E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinTürkiye'yi Clinton tanıtsın---

Türkiye'yi Clinton tanıtsın

Türkiye'yi Clinton tanıtsın
05 Mayıs 2014 - 06:00 borsagundem.com

Bu teklif Başaran Ulusoy'dan. 1999 depreminde Clinton'ın depremzede çocukla fotoğrafını hatırlatan Ulusoy, "Bir gün mutlaka getireceğim" dedi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye’nin tanıtımı için, 1999 depremin ardından yaptığı ziyaretteki sempatik görüntüleriyle hatırlanan eski ABD Başkanı Bill Clinton’ı önererek, “Çünkü deprem zamanında bir çocuğu kucağına aldığında, onun o duygusal anının yapmacık olmadığını biliyorum. Efes harabelerini gezdikten sonra biz ondan sonraki yıl epey müşteri kazandık. Bill Clinton için hâlâ ısrarlıyım. Bir gün mutlaka getireceğim” dedi.

ARTIK PRESTİJLİ ÜLKEYİZ

Cine5’te ipek tuzcuoğlu’nun sorularını yanıtlayan Ulusoy, 1990’lı yıllarda turizmle döviz ihtiyacının karşılandığını belirterek, “Döviz ihtiyacımızı karşılarken kendi insanımızı unuttuk. Ne yaptı bizim insanımız? Silivri, Tekirdağ, Bodrum’a gitti, sahil bandında ikinci konutları kibrit kutuları gibi yaptı” dedi.

“Vatandaşın kabahati yok, kendi insanımıza tatil imkânı vermediğimiz için 20 yılda tamamladıkları evler oldu” diyen Ulusoy şöyle konuştu:
“Şimdi tatil anlayışı da değişti. Gençlerimiz artık o evlere gitmiyorlar. 90’lı yıllarda gelen misafir sayısı 6 milyon, elde etmiş olduğumuz gelir 5 milyar dolar. Şimdi ise 40 milyara koşuyorsunuz. 35 milyar dolar döviz elde ediyorsunuz. 

Yat limanı o zaman 1 tane şimdi 34 tane. 1074 tane uçak iniş yapıyor Atatürk Havalimanı’na. Limana yanaşan gemi sayısı 628, yolcu 1.5 milyonu buluyor. Bunlar kolay olmadı.
2002’de Türkiye’de gezen kendi vatandaşımız 568 bin kişi, geçen yıl 13 milyon kişi, 8 milyonu yurtdışına çıkmış. Artık Türkiye yurtdışında prestijli ülke.”

EZELİ REKABETTE CEKET KRİZİ

Bir dönem Fenerbahçe Kulübü 2. Başkanlığı da yapan Ulusoy, o dönem Başkan olan Faruk Ilgaz’la ilgili şu anısını anlattı:

“Faruk Bey benim başkanlığımı yaptı. 1970 yılında Fenerbahçe’ye kaydoldum. O zaman Trabzonspor yoktu. 26 yaşındaydım. Galatasaray’ı 1-0 yenmişiz, sevinmişiz, şeref tribününde Galatasaray Başkanı Ali Uras’ı gördüm. Elini öpmeye kalktım. O yanağını verdi. Döndük kulübe geldik. Faruk başkanımız toplantı odamızdaydı. Yanına otururken bana ‘Çık dışarı’ dedi. Ben ikinci başkanım. Yanlışlıkla ceketim açılmış, farkında olmamışım. ‘Bir Fenerbahçe Kulübü Başkanı ceketini iliklemiyorsa bir Galatasaray Başkanı’nın karşısında, burada yeri yok’ dedi. Kendimi dışarı attım. Rahmetli Büyük Fikret’e, ‘İstifa ediyorum. Farkında değilim, ceketimin önü açıkmış’ dedim. ‘Çok iyi yapmış Faruk Bey, ben olsaydım döverdim’ dedi. Fenerbahçe önemli mektep benim için.”

DEDESİ SIRTINDA İNSAN TAŞIDI

Karadeniz’in Of ilçesinde doğan Başaran Ulusoy, “Bizim ailede taşımacılığa, insan, yük taşımacılığına, Trabzon’da başlamış dedem. Sırtında insan taşıyarak bu işe başlamış. Köprü yoktu o zamanlar” dedi. İş dünyasına genç yaşlarda atılan Ulusoy ilk büyük taşımacılık işini genç yaşlarında ailesini Hacca götürerek gerçekleştirmiş.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)