E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiUniCredit'ten Merkez Bankası iddiası---

UniCredit'ten Merkez Bankası iddiası

UniCredit'ten Merkez Bankası iddiası
04 Ekim 2018 - 15:59 borsagundem.com

UniCredit tarafından yapılan açıklamada "Türkiye, lirayı kontrol altında tutmak için döviz rezervlerini kullanmış olabilir" denildi

UniCredit'in gelişmekte olan piyasalar stratejisti Kiran Kowshik, Türkiye'nin cari işlemler açığının daraldığını ve bunun Türk Lirası'na değer kazandırması gerektiğini, ancak yüksek hetrol fiyatları ve artan ABD tahvil getirilerinin Türk Lirası'nda zayıflığın devam etmesine yol açtığını bildirdi.

Kowshik, "Ticaret açıkları daraldığında döviz rezerlerin genellikle en azından yatay seviyede kaları, ancak Türkiye'nin döviz rezervi azaldı, bu Türkiye'nin bu ay lirayı kontrol altında tutmak için döviz likidite sağlamış olabileceği anlamına geliyor" dedi.

Kowshik, Türkiye'nin döviz rezervlerini kullanmış olması olasılığının, Türk Lirası'nın daha iyi durumda olduğu argümanına güvensizlik yarattığını da vurguladı.

TCMB'nin döviz rezervleri Eylül ayıra 70,4 milyar dolardan 67 milyar dolara geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı04 Ekim 2018 16:39

    TCMB rezervini iktisatlı kullanıyor. Hepsini birden satsa tüm dünyadan spekulatörler üşüşür. 200 baz puan daha artırması lazım milletin gözü dolarda kalmasın diye. Bu arada bankalarda özellikle konut kredisi olanların genelde kenarda dövizi, altını ve mevduatı var. 200 milyarlık kredi kilitli kaldı bankalarda. Burada bir teşvik bilançoları rahatlatır krediler ve mevduat sermayelere göre dengelenir.