E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna, Kiev bölgesinin işgalden kurtarıldığını duyurdu---

Ukrayna, Kiev bölgesinin işgalden kurtarıldığını duyurdu

Ukrayna, Kiev bölgesinin işgalden kurtarıldığını duyurdu
02 Nisan 2022 - 21:44 borsagundem.com

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı; İrpen, Buça, Gostomel ve Kiev bölgesinin tamamının Rus işgalinden kurtarıldığını bildirdi.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları aralıksız devam ederken, Ukrayna Savunma Bakanlığından yeni bir açıklama geldi. Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Anna Malyar, "İrpen, Buça, Gostomel ve Kiev bölgesinin tamamı işgalden kurtarıldı." açıklamasında bulundu.

İrpen Belediye Başkanı Aleksandr Markuşin de şehrin çevresindeki tüm kasaba ve köylerin de işgalcilerden temizlendiğini duyurdu.

Markuşin, kentteki molozların temizlendiğini, kalan sakinlere yiyecek ve ilaç dağıtımı yaptıklarını, mayın tehlikesi nedeniyle kentin henüz tam güvenli olmadığını kaydetti.

Ukraynalı belgeselci ölü bulundu

 

Zelenski’nin sığınağında bir gün

 

Rusya'daki petrol tesislerine saldırı müzakereleri etkileyecek mi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mustafa Akmer03 Nisan 2022 21:55

    Ne zaferi ya , şaçma Rusya ordusu geri çekildi, İsterlerse 3 saat için de gene gelirler. Bu bölgede hiç bir şehir merkezine girmediler , yaşam alanlarına pravakasyon olmadıkca saldırmadılar . Herşeye inanmayın

  • Mucise Reis ;)03 Nisan 2022 11:23

    Yabancı medyada gördüm ukraynalılar akarsulara kadar kovalıyor rusları. ruslar akarsulardan eşyalarını bırakıp mevzılerden yuze yuze karşıya geçip geri çekiliyor. bildiğin 100- 150 kişilik sırt çantaları techizatlar vb terk ediyorlar. silahlar vb canlarını kurtarmak için. Ukrayna bu ortamda şuanmasada barışl demez. gide bildiği akdar gidip topraklarını kurtarmak isteyecektir. ukrayna sahte saldırı alanlarından askeri güçlerini kaydırmaya başlayacaktır. sahte saldırıalr yuzune ormanda mevzide savaşmadan bekleyen ukrayna profesyonel askerierli beklıyor. şaşırtmaca  saldırı alanlarından ukrayna birlikleri toplayıp asıl çatışma noktalarına gönderecektir. Zırlı ilerlemesi karayolu harici durmaya başladı iyice. ukraynalı siviller köy köy kasaba kasaba mevzi ve askeri bilgileri aktarıyor. ukrayna hafif ama etkili silahlar ile o noktalara saldırıyor, öncesinde drone ile köy aranıyor taranıyor hedefler belirleniyor. ukrayna saldırısı bu