E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürkiye'ye kötü rapor yağmuru---

Türkiye'ye kötü rapor yağmuru

Türkiye'ye kötü rapor yağmuru
12 Ağustos 2013 - 08:40 borsagundem.com

Piyasaların kapalı olması Türkiye'ye yaramadı

Piyasalar kapalıyken önce Goldman Sachs ve Morgan Stanley, son olarak Credit Suisse, Türkiye hakkında olumsuz raporları peş peşe yayınladı.
Türk Lirası cinsinden varlıkların geleceği ile ilgili kötümser rapor yayınlayan kuruluşlar arasına son olarak Credit Suisse de eklendi. Türkiye’de bayram tatili nedeniyle çarşamba günü öğleden sonra piyasalar kapanırken önce Goldman Sachs ve Morgan Stanley’in gelişmekte olan ülke piyasalarından uzak durma tavsiyesi içeren raporları geldi. Önceki gün de Credit Suisse gelişmekte olan piyasalarda (GOP) portföy payının azaltılmasını tavsiye ederken, Hindistan, Brezilya ve Türkiye’yi temel göstergeleri bozuk ülkeler arasında saydı.
Tahminler karamsar
Credit Suisse, GOP hisselerinin portföyde payının ‘market-weight’e (endeks kadar pay) düşürülmesini önerirken, resesyondan çıkan AB’li şirketlerin hisselerine yatırım yapılmasını tavsiye etti.
Rapor genelde gelişmekte olan piyasalar için karamsar tahminler içeriyor. Taktiksel olarak bir miktar yukarı hareket görülebileceği kaydedilirken, QE’den çıkış sürecinde gerileyen GOP para birimlerinin enflasyon, sermaye kaçışı ve ekonomik faaliyetlerde duraksamaya yol açabileceği yazılıyor. Emtia fiyatlarındaki gerilemeler de GOP’u fena vuruyor, bu ülkelerin şirketlerinin kârının yüzde 30’nu emtia satışları teşkil ediyor. Bu oran gelişmiş borsalarda kote şirketlerde sadece yüzde 17.
Yakında enflasyon başa bela olabilir
Credit Suisse, gelişmekte olan ülke ekonomilerinin yüzde 30 aşırı ısınma riski taşıdığına da dikkat çekti. Yani yakında enflasyon problem olabilir. Müşteri ziyaretlerinde ise fonların sadece yüzde 13’ünün gelişmekte olan ülke hisselerinin diğerlerine göre daha iyi performans göstereceğini düşündüğü vurgulandı. Hedge fonlar ise hızla GOP pozisyonlarını kapatıyor. Credit Suisse, Tayvan, Güney Kore ve Çin ekonomilerinin temel göstergeler karnesinde iyi notlar olduğunu, ama Endonezya, Türkiye ve Hindistan’ın en zayıf ülkeler olduğunu da yazdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tahammul13 Ağustos 2013 11:35

    Sen cari aciga yol acan yapisal sorunlara (Turkiye her sene 10-12 milyon cep telefonu ithal ediliyor- Netas, Aselsan telefon yapiyordu bu ulkede 1990larda- keza elektirgimizin %55'ini ithal dogal gazla uretiyoruz) 10 senedir mudahale etme, FED faizleri yukseltip turkiye'ye ucuz fon akisini kesince bunun etkilerini raporlarina koyan analistleri/kurumlari yerden yere vur, olaylarin arkasinda “faiz lobisi” ara. Yerli yatirim bankalarinin yazdigi raporlar cok mu pozitif saniyorsunuz? Borsanin devamli yukseldigi, ulkenin istikrarli bir goruntu cizdigi donemlerde yazilan olumlu Turkiye raporlarina neden itiraz edilmedi o zaman ? (yazan ayni kurumlardi). Rakamlar yalan soylemez. Raporu yazanlara degil, ekonominizi yonetenlere yansitin tepkinizi. Dunya’da surekli yukselen bir borsa endeksi olmadi, olmayacak. Herkese hayirli kazanclar.

  • mehmet12 Ağustos 2013 17:57

    tamamiyle yalan ... Göreceksiniz ki borsa yılbaşına gelmeden 100bini aşacak

  • iyimser12 Ağustos 2013 15:05

    Bu felaket tellallerine asla inanmayın .Türkiye uçuşunu sürdürecek .Genç dinamik eğitimli nüfusu,becerikli dürüst işadamı ve politikacıları ,dünya çapındaki bilim adamları ve üniverte dünyası ile yeni çığırlar açacak

  • raporu aybneler yazmış!!!12 Ağustos 2013 12:16

    abd ve ab gibi aybneler yaşlandı.biz genciz ve güzeliz kesinlikle gelip yatırım yapacaklar böyle aybnelerin raporlarına kanmayın borsa da yükselecektir.

  • KIRIMLI12 Ağustos 2013 11:19

    Sizde değilde müşterilerinizde ve size kulak verenlerde bir problem var herhalde.Endeks 93 bin iken çok iyi 110 olur 120 olur 74 bin de temel göstergeler çok kötü daha da kötü olur. Demek ki size, çok iyi çok iyi dedin 7,80 den İsc aldık 2 ay sonra 5,20 oldu daha da kötü olacak diyorsun diye hesap soran kimse yok öyle mi ?Bu kurumlar ciddi ciddi bu şekilde rapor yapıp servis ediyor olsalar, sopayı kapan kapılarına dayanır.Bu sadece laubalilik ve new-age sülün osman durumudur.

  • :)12 Ağustos 2013 11:05

    ne oldu karlar kaçtımı onumu çağırıyosunuz

  • salo195712 Ağustos 2013 10:48

    Bunların kötü rapor yapıp piyasaları engellemesine gerek yok,bizim içimizde daha kötü rapor yazanlar var zaten.

  • yeser12 Ağustos 2013 10:23

    anel elektrik ne oldu dünya kadar ihale aldı tık yok.yön hep aşşağıya...

  • Metin12 Ağustos 2013 08:43

    Toplayamadılar milletin elindekileri de ondandır o ondan...