E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkraynalı belgeselci ölü bulundu---

Ukraynalı belgeselci ölü bulundu

Ukraynalı belgeselci ölü bulundu
02 Nisan 2022 - 21:24 borsagundem.com

Ukraynalı belgesel yapımcısı ve foto muhabiri Maks Levin’in Kiev yakınlarında ölü bulunduğu bildirildi.

13 Mart’ta Kiev’deki çatışma bölgesinde kaybolan Maks Levin’in cesedinin dün Guta Mezhygirska köyü yakınlarında bulunduğu açıklandı.

Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Gerashchenko da Ukraynalı belgesel yapımcısının iki hafta önce yoğun çatışmaların yaşandığı Vishgorod bölgesinde kaybolduğunu doğruladı.

“Rus saldırganlığının sonuçlarını belgelemek için...”

Levin’in yaklaşık 10 yıldır çalıştığı Ukraynalı medya kuruluşu “LB.ua”, belgesel yapımcısının “Rus saldırganlığının sonuçlarını belgelemek için” 13 Mart’ta asker ve eski fotoğrafçı Oleksiy Chernyshow ile Guta Mezhygirska’ya gittiğini bildirdi.

Medya kuruluşu, ikilinin araçlarından ayrılarak Moshchun köyüne yöneldiklerini ve o günden bu yana kendilerinden haber alınamadığını, Oleksiy Chernyshow’un da akıbetinin henüz bilinmediğini kaydetti.

Ukraynalı sivil toplum kuruluşu Kitle Enformasyon Enstitüsü, soruşturmaya ilişkin savcılık ön raporuna atıfta bulunarak, “silahsız” Levin’in “Rus birliklerine ait kurşunlarla” öldürüldüğünü açıkladı.

Ukrayna'da bir gazeteci daha hayatını kaybetti

 

Reuters muhabiri Rusya'nın Ukrayna işgali sırasında öldürüldü

 

Rus birlikleri Ukrayna'da durma noktasında çünkü...

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)