E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna’ya yeni İHA ihracatı gündemde---

Ukrayna’ya yeni İHA ihracatı gündemde

Ukrayna’ya yeni İHA ihracatı gündemde
11 Temmuz 2020 - 20:15 borsagundem.com

Milli Savunma Bakanı Akar’ın Ukrayna’daki temasları sırasında iki ülke arasında savunma sanayiinde iş birliği konuları gündeme gelirken, Ukrayna’nın Türkiye’den yeni insansız hava araçları alma yönünde talepleri olduğu öğrenildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Ukrayna’daki temasları sırasında iki ülke arasında savunma sanayiinde iş birliği konuları gündeme gelirken, Ukrayna’nın daha öncekilerin dışında Türkiye’den yeni insansız hava araçları alma yönünde talepleri olduğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifleri doğrultusunda yerli ve milli savunma sanayiinde önemli adımlar atılırken, yüksek teknoloji ürünlerin dost ve müttefik ülkelere ihracatı konusundaki çalışmalar süratle devam ediyor.

Milli Savunma Bakanı Akar’ın dün Ukrayna’ya gerçekleştirdiği resmi ziyarette savunma ve güvenlik konularının yanı sıra bu konu da gündeme geldi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile bir araya gelen Akar, yoğun programı kapsamında Savunma Bakanı Andriy Taran ve Ekonomik Kalkınma Ticaret ve Tarım Bakanı Igor Pedraşka ile de görüştü.

Türkiye ve Ukrayna arasındaki ikili ilişkilerle savunma ve güvenlik alanlarındaki konuların yanı sıra savunma sanayiinde iş birliği de görüşmelerdeki önemli bir gündem maddesi oldu.

Deniz ve hava platformlarıyla ilgili projelerde iş birliği imkanlarının ele alındığı görüşmelerde daha önce Ukrayna tarafından satın alınan insansız hava araçları konusu gündeme geldi.

Edinilen bilgiye göre, görüşmelerde Ukrayna’nın öncekilerinin dışında yeni insansız hava aracı alma yönünde talebi olduğu öğrenildi.

Yerli ve milli üretim başta SİHA ve İHA’lar olmak üzere yüksek teknoloji ürünler Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacının karşılanmasının yanı sıra dost ve müttefik ülkelere güvenlik ve savunma konularında önemli katkı sağlıyor.

Ukrayna'dan NATO'ya girme sözü

Türkiye ve Ukrayna'nın potansiyeli yüksek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • r12 Temmuz 2020 14:01

    iha siha motorları ukraynadan geliyor. isterlerse bedavaya takas olarak alabilirler. Motor üretemiyoruz. Tank motoru içinde çok çalıştık ama bedava vermiyorlar. isterseniz szlere satarız dediler. ama al sana üretim kotları demediler. ukrayna bu teknolojıyı rusyadan almış ssbc zamanında almanlara karşı zorunlu olarak rus tanklarına malzeme yedek parça silah motor rüetimi yapmışlar. kalifi personelleri var. o temellerle üretim olmuş. o bilgiyi fabrikayı başka yere vermıyorlar. motor kaşılığı iha yada siha alıyorlar malıyete yada ucuza.

  • Kaçan Grup11 Temmuz 2020 22:06

    ukrayna ve tunus’un türkiye’den aldığı araçların finansmanını türkiye sağladı. bu normal bir işlem olabilirdi, ama ukrayna’lıların türkiye’de tatil yapacak parası var , türklerin yok. zuhhaha.

  • AhmetK12 Temmuz 2020 08:42

    Keske yorum yapacak zekan ve bilgin olsaymıs..neyse altta bilgili ve akıllı bir arkadas acıklama yapmıs.cahil muhalefet sizi..

  • Vb11 Temmuz 2020 22:54

    sen kaç birader bu kadar cehaletle burda durma , bizim aldığımız s-400'ün kredisini de bize rus bankası verdi , bu bir satış modelidir, firma riski bankaya bırakır ve satışını yapar

  • ZELİHA KARAKAŞLI11 Temmuz 2020 20:43

    Meral hn.ve kemal kılıçtaroğlu  ak parti bu işi nasıl yapıyor diyor diye araştıyor ve bir türlü galiba sebebini bulamıyorlar.eğer bulsalar idi çoktan iktidar olurlar idi.Meral hn.yine özür dileyecekmisin.

  • Sallamasyon11 Temmuz 2020 23:06

    Borsada tutturamadın siyasete mi başladın :)))

  • Vb11 Temmuz 2020 20:17

    Demokratlar antirus , Trump'ı da rusçulukla suçluyorlar, ukraynada,suriyede ve libya 'da rusların karşısında kim var ? Türkiye , suriye ve libyada onları gerilettik , ukraynayı destekliyoruz, denklem böyle karışık , Trump Türkiye ruslara karşı yanımızda dese ne diyebilirler hiç bişey , Ruslar da ABD ye karşı f-35 projesinden çıkarılmak pahasına  s-400 alan Türkiyeyi denklemde karşılarına almak istemiyorlar, Yunanlılar türk turiste bile muhtaç , AB libyada rusları istemiyor , israil-mısır-rum-yunan ittifakı ucuzladığı için doğalgaz projesine giremiyor , en yakındaki tek büyük tüketici biziz , rusların doğalgaz pazarımızdaki payı azaldı , azerilerin arttı ..........kısacası işimize yarayan noktalarda pozisyon alıp ilerleyeceğiz , lehimize çok gelişme var

  • Doğrucu11 Temmuz 2020 23:09

    Yunanla alakalı o kadar şey saymışsın bari işgal ettikleri adaları da saysaydın he en azından hakkaniyetli olurdun güzel şeyleri söyleyip diğerlerini yok saymak kişinin karakterine kalmıştır.

  • ZELİHA KARAKAŞLI11 Temmuz 2020 20:10

    hiç bir projesi ve vizyonu olmayan partilere yazıklar olsun.