E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye’ye AB kapısı açık---

Türkiye’ye AB kapısı açık

Türkiye’ye AB kapısı açık
24 Ekim 2013 - 09:13 borsagundem.com

Komisyon Başkanı Barroso, “Kapılar Türkiye’ye açık kalmalıdır. Reform süreci AB’nin de çıkarına” dedi

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Avrupa Birliği’nin, kapılarını Türkiye için açık tutması gerektiğini söyledi. Barroso, Türkiye’nin AB üyelik müzakareleri hakkında Almanya’da yayımlanan Bild gazetesine konuştu. Türkiye’nin reform sürecinin AB’nin de yararına olduğunu ifade eden Barroso, “Türkiye, ekonomik ve jeopolitik olarak büyük bir ülke. Türkiye ile müzakereleri sürdürmek isteriz” dedi.
Barroso, Türkiye’nin tüm koşulları yerine getirmesi halinde AB üyeliğinin mümkün olacağını kaydetti. Sürecin sonunda AB üyesi ülkelerin Türkiye’nin üyeliğine onay vermeleri gerektiğine işaret eden Barroso, bunun muhtemelen zaman alacağını ifade etti.
Bazı ülkelerin AB’ye girmek için beklediği hatırlatılarak, “Avrupa’nın nerede biteceği” yönündeki bir soruya karşılık Barroso, uzun vadede koşulları ve kriterleri yerine getirmeleri durumunda Balkan ülkelerinin alınacağını belirtti. Bazı ülkelerin birkaç yıl önce birbirleriyle savaştıklarının unutulmaması gerektiğini vurgulayan Barroso, AB üyeliğinin onlara bir perspektif sunduğunu ve bölgenin yatıştırılması için önemli kaldıraç olduğunu kaydetti. Barroso, Balkan ülkelerini “istikrarsız bir kara deliğin” içine düşürmek yerine AB’ye almanın daha iyi olacağını sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)