E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'yi tehdit eden ABD'den iki yüzlü karar---

Türkiye'yi tehdit eden ABD'den iki yüzlü karar

Türkiye'yi tehdit eden ABD'den iki yüzlü karar
09 Temmuz 2019 - 08:59 borsagundem.com

Önce Patriot sistemini satmayan, Türkiye Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi aldığı için yaptırımla tehdit eden ABD, resmen tanımadığı Tayvan'a 2,2 milyar dolarlık silah satışına onay verdi.

Pentagon’a bağlı ABD Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı (DSCA), ABD Dışişleri Bakanlığı’nın söz konusu muhtemel silah satışlarına onay verdiğine ilişkin Kongre’yi bilgilendirdi.

Buna göre, Tayvan’ın, 2,2 milyar dolar karşılığında 108 adet Amerikan M1A2T Abrams tankı ve 250 Stinger füzesi alması öngörülüyor.

Ayrıca, söz konusu pakete çok sayıda otomatik silah, mühimmat, Hercules zırhlı muharebe araçları, ağır araç taşıyıcıları ve ilgili destek ekipmanlarının dahil olduğu belirtildi.

Bilgilendirmede, Tayvan’a yapılması beklenen bu satışın ülkenin savunma kabiliyetine katkı sağlayacağı belirtilirken, bölgedeki temel askeri dengeyi değiştirmeyeceği vurgulandı.

Çin’in kendisine ait bir eyalet olarak gördüğü Tayvan’ın uzun zamandır ana silah tedarikçisi durumunda olan ABD, resmi olarak bu ülkeyi tanımamasına rağmen savunma amaçlı silah satıyor.

Satış görüşmelerinin başlaması için Kongre’nin 30 gün içerisinde herhangi bir itirazda bulunmaması gerekiyor. 30 günün sonunda ABD'nin, Tayvan’a teklif mektubunu sunması ile satış görüşmeleri başlayacak.

Satışı onaylanan silahları, Amerikan General Dynamics Corp ve Raytheon firmaları üretiyor. (Sözcü)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasanby09 Temmuz 2019 17:11

    Menfaat dünyası

  • Hitit09 Temmuz 2019 10:58

    Keşke ikiyüzlü olsa bir yüzü değilse diğer yüzüdür deriz, şimdi insanlarinda hükümetlerinde 1000 tane yüzü var...

  • erol g.09 Temmuz 2019 10:50

    TÜRKİYE DE VENEZUELA'YA KÜBA'YA SİLAH/İHA SATMALI

  • Yorum09 Temmuz 2019 10:47

    Ya arkadaş türkiyede bi tane yaşamlı adam yokmu bu abd nin bunca lafına bi laf edecek sen kimsin ulan diyecek benim aldığım şeye sen ne karışırsın diyecek fazla uzatırsan şurayı burayı elinden alırım diyecek yok mu dimyata pirince giderken evdeki bulgurundan ederim diyecek bi adam yok mu adamlar hergün bi tehtit topla uluslararası basını dünyaya bi şeyler söyle bu ne ya rezil olduk adamlar ikide bir sallıyorlar biz mıy mıy oturuyoruz

  • Akıl garibanı..09 Temmuz 2019 22:35

    Abd doları ve € ticaret yapıyprsan, dünyaya ihraç ettiğin teknoloji, sanayi , bilim yoksa etrafında çakallar , içeride hainlerin çoksa muhalefetin bile gidip seni AB ve ABD şikayet edip ağlıyorsa, 3-5 AB bitli turistiyle döviz rezevlerimizi toparlamak için , ayağa kalkıncaya kadar , ama ayıp oluyor türünden cevaplar vereceğiz . İçimiz acıyor ama ne çare...

  • Ahmet tecer09 Temmuz 2019 09:59

    ÇOK NET TÜRKİYE CUMHURİYETİ NİN EN BÜYÜK DÜŞMANI AMERİKA  BİRLEŞİK DEVLETİ DİR .  YÜZÜMÜZE  GÜLÜP  KUYUMUZU KAZIYOR.

  • YUSUF MÜFTÜOĞLU09 Temmuz 2019 09:35

    abd bitmek üzere.biz abd nin kıçına girmez isek işte o zaman bağımsız oluruz.sıra geldi şimdi suv 57 uçaklarına.abd nato diye bir örğüt kurmuş milleti korkutarak üye ülkelerine sürekli kendim koruyayım ve ben silah satayım diyor.yemezler.artık ayaklarımız üzerinde durmamız ve abd eğemenliğinden çıkmamız gerekmektedir.abd bizim baş düşmanımızdır.düşmanımız denilen rusya kendi son teknoloji silahını bize verir isen dost denilen aslında baş düşmanımız olan abd ise bize her türlü kahbeliği yapmaktadır.

  • iso09 Temmuz 2019 09:15

    La neresi ikiyüzlü? Adamın tek derdi silah satmak dünyaya zaten... Tam kendilerinden beklenen hareket olmuş

  • Nihat09 Temmuz 2019 09:14

    Muhalefet bunlardan daha fazla iki yüzlü.