E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinUmrede deve sütü içmeyin---

Umrede deve sütü içmeyin

Umrede deve sütü içmeyin
28 Ekim 2014 - 05:31 borsagundem.com

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Suudi Arabistan’da görülen MERS virüsüne karşı umreye gidecekleri uyardı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, umreye gidecekleri MERS virüsüne karşı “Deve sütü içmeyin” diye uyardı. Hürriyet’e konuk olan Bakan Müezzinoğlu, MERS virüsü, pedofili suçlarına karşı alınacak tedbirler, çocuklardaki teknoloji bağımlılığı ve özel hastanelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Nuray Babacan ve Meltem Özgenç'in Hürriyet'teki haberinde Müezzinoğlu'nun açıklamaları şöyle:

“MERS de bir virüs. Yarasadan deveye, çiğ deve sütünden insana ve son olarak insandan insana bulaşıyor. Turları uyardık ve ‘insanları deve çiftliklerine götürmeyin’ dedik. Hacılara da ‘Sakın deve sütü içmeyin’ diyoruz. Dönüşte risk görülen hacıları da 14 gün boyunca kuluçka döneminde takip ediyoruz. Ebola’da görülen vakaların yüzde 50’si, MERS’te ise yüzde 30’u yaşamını yitiriyor. Ebola Afrika’da çok ciddi oranda can aldı. Bu nedenle Afrika’dan gelen öğrencileri Ebola’nın kuluçka süresi olan 21 gün takip ediliyoruz. 22’nci günden sonra sorun yok. Ne ilkokul, ortaokul, lise ya da üniversite öğrenci düzeyinde en ufak bir riskimiz söz konusu değil.”

KASTRASYON TARTIŞILIR

Pedofili suçlarına karşı ilaçlı kastrasyonun insan haklarına aykırı olup olmadığının tartışılması gerektiğini belirten Müezzinoğlu, şöyle devam etti: “Çocuklara cinsel istismarda bulunan pedofili hastaları için bir taslak çalışma vardı. Bu çalışmada cinsel isteği yok eden ‘ilaçlı kastrasyon’ gündeme geldi ancak hekim olarak buna karşıyım.” 

TEKNOLOJİ BAĞIMLILIK

“4 yaş grubundan 14 yaş grubuna kadar bir teknoloji bağımlılığı riski görüyoruz. Önümüzdeki 5-10 yıl içinde teknoloji bağımlısı bir grubun ‘oluşması riskini gözlemledik. Hastanelerimizden sonra da psikiyatri uzmanımızın olduğu tüm polikliniklerde bağımlılıkla mücadele poliklinikleri açmayı planlıyoruz.”

BİLGİSAYARA AYAR

“Teknoloji bağımlılığı konusunda Ulaştırma Bakanlığı ile çocukların korunması için sistem üzerinde çalışıyoruz. Örneğin 4-14 yaş arası çocuklar telefon ya da bilgisayarda 30 dakikadan fazla kalamayacak. Kaldıkları zaman kendini kapatan bir sistem oluşturulacak. Aile izin vermeden program yeniden başlatılamayacak.” 

DÖKÜMLÜ FATURA ALIN

“Hastanelerin vatandaşa dökümlü fatura verme zorunluluğu var. Örneğin SGK ‘Kardiyoloji muayenesi için 35 lira öderim’ diyorsa hastane sizden 70 artı 35 lira yani en fazla 105 lira alabilir. Bunun üzerinde bir rakam çıkıyorsa mutlaka şikâyet edilmeli. Hem paranızı geri alabilirsiniz. Hem de SGK bölüm ve hastane kapatmaya kadar ceza verebilir.”

Çayı, kahveyi şekersiz için

Sağlık Bakanı Mehmet Müezinoğlu, insanların hayatlarından doğal olmayan şekeri çıkarmaları gerektiğini belirterek, “Mümkünse çayı çay, kahveyi kahve tadında içelim. Kafeler çayın yanında ambalajlı olarak en fazla bir şeker getirsinler ki hem şeker israf olmasın hem de şeker tüketimi azalsın. Artı şeker isteyene şeker vermek gerekiyor. Ancak bunun da ilerleyen zamanda kalp ve obeziteye davetiye çıkardığını bilmemiz gerekiyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kendi kendimizin düşmanıyız28 Ekim 2014 11:19

    sabah kahvaltı poğaça, öğlen pilavlı yemekler akşama kadar şekerli çay akşa yanına künefe(şeker deposu)veya başka tatlı(sütlü tatlılarla da kimi kandırıyorsan sanki onlar şekersiz, eve gel şeker yüklü meyveler, gece ballı süt iç yat. biz iyi bile yaşıyoruz.