E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinTÜSİAD'ın Kolomb'u---

TÜSİAD'ın Kolomb'u

TÜSİAD'ın Kolomb'u
05 Şubat 2015 - 04:33 borsagundem.com

TÜSİAD'ın yeni başkan yardımcısı ve en büyük başkan adayı Şükrü Ünlütürk, teknesiyle Kristof Kolomb'un güzergahını kullanarak 16 günde Atlantik'i aştı

TÜSİAD'IN yakın gelecekte en büyük başkan adayı ve yeni yönetimde başkan yardımcılığını üstlenen Şükrü Ünlütürk ödüllü bir yelkenci. Jale Özgentürk, Hürriyet'teki haberinde Ünlütürk'ün Atlantik Okyanusu macerasını yazdı. İşte o haber:

Tekne ile seyahat işadamlarının en yaygın hobilerinden biri. Bugüne kadar teknesi ile dünya seyahati hayalini gerçekleştiren ilk işadamı Rahmi Koç oldu. Tekneyle okyanusu geçme hayaline sahip işadamlarından biri de Şükrü Ünlütürk’tü o da bu hayaline ulaştı. Şükrü Ünlütürk, İzmir’in büyük firmalarından Sun Tekstil ve perakende markası Jimmy Key’in sahibi. Teknik tekstil alanında önemli buluşlara imza atan grubun 2014 cirosu 160 milyon TL civarında. Ünlütürk, aynı zamanda İzmir’i temsilen TÜSİAD yönetiminde.

10 YILLIK HAYAL

Cansen Başaran Symes’in yönetiminde iki başkan yardımcısından biri oldu. Gelecek dönem başkanlığının Ali Koçla birlikte iki adayından biri. Ünlütürkle yaptığımız sohbetlerde “En büyük hayaliniz nedir?” sorusunun yanıtı hep “Tekneyle Atlas Okyanusu’nu geçmek” diyordu. TÜSİAD Genel Kurulu sırasında sohbet ederken heyecanla bu hayalini gerçekleştirdiğini söyledi. Ünlütürk arkadaşının teknesiyle 23 Kasım’da Las Palmas’tan yola çıktıklarını söylüyor. 16 gün süren zorlu bir parkurun ardından 10 Aralık’ta Karayipler’e ulaşmışlar. Güzergahın Kristof Kolomb’un kullandığı yol olduğunu belirtiyor. “10 yıl önce hayalini kurmaya başladım. 6 yıl içinde yapmayı planlıyordum. Başardım” diyor. Okyanusta 16 günü “olağanüstü” sözleriyle yorumluyor ve “Sabah kalkıyorsunuz akşam yatıyorsunuz dört tarafınız deniz. Dolunaya rastladık. Bir taraftan güneş batıyor diğer taraftan ay doğuyor” diyor.

BAŞKANLIK ONUR VERİR

ÜNLÜTÜRK, yeni TÜSİAD yönetiminde başkan yardımcısı olarak yer aldı. Diğer başkan yardımcısı ise Ali Koç. Bundan sonra başkan olması muhtemel iki isimden biri. Ankara ile arası bir türlü düzelmeyen derneğe başkan olma konusunda düşünceleri ise şöyle Ünlütürk’ün: “TÜSİAD’a başkan olmak onurlu bir görev. Bir işadamının elde edebileceği en üst konumlardan bir tanesi. Hiç de ürkütücü değil. Sonuç olarak TÜSİAD’ın söyledikleri 44 yıldır aynı. Üslup ise başkana göre farklı olabilir. Söylem tutarlılığını koruyan bir söylem. Siyasiler bu söylemlere konjonktüre göre farklı boyut katıyor. Biz doğru bildiğimizi yapmaya devam edeceğiz. Çizgimiz, misyonumuz, vizyonumuz belli.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)