeninin büyük bir bölümü, düşük faiz oranları oldu” dedi. Ünlü yatırımcıya göre, bu ralli ancak faiz getirileri düşük seviyesini korursa devam edecek.

Efsanevi yatırımcı aynı zamanda, korona virüsün ekonomi üzerindeki etkisi konusunda da uyarıda bulunarak, FED ve ekonomik teşviklerin yardımıyla yükselen borsaların İskandinav ve Avrupa ülkelerinin borsalarına benzeyebileceğini söyledi.

Bu durum, bu ülkelerin piyasalarının şu anda Wall Street’te yer alan Microsoft gibi hisselerden ve en yeni halka arzların bazılarından daha düşük bir fiyat kazanç oranıyla işlem gördüğünü söyleyen Gross için, endişe verici.

Gross, “piyasalar gayrisafi yurtiçi hasılanın bir uyuşturucu bağımlısı gibi, Washington’dan gelecek daha fazla dolara ihtiyaç duyduğunu fark etmeden önce kaç tane daha ekonomik teşvik paketi göreceğiz? Bu ABD’nin Avrupa’ya benzemesine neden olur” dedi.

Açıklamasının devamında, “bunu önlemek için, bana göre, işsizliğin korona virüs öncesi seviyelere dönmesi gerekiyor. FED Başkanı Jerome Powell bunu dile getirmiş olsa da, bu gelişmeden çok uzağız” ifadesini kullandı.

Teşvik beklentisi fiyatlamaları etkiliyor

 

Borsada yukarı yönlü hareketi destekleyen temel etkenler

 

Küresel piyasalar, ABD'deki gelişmelere odaklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)