E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkraynalı esirleri taşıyan uçak Rusya'da düştü---

Ukraynalı esirleri taşıyan uçak Rusya'da düştü

Ukraynalı esirleri taşıyan uçak Rusya'da düştü
24 Ocak 2024 - 13:41 borsagundem.com

Rusya Savunma Bakanlığı, takas edilecek 65 Ukraynalı esirleri taşıyan II-76 kargo uçağının Belgorod Bölgesi'nde düştüğünü ve düşen uçakta kurtulan kimse olmadığı açıklandı.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre takasa götürülen 65 Ukraynalı asker, 6 mürettebat ve 3 refakatçinin bulunduğu Il-76 kargo uçağı Rusya-Ukrayna sınırındaki Belgorod Bölgesi'nde henüz bilinmeyen bir nedenle irtifa kaybederek çakıldı. Uçakta bulunan herkes hayatını kaybetti. 

Bakanlık, Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'ne bağlı bir komisyonun kazanın nedenlerini belirlemek üzere uçağın düştüğü yere intikal ettiğini bildirdi. Şu anda kaza alanı kordon altına alınmış durumda. 

Bakanlıktan yayımlanan yazılı açıklamada, “24 Ocak günü Moskova saatiyle 11.00 sularında bir IL-76 uçağı Belgorod bölgesinde düşmüş olup, uçakta Ukrayna tarafı ile takas için Belgorod bölgesine nakledilen 65 esir Ukrayna askeriyle uçağın 6 mürettebatı ve 3 refakatçinin bulunduğu bilinmektedir” dendi.

Rus Hava Kuvvetleri'nden bir komisyon, kazanın nedenlerini belirlemek üzere uçağın düştüğü yere uçtuğunun altını çizen Savunma Bakanlığı, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını aktardı.

Bu sabah saatlerinde Belgorod yakınlarındaki Blijney köyünde bir Ukrayna insansız hava aracının (İHA) engellendiğini açıklayan Belgorod Bölge Valisi Vyaçeslav Gladkov, Telegram kanalındaki mesajında, bölgede Ukrayna ordusu tarafından füze tehdidi hakkında bir uyarı yayınlandığını paylaşmıştı.

Rusya, Ukrayna'da sanayi tesislerini vurdu

 

NATO sahasında hareketli dakikalar: İngiliz, Alman ve Rus uçakları karşı karşıya geldi

 

Havada gerilim: NATO jetleri, Rus uçaklarının önünü kesiyor!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)