E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiUBS: Fed'den 2 faiz artırımı bekliyor---

UBS: Fed'den 2 faiz artırımı bekliyor

UBS: Fed'den 2 faiz artırımı bekliyor
14 Ocak 2019 - 11:56 borsagundem.com

UBS Fed'in 2019 yılında iki kez faiz artırımına gitmesini bekliyor. Bankaya göre Asya merkez bankalarının çoğunun sıkılaştırma süreci tamamlandı

UBS Group Wealth Management, piyasanın fazla ihtimal vermemesine karşın Fed'in 2019 yılında 2 kez faiz artırımına gitmesini bekliyor.

Singapur'da UBS'nin Asya Pasifik baş yatırım ofisi yöneticisi Min Lan Tan, büyüyen ABD ekonomisi ve düşük resesyon riskinin, Fed'e borçlanma maliyetlerini artırması için fırsatlar sunabileceğini belirtti.

Bununla birlikte Tan, Fed'in geçen yıl dört kez faiz artırımasından kaynaklı çalkantılarla mücadele için Endonezya'dan Hindistan'a faizleri artıran politika yapıcıların Asya merkez bankalarının çoğunda benzer bir sıkılaştırma süreci izlemesinin düşük bir ihtimal olduğunu ifade etti.

Tan, Pazartesi günkü bir konferansta, “Küresel enflasyon politika sıkılaştırmasının kademeli kalması için yeterince düşük kalacak; böylece Fed iki kez faiz artırımına gidebilecek. Bu bağlamda Asya'daki politika sıkılaştırmasının çoğu tamamlandı. Aslına bakarsanız Çin genişlemeci durumda.” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)