E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Türkiye’yi aldattık"---

"Türkiye’yi aldattık"

Türkiye’yi aldattık
12 Eylül 2015 - 08:35 borsagundem.com

KKTC’li siyasetçiden samimi itiraf: Rahatsızlık duyuyorum

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Başkanı Birikim Özgür, “Türkiye bize 2013 - 2015 için 3 milyar TL verdi. Karşılığında bizim reformlar yapmamız gerekiyordu. Ama yapmadık. Aldattık Türkiye’yi” dedi. 
 
Gazetecilere açıklamalarda bulunan KKTC Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Başkanı, Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Özgür, Kıbrıs’ta bir çözüm sonrasında yapacakları anlaşmalara atıf yaparak, “Kıbrıs Türk siyasetçileri olarak imza attığımız antlaşmaların arkasında olmalıyız” dedi.
 
Özgür şöyle devam etti: 
“Ahde vefa diye bir şey var, çok ciddi bir sorun var. Bunu toplumun konuşması gerekiyor. Kimse parmağının arkasına saklanmasın. Programın katılmadığım noktaları olmasına rağmen ahlaken kendimi çok mutlu hissetmiyorum, dürüstçe ifade edersem rahat hissetmiyorum kendimi.
 
 Türkiye’nin reformlar karşılığında KKTC’ye verdiği desteğin devam ettiğine işaret eden Özgür, “Reformları yapmayan Kıbrıs Türk tarafı, o parayı iç düzende kullandı” ifadesini kullandı.
 
Türkiye’nin istediği reformları baskı olarak görmenin yanlış olduğuna dikkat çeken Birikim Özgür, “Bakın AB (Avrupa Birliği) de böyle yapıyor, kimseye karşılıksız bir şey vermiyor. Türkiye, her zaman yanımızda. Bizlere yardımcı olmaya devam ediyor. Ama programların uygulanması noktasında, hedefe ulaşılması halinde para verilmeli. Reformların takibi yapılmalı” dedi. 
 
Hangi reformlar yapılacaktı?

2013 yılında Türkiye ile KKTC arasında imzalanan ekonomik programa göre, kamu yönetimi ve maliyesinde, tarım, elektrik alanında reformların yapılması sözü verilmişti. 3 milyar TL veren Türkiye’nin Teknik Heyeti tarafından hazırlanan raporda, KKTC yönetimlerinin reformları yapmadığına dikkat çekildi. Rapor, dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a da sunuldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALEVİ DİNİNDEN KIZILBAŞ MİLLETİNDENİM12 Eylül 2015 20:01

    ALDATMAK KARŞINDAKİNİ KÜRT DİLİNDE “KER” YERİNE KOYMEKTIR.13 BİTİP 14 YILINDA Aldatan Kalkındırmayan Parti tarfından ALDATILAN HALK VAR BİDE SİZ ALDATIN.NEYMİŞ ALDATANLARDA ALDATILIRMIŞ.

  • çakır12 Eylül 2015 16:55

    Pargalı Troller diye attığın iftara ve çamur dilinde yüreğinde değil senin rahmetli pargalının kemiklerini sızlatma boş konuşma ülkeye bir çivi çakmayanların maşası devletinle vatanınla bütünleşmiş hükümet var gerisi ıftıra bizi yıldırmaz senin derdin başka

  • çakır12 Eylül 2015 16:55

    Pargalı Troller diye attığın iftara ve çamur dilinde yüreğinde değil senin rahmetli pargalının kemiklerini sızlatma boş konuşma ülkeye bir çivi çakmayanların maşası devletinle vatanınla bütünleşmiş hükümet var gerisi ıftıra bizi yıldırmaz senin derdin başka

  • Pargali ya destek veriyorum12 Eylül 2015 16:05

    Ben Atatürk cumhuriyetçi müslüman Sünni ve ayrım yapmayan bir tc vatandaşı bu bayrak ve vatan için canını ortaya koymaktan kaçmıyicak bir kişiyim pargali ibrahim gibi düşünüyorum bizi 14 yıldır kandirarak mağdur ve magruru oynuyarak fakirlestik diler ve aktrol denen Hazineden maaşları ödenen savaş çıksa cepheden kaçan bir ırk yaratti lar askerden kacanlar bu ülke için ne yapar siyasiler hep kandik yok parelel yaptı e yakalanan paraları niye geri aldınız ey troller liderlerinize sorun

  • biz aclik sinirinda yasarken12 Eylül 2015 15:38

    paramiz cok masallah. heryere savuruyoruz

  • salim12 Eylül 2015 14:09

    Ey Türkiyeyi yönetenler,görün bakın.

  • erdi12 Eylül 2015 14:09

    Denetçiler nerede,para boş yere gitmiş.

  • alemdar12 Eylül 2015 14:06

    Pargali senin yerinde olsam hemen siyasete atılırım çok iyi siyaset adamısın takımın çok başarılar kazanacak

  • çakır trol müsün arkadaşım12 Eylül 2015 14:03

    çakır en büyük paralel hükümettir, devletim tüm organlarını kendi menfaati için ele geçiren hükümet. devlet ile hükümetleri ayırmayı öğren. Vatan millet sakarya nidalarını bırak yemezler. Yolsuzluk yaparken yakalandınız tüm mesele bu.

  • çakır12 Eylül 2015 12:47

    Pargalı ibrarahim senin derdin büyük paralel canını baya yakmış olmalı acın büyük olabilir gerçek şu ki paralel devlet var kabul et özüne don gel ne olursan ol gel Davutoğlu samimi ak yürek olarak gel karaları sılde gel

  • Pargali ibrahim12 Eylül 2015 12:03

    İçimizdekiler 14 yıldır aldatiyor suz aldatmisiniz çok mu her şeyleri yalan dalevere oldu halk gerçeklerden uzak bir şekilde yasatiliyor bizi alıştırdı lar önemli değil siyasetçiler için herşeyleri parelele yüklüyen bir zihniyet var herkez bizim siyasetçileri kandırıyor onlar alışık