E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye’yi de içine alan yeni AB önerisi---

Türkiye’yi de içine alan yeni AB önerisi

Türkiye’yi de içine alan yeni AB önerisi
29 Mayıs 2022 - 08:14 borsagundem.com

İtalyan gazetesi: Boris Johnson, AB'ye alternatif yeni bir ittifak sistemi öneriyor

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın Avrupa Birliği'ne (AB) alternatif olacak şekilde Doğu Avrupa'daki ülkeleri ve Türkiye'yi içine alabilecek yeni bir siyasi, ekonomik ve askeri ittifak sistemi önerdiği bildirildi.
İtalya'nın yüksek tirajlı Corriere della Sera gazetesinin, Davos çıkışlı haberinde, Ukrayna ile bazı AB ülkeleri arasındaki gerilimin Davos Ekonomik Forumu toplantılarına yansıdığı ve "İngiltere Başbakanı Johnson'ın Avrupa'daki kartları bozma amacı taşıyan bir girişimle sahaya girmeye çalıştığı" belirtildi.
Haberde, "İngiltere Başbakanı, AB'ye alternatif olarak yeni bir siyasi, ekonomik ve askeri ittifak sistemi öneriyor." ifadesi kullanılırken, başlıkta da Doğu Avrupa'daki bu ittifakın Rusya'ya karşı kurulmasının planlandığı kaydedildi.

Davos Ekonomik Forumu'na katılan bazı uzmanlara göre, Johnson'ın bir aydan fazladır bunun üzerine ağ oluşturduğu, kafasındaki bu öneriyi ilk olarak 9 Nisan'da Kiev'e yaptığı ziyarette Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'e açtığı ifade edildi.

Johnson'ın önerisinin "İngiliz Milletler Topluluğu (Commonwealth)" gibi bir anlamda "Avrupa Milletler Topluluğu" olduğu aktarılan haberde, "Johnson'ın kafasındaki Avrupa Milletler Topluluğu modeli, İngiltere'nin liderliğinde Ukrayna, Polonya, Estonya, Letonya ve Litvanya'nın yanı sıra ileri bir tarihte potansiyel olarak Türkiye'yi de içerecek." değerlendirmesinde bulunuldu.

Haberde, Londra'nın Kiev ile görüşmelerinin İngiliz Başbakanının 9 Nisan'daki ziyaretinden bu yana arttığı, Johnson'ın bu girişimle, Brüksel'e ve Almanya'nın, Rusya'nın askeri saldırganlığına karşı tepkisine güvensizlikte birleşen ülkeleri bir grupta topladığı kaydedildi.

Haberde, "Kiev hükümetinin İngiliz inisiyatifine dair herhangi bir pozisyon almadığı, bununla beraber 27 AB üyesinin ek yaptırımlar konusunun ve silah yardımındaki gecikmesinin siyasi bir hendek oluşturduğu" ifade edildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin şu aşamada, AB'nin Ukrayna'ya "adaylık" statüsünü verip vermeyeceğinin belli olacağı 23 Haziran tarihini beklediği ve adaylığın kesin olup olmayacağının belirsizliğini koruduğu aktarıldı.

Ukrayna'ya bu statünün verilmesi halinde, yıllardır AB'ye üyelik için bekleyen Arnavutluk ve Kuzey Makedonya'nın buna tepki gösterebileceği de yorumu da yapıldı.

Trump: ABD, NATO üyelerini korumayacak

AB Türkiye'ye sığınmacıların eğitimi için fon desteği verecek

Avrupa'nın nükleer atıkları nerede toplanacak?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)30 Mayıs 2022 05:46

    ingiliz breexıt yaptı. ne diye ;? bu yeni birlik için mi ? : ))sömürecek ülke arıyor, sömürülcek ülkelerden ayrıldı

  • Planlamaci29 Mayıs 2022 19:59

    Tek plan : Aziz Vatanımın planı... Gerisi ... Teferruat ..

  • manyak herif29 Mayıs 2022 18:04

    ingiliz başbakanına guveniyorum.zaten kendisi çankırı kökenlidir.çankırıdan adam çıkar.o yuzden yigit lider sayın boris cansının önerisini, hemen ve derhal kabul etmeliyiz.

  • Ferhat30 Mayıs 2022 01:38

    Dedesi hain di.

  • Sadri29 Mayıs 2022 16:47

    Gavurun yediği kaptan yemek yenmez Bit fırlamalık peşindeler belli

  • baran29 Mayıs 2022 15:16

    Çakalın biri mütemadiyen yorumlara dislike verip kendini adeta belli ediyor.  Nu çakalın  hedefi tıpkı 15 temmuz da olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti devleti hükümeti kurumlarını etkisiz ve yok hükmünde görüp malum şeytana biat etmektir.  Adeta Şeytanın oyuncağı olmuşlar faka ısrarla kendisinin dosdoğru yolda  hatta  pek akıllı olduğunu da zan etmesi nasıl bir çelişki hastalık ve arazlı durumda olduğunu gayet açık gösteriyor.  

  • Thunderstruck29 Mayıs 2022 11:38

    Mr johnson bizim başka planlarımız var

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ29 Mayıs 2022 10:50

    yani bizi ab kullanmak istiyor ne içeri alıyor nede elinden kaçırmak istiyor.bizlere mallarını satmak için bu bir oyun kabul etmeyelim.ikinci sınıf insan olarak davranmaktadırlar.

  • baran29 Mayıs 2022 09:41

    % 100 bir tuzak!  Türkiye yi kültürel ve siyasal olarak baskılayıp olmadık ülkeler ile savaşmak zorunda bırakmaktan başka bir amaç yok.  Bunların kendi menfaatleri öncelikli dahi olsa Türkiye nin lehine hiç bir adım atmayacağını  herkes çok iyi anlamalı.