E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna'nın NATO talebine Almanya'dan yanıt---

Ukrayna'nın NATO talebine Almanya'dan yanıt

Ukrayna'nın NATO talebine Almanya'dan yanıt
01 Ekim 2022 - 14:48 borsagundem.com

Almanya Savunma Bakanı Lambrecht tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna'nın NATO üyeliğinin tek başına onaylanmayacağı aktarıldı.

Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, Moldova'nın başkenti Kişinev'de mevkidaşı Anatolie Nosatii ile bir araya geldi. Sputnik Türkiye'nin haberine göre Lambrecht basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Almanya'nın Ukrayna'nın NATO'ya girişini kabul edip etmeyeceğine kendi başına karar veremeyeceğini söyledi

.Lambrecht, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin NATO'ya hızlandırılmış katılım için başvuracağını açıklaması konusunda temkinli davranarak, "Ukrayna, içinde bulunduğu ve kendini özgür hissedeceği bir ittifak seçmekte özgürdür. Ancak NATO'ya katılmak belirli şartlara tabidir.

Almanya, müttefiklerine danışmadan bağımsız olarak uygun bir karar alamaz. Bu 30 NATO ülkesi arasında tartışılacak, Almanya tek başına karar almayacak" dedi.


ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan da daha önce yaptığı açıklamasında, Ukrayna'nın NATO üyelik başvurusunun başka bir zaman ele alınması gerektiğini, şu anda en önemli yardımın sahada destek olduğunu kaydetmişti. Genel olarak, NATO'ya katılmanın ön koşulu, adayın uluslararası çatışmalara ve sınırlar üzerindeki anlaşmazlıklara karışmaması olarak tanımlanıyor.

Ukrayna'dan bomba iddia: 5 bin Rus askeri kuşatıldı

 

NATO'dan Putin'e çok sert tepki

 

Ukrayna'dan açıklama: Rus ordusu 259 savaş uçağı kaybetti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • H O R U Z01 Ekim 2022 16:46

    Hepsi tırtıp kaçtılar.urayna yı savaşın kuçağına attılar ülkelerini yerle bir ettirdiler kendileri refah içinde yaşıyorlar.eğer natoya ukrayna girer ise ab ülkeleride üçüncü dünya savaşına girmiş olur.

  • pazarci01 Ekim 2022 15:44

    gerzekler halla anlamis deyil ukraynanin  rusyaya karsi peynir olarak kullanildigindan,natoya tabiiki almazlar,alirlarsa senin gorevin bitmis olur