E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna Donetsk'i vurdu---

Ukrayna Donetsk'i vurdu

Ukrayna Donetsk'i vurdu
16 Ekim 2022 - 14:58 borsagundem.com

Rusya'nın ilhak ettiği Donetsk bölgesine bağlı Donetsk şehrindeki sözde yönetim binasının bu sabah Ukrayna tarafından bombalandığı iddia edildi.


Donetsk’in sözde Belediye Başkanı Aleksey Kulemzin, sosyal medyadan, Ukrayna güçlerinin Donetsk’e füzelerle saldırdığını açıkladı. Füzelerden birinin Donetsk’in sözde yönetim binasına isabet ettiğini söyleyen Kulemzin, "3 ABD üretimli HIMARS çok namlulu roketatar füzesi fırlatıldı. Füzelerden biri şehirdeki idari binaya isabet etti" dedi.

2 kişi yaralı

Binanın "ciddi" hasar gördüğünü belirten Kulemzin, gerekli önlemlerin alındığını bildirdi. Olayda, 2 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Ayrıca sosyal medyadaki görüntülerde, Rusya'nın Belgorod şehrindeki havalimanı civarında füze saldırılarının düzenlendiği anlaşıldı.

İlhak kararı, Devler Ligi'ndeki Shakhtar Donetsk’i nasıl etkileyecek?

Donetsk bölgesindeki saldırılarda 6 sivil öldü

Rusya: Donetsk'teki Zaytsevo yerleşim birimini ele geçirdik

Donetsk'te sürpriz gelişme

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )17 Ekim 2022 09:08

    Rusya işi zamana yayıyor.. Ateşkes ilan etti kendince, kış geldi Ataklara geçmiyor. Yeni askeri birlikleri defans olarak çekti. Şehir savaşlarına hazır. Zamanında Moskova savunması gibi. m2. m2 şehir savaşı yaptılar... ukrayna ise bir devlet gibi değiş şuan. rusya ekonomısı, ülkesi, şehirleri, yaşantısı bir devlet savaş toprakları dışında..ukrayna ise rusların ilk girmesi saldırısı ile, tahıllar, enerjı, üretim hatları, bir devlet olması için gerekli bütün kurumlar ve ekonomık unsurları imha edilen, yok edilen, bir devlet posizyona yakın... o bakımdan Rusların bu taktikleri ateşkes ve ırak-iran.. azerbaycan-ermenistan eskiden olurduya o tarz günlük atışmalar olacak gibi...Ruslar o topraklardan çekilirse ülkeleri roket hedefi olur yoksa... Rusya o zaman sert yüzünü gösterir. Bu ukraynay gaz alıyor sadece attıkları roketler ile... hadi gönder moskovaya bakalım 2 roket ne oluyor ?   

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ16 Ekim 2022 20:18

    Peki bundan sonra Rusya daha sert hareket etse ne olacak.ya topyekün savaşıp topraklarını kurtaracaksın yada başkalarının gazına gelip tamamen yerle bir olacaksınız.aynı bir zamanlar ki ırak iran horuz döğüşü savaşı aklıma gelmektedir.abd ve ab nin klasik taktikleri bunlar.

  • vatandaş17 Ekim 2022 08:17

    rusya da sütten çıkmış ak kaşık tabi. Azeri kardeşlerimize ermeni eliyle yaptıkları ortada.