E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUBS: Yeni Zelanda ekonomisi güç kaybedecek ---

UBS: Yeni Zelanda ekonomisi güç kaybedecek

UBS: Yeni Zelanda ekonomisi güç kaybedecek
23 Ocak 2017 - 00:58 borsagundem.com

UBS tarafından yayınlanan raporda yatırımcıların Yeni Zelanda ekonomisine yönelik olarak aşırı iyimserlik içinde oldukları belirtildi.

UBS'in Yeni Zelanda ekonomisini değerlendirdiği raporunda Mart ayı sonu itibarıyla ülke ekonomisinde yıllık büyümenin yüzde 3.4 olacağı ve bir sonraki yıl bu oranın yüzde 2.9 seviyesine gerileyeceği öngörüldü. Yeni Zelanda Merkez Bankası'nın beklentisi ise büyümenin bu yıl yüzde 3.7 ve sonraki yıl yüzde 3.6 olacağı yönünde oluşuyor.

UBS'in açıklamasında elektronik kart işlemlerinin, PMI verilerinin ve diğer ekonomik verilerin büyümede güç kaybına işaret ettiği ve bu nedenle, GSYİH artışının beklenen seviyelerde olmayacağı belirtildi. Büyümedeki bu güç kaybı Merkez Bankası'nın yeni bri faiz indirimine gitmesine olanak tanıyacak gibi görünse de UBS, enflasyonun yakında Merkesz Bankası'nın hedef seviyesine ulaşacağını ve bu nedenle ek gevşeme adımlarının mümkün olamayacağını öngördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)