E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna'da gönüllülere askeri eğitim---

Ukrayna'da gönüllülere askeri eğitim

Ukrayna'da gönüllülere askeri eğitim
16 Ekim 2022 - 11:58 borsagundem.com

Herson, Harkiv ve Donetsk bölgelerinde yoğunlaşmış durumda olan savaşta, Ukrayna güçlerine katılmak isteyen gönüllüler, uzmanlar gözetiminde cephe hattına gönderilmeden önce çevrim içi ve gerçek ortamda birçok eğitimden geçiriliyor.

Rusya ile 24 Şubat'ta savaşın başlamasından itibaren 100 binden fazla Ukraynalı gönüllü, askerlere destek olmak ve Ruslara karşı durmak için orduya katıldı. Kiev'de bulunan ve gönüllülerden oluşan ekibe, cepheye gitmeden önce eğitim veriliyor.

Çevrim içi ortamda eğitimin de yer aldığı sürecin en önemli ayağını gerçek talimler oluşturuyor. Eğitim kapsamında gönüllüler, başta arazide ilerlemek olmak üzere birçok uygulamadan geçiriliyor. Eğitimlerini tamamlayan gönüllülerin büyük bir kısmı ülkenin farklı bölgelerindeki cephe hatlarına gönderiliyor.

1 Mart'tan beri gönüllülere eğitim veriliyor

Eğitim veren merkezin yetkililerinden Ruslan Trigub, 1 Mart'tan beri gönüllülere yönelik eğitimlerinin kesintisiz sürdüğünü söyledi. Trigub, Ukrayna ordusundaki tüm bölüklerin savaş bölgesine gitmeden önce taktik, sağlık ve arazi olmak üzere birçok konuda eğitimden geçtiğini belirtti.

Gönüllülerin yüzde 90'ı savaştan önce eline silah bile almadı

Eğitimlerin birkaç ay devam ettiğini açıklayan Trigub, "Elbette her şeyi öğretemeyiz ama önemli konuları öğretiyoruz. Taburumuzdaki herkes gönüllü. Kendi isteğiyle gelip kaydını yaptıran insanlar bunlar. Yüzde 90'ı, savaş başlamadan önce eline silah almamış kişiler. Şimdi ise savaşın sonuna kadar, Ukrayna'nın 1991 yılındaki sınırları içinde yer alan tüm toprakları kurtarılana kadar savaşmaya hazırlar" dedi.

Kadın asker sayısı 50 binden fazla

Çok sayıda kadın da gönüllü olarak Ukrayna ordusuna katıldı. Ukrayna ordusundaki kadın asker sayısının 50 binden fazla olduğu söyleniyor. Savaşın başlamasından bir gün sonra Ukrayna ordusuna katılan Victorya, gönüllü olma sebeplerini şöyle anlatıyor:

Topraklarımızı özgürleştirmemiz için birçok sebebim var. Çocuklarımızın özgürlük içinde yaşaması, engellenmeden rahat şekilde seyahat edebilmeleri için orduya katıldım. 24 Şubat'ta tekrar Rusya'nın bize saldırı düzenlendiğinde gidip (orduyla) sözleşme yaptık çünkü bizim için özgürlük herhangi bir birlikten (örgüt) çok daha değerli. En önemlisi çocuklar ve özgürlüktür. Ayrıca onların (Rusların) İrpin ile Buça'da yaptıklarından sonra anlatılacak bir şey yok. Bize özgürlük lazım.

Yaşamakla köle olmak arasında bir seçim

Victorya, savaşın normal bir insan için korkutucu olduğunu ifade ederek, "Elbette bir korku var, sadece psikolojik sorunları olan biri korkmayabilir. Korku herkes için var ama burada yaşamakla köle olmak arasında seçim yapıyorsunuz. Bu yüzden fazla seçeneğimiz yoktu" dedi.

ABD: Ukrayna'ya bazı hava savunma sistemlerinin verilmesi yıllar alabilir

ABD'den Ukrayna'ya kendi envanterinden 725 milyon dolarlık silah yardımı

Ukrayna, 1620 yerleşimde tekrar kontrolün sağlandığını duyurdu

Ukrayna: Rus güçlerinin Mıkolayiv'e düzenlediği saldırıda 5 kişi öldü

AB'nin Ukrayna'ya askeri desteği 3 milyar euro aşacak

İngiltere'den Ukrayna'ya hava savunma füzesi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)