E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaUkrayna'nın altın rezervleri geriledi---

Ukrayna'nın altın rezervleri geriledi

Ukrayna'nın altın rezervleri geriledi
23 Aralık 2014 - 11:20 borsagundem.com

Ukrayna altın rezervlerini üst üste ikinci ayda da azaltarak Ağustos 2005’ten bu yana en düşük seviyeye indirdi

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) verilerine göre Ukrayna altın rezervlerini üst üste ikinci ayda da azaltarak Ağustos 2005’ten bu yana en düşük seviyeye indirdi. Rusya ise altın varlıklarını en az 20 yılın en yüksek seviyesine çekmek için sekizinci ayda da altın satın alımı gerçekleştirdi.

IMF’in web sitesinde yer alan bilgilere göre Ukrayna’nın altın varlıkları, Ekim ayındaki 26.1 ton seviyesinden Kasım ayında 23.6 tona geriledi. Rusya’nın rezervleri Ekim ayındaki 1,168.7 ton seviyesinden Kasım ayında 1,187.5 tona yükseldi.

Ukrayna’nın altın varlıkları, ülkenin doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçılarla süren mücadele dolayısıyla daralırken, ülke ekonomisi yavaşlıyor ve para birimi grivna değer kaybediyor. Ukrayna, ayakta kalmak ve temerrüde düşmekten kaçınmak IMF’in sağladığı 17 milyar dolarlık krediye bel bağlamış durumda. Ülkenin döviz rezervleri ise 2009’dan bu yana görülen en derin resesyon ile birlikte 10 yıldan uzun bir sürenin en düşük seviyesinde. IMF’in verilerine göre ülkenin altın varlıkları, Nisan ayında rekor seviye olan 42.9 tondan yüzde 45 geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)