E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​Ukrayna’ya gaz akışı hala başlamadı ---

​Ukrayna’ya gaz akışı hala başlamadı

​Ukrayna’ya gaz akışı hala başlamadı
19 Kasım 2014 - 12:32 borsagundem.com

Avrupa Birliği, Avrupa’daki ülkelerin gaz bağımlılığını ölçümleyen bir rapor yayınladı. Raporda Ukrayna’ya gaz akışının hala başlamadığı belirtildi

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avrupa Birliği, Rusya’nın gaz akışını kesmesi durumunda Avrupa’da hangi ülkelerin ne şekilde etkileneceğini belirten bir rapor yayınladı.

Gaza alternatif olacak çözümlerin çok maliyetli olduğuna değinilen raporda Avrupa’nın gaz bağımlılığının üzerinde duruluyor.

Rusya haziran ayında Ukrayna’nın gaz borcunu ödememesi sebebiyle Ukrayna’ya olan gaz akışını kesmiş, kriz ekim ayında Ukrayna ve Rusya’nın anlaşmasıyla sonlanmıştı. Ancak 1,65 milyar dolarlık borcun hala ödenememiş olması sebebiyle gaz akışı hala başlamış değil.

Raporda Gazprom’un karşı çıkmasına rağmen Ukrayna'nın gaz ihtiyacını Slovakya, Polonya ve Macaristan’ın birikmiş rezervlerinden karşıladığı belirtilmiş.

Bloomberg’in raporda paylaşılan bilgilerden hazırladığı haritaya göre Türkiye orta düzey bağımlılığı olan ülkeler arasında yer alıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)