E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'nin kararlılığı Yunanistan'a diz çöktürdü---

Türkiye'nin kararlılığı Yunanistan'a diz çöktürdü

Türkiye'nin kararlılığı Yunanistan'a diz çöktürdü
25 Ağustos 2020 - 16:36 borsagundem.com

Yunanistan, Doğu Akdeniz'de tansiyonun düşmesi için Türkiye ile diyaloğa girmeye hazır olduğunu ancak egemenlik haklarını korumaya da devam edeceğini bildirdi. Atina'da konuşan Maas ise Yunanistan ile dayanışma gösterdi.

Yunanistan, Doğu Akdeniz'deki enerji kaynakları konusunda yükselen tansiyonun düşürülmesi için Türkiye ile diyaloğa girmeye hazır olduğunu ancak egemenlik haklarını korumayı da sürdüreceğini duyurdu.

Açıklama, Atina'da Alman mevkidaşı Heiko Maas ile görüşen Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'tan geldi.

Dendias, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, komşuları ve müttefiklerinin tansiyonun düşürülmesi için yaptığı çağrılara rağmen "uluslararası hukuk ihlallerini" ve "provokasyonları" sürdürdüğünü söyledi.

Dendias, bu konunun sadece Yunanistan ve Türkiye'yi değil, Avrupa Birliği'nin tamamını ilgilendirdiğini belirtti.

Maas: Ateşle oynanıyor
Atina'da konuşan Maas ise Almanya ve diğer AB ortaklarının, Türkiye ile yaşanan anlaşmazlıkta Yunanistan'ın yanında durduğunu ifade etti. 

Ankara ve Atina'yı karşılıklı provokasyonlardan vazgeçmeye ve doğrudan görüşmeler aracılığıyla çözüm bulmaya davet eden Almanya Dışişleri Bakanı Maas, askeri çatışma olasılığına karşı da uyardı.

NATO müttefiki Türkiye ve Yunanistan arasındaki gerilimin çok tehlikeli olduğunu söyleyen Maas, "Doğu Akdeniz'deki mevcut durum, ateşle oynamaya eş" ifadesini kullandı. Maas, "En ufak bir kıvılcım, bir felakete yol açabilir" diye ekledi.

Maas, iki ülke arasındaki gerginliği azaltmak amacıyla Atina'dan Ankara'ya geçerek Türk yetkililerle bir araya gelecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MAVİ VATAN10 Eylül 2020 23:55

    ne diz çöktürmesi adamlar hristiyan birliğini arkasına almış çıkarları için hepsi aynı ağızdan konuşuyor yapılacak şey ya uluslararası mahkeme yada kılıç hakkı

  • Mucise Reis ;)26 Ağustos 2020 11:06

    Yunanistana doğu akdenizi verin... inanın bana İstanbul lazım der... İstanbulu verin.... Ege bölgesi lazım der... Yunan böyle bir millet nüfüsü 10 milyon, arkasında avrupa...Ama Türkiyede Türkiyeden daha güçlü devlet yok. Kendinize güvenin. Yunan anca arkasına güç toplar. o güçlerde ne yunan ne türkiye der, orada araştırmaları kilitler... en az 3 - 5sene kimse gemi sokamaz. kendince nato gücü der o arazilere yerleşir... Alman frasnda ingiltere amacı zaten olayları dondurmak. Yunanda diyor ki her şey donsun, dursun, sorun yapayım. diploması masası kurulsun. Türkiye çıkartmasın bişe. ben nasıl olsa avrupalı abilerimdem avru alıyorum. türkiye gelişmediği sürece, ilerde o araziler benim olur mantığında... Yabancı medya takip edin. Stratejilerini görün. Masum diploması tavırları oyun. almanyada kendi oyunu peşinde. Türkiye çin ile uzlaşı yapabilir partner olarak, rusyada olabilir. avrupa anca o sopyı görünce türkiye ile uzlaşacaktır. Çin dünden razı, alıcıda olur

  • Sayın26 Ağustos 2020 09:40

    Olayın tümünü böyle bakmak, kendini dev aynasında görmeye eş değerdir. Haber başlığı yanlıdır...

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ25 Ağustos 2020 22:07

    Bu işten bir şey çıkmaz.sadece Türkiye nin dikkatlerini ve enerjisini başka yerlere yönlendirmek için derim.bizide gözden ab ülkeleri gözden çıkaramazlar.çıkarırlar ise yeni bir dünya daha kurulur bu dünya da yerimizi alırız ve  başlarına daha da bela oluruz.

  • Ww25 Ağustos 2020 19:53

    Belli belli dolar 7.40 borsa _2

  • murat25 Ağustos 2020 19:32

    mantıkli olun yangina körükle gitmeyin. işin içinde abd de var. şimdi bazı kabadayı kılıklılar abd kim oluyor diyecek. sen de güçlü ol ülkenin kaynaklarını yandaşa peşkeş çekme üretim yap. o zaman sen de söz sahibi olursun.

  • Manyak herif25 Ağustos 2020 19:06

    Bir savaş çıkarsa çok iyi olur.savaş olmadan barış olmaz.savaş yapılarak insanlar azalır,daha müreffeh ve huzur dolu yarınlara kavuşulur.savaş demek macera,aşk,heyecan, özgürlük,ganimet ve servet demektir.Atatürkün dediği gibi savaş zorunluysa muhakkak yapılmalıdır.

  • deli deliyi gorunce sopasını saklar26 Ağustos 2020 09:38

    sonunda mantıklı konusan biri. :) Tek bir sorum var: askerlik yaptın mı yoksa bedelli mi... :D 

  • süleyman şah25 Ağustos 2020 19:00

    yunan'la neyi konuşcaz? türkiye zaten uluslararası kurallara göre hareket ediyor...bence saçma bir istek...yunan adaları silahtan arındırması için diyalog olabilir....

  • KERİM25 Ağustos 2020 18:44

    ÜÇ KAĞITCI YUNANİSTA ASKERSİZ OLMASI GEREKEN ADALARI SİLAHLANDIRMIŞ ADALARI GASBETMİŞ HAVLAYARAK SAHİP ÇIKMAYA ÇALIŞIYOR AB DE YARDAKÇILIK YAPIYOR

  • Aha25 Ağustos 2020 19:54

    Sikahlandiriken nerdediniz diye niye soramiyorsun

  • Heh25 Ağustos 2020 18:44

    Maas açıklamasından sonra Türkiye'ye gelmese de olurdu.. madem Yunanistan 'haklı' o zaman uluslararası kanunlar boşa sayılıyor demektir ve konuşulacak birşey de yoktur. Adalar, Kıbrısın kalanı hepsi alınmalıdır.

  • Erkan25 Ağustos 2020 18:43

    Selcuk bayraktar ekonomı bakanı olsun bı ona guvenım tam uçurmayı en ıyı bılen o berat tıtrettın bızı tıtrettın hane gablo hame ralle

  • Erkan25 Ağustos 2020 18:38

    Su borsayı ılla asaya basıcaklar olmazsa olmaz ılla kayıp yasanmasımı gerekiyor eyy Hakan Atılla nerdesın borsadan 2 sıfır attın nerde ralli hani gablo hane ralle bı bu toaso hıssesının Allah belasını versın ford 90a gıttı bu 21e ındı

  • Pala25 Ağustos 2020 18:35

    Çok komik

  • halil katrağ25 Ağustos 2020 18:16

    almanya arabulucuk yapıyor ama ben yunanistan nın yanındayım  diyor nasıl oluyor bu iş düpedüz haçlı ordusu uyuma  TÜRKİYEM iç çekişmeleri bırakalım 

  • Vb25 Ağustos 2020 18:02

    Başlık mübalağa... diplomatik manevra yapıyor işte...

  • TAMİZ KARTALGÖZ25 Ağustos 2020 17:53

    CHP ve iyi parti bu olanlara seyirci kalıyorlar bunlar bu ülkenin partisi değilmi.HDP nn etiketi belli.Sanki bu ülke Ak prti ve MHP nin sadece.muhalefet partileri yarın çıkarlar Cumhur ittifakının politikaları yanlış  derler ise şaşmam.

  • SAIT25 Ağustos 2020 18:39

    ÜLKEYİ CHP Mİ İYİ PARTİ Mİ YÖNETİYOR

  • küntekin25 Ağustos 2020 18:35

    dış politikatda açıklamaları  hükümetler yapar. aksine her kafadan sesler zarar verir. bu konularda  yorum yaparken  siyaset yapılmaz.  vatan ise  konu  siyaset  yağılmaz. kışkırtan  sözler de söylenmez.   . cepheyi büyütenlerde devlet adına siyaset yapmamalıdır.

  • Arif gsli 25 Ağustos 2020 17:32

    Yunan aslında bize düşman falan olamaz, arka sayfadaki ingiliz ve yahudiler ön plana nezaman çıkacaksınız. ZULÜM 15 TEMMUZ 2016 SON BULDU.

  • H.hosguler25 Ağustos 2020 17:20

    Ulan it oğlu itler neyin gerginliği malmısınız Kimin sahanlıgına girmiş tır türkiye yalandan vesvese yapmayın Yunanlılar vatansız kalması na Az ki aldı diye düßünüyorum