E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'nin Karadeniz'de bulduğu rezerv 800 milyar metreküp---

Türkiye'nin Karadeniz'de bulduğu rezerv 800 milyar metreküp

Türkiye'nin Karadeniz'de bulduğu rezerv 800 milyar metreküp
20 Ağustos 2020 - 23:08 borsagundem.com

Reuters'a konuşan Türk yetkililer, "Karadeniz'de Tuna 1 kuyusunda 800 milyar metreküp doğalgaz bulundu, bu rezerv Türkiye'nin 20 yıllık doğalgaz ihtiyacını karşılayacak büyüklükte" açıklamasında bulundu

Reuters ajansına konuşan iki Türk yetkili, Türkiye'nin Karadeniz'de önemli doğalgaz rezervleri bulduğunu söyleyerek, bunun ülkenin enerji ithalatına olan bağımlılığını azaltmasına yardımcı olabilecek bir keşif olduğunu belirtti.

Ajansa konuşan bir yetkili, "Tuna-1 bloğundaki tahmini rezerv miktarı 800 milyar metreküp. Bu, Türkiye'nin yaklaşık 20 yıllık doğalgaz ihtiyacını karşılıyor" ifadelerini kullandı.

Ancak yetkili, üretime başlanmasının 7 ila 10 yıl alabileceğini kaydederek, yatırım maliyetlerinin 2 milyar ila 3 milyar dolar arasında olacağı bilgisini paylaştı.

Türk sondaj gemisi Fatih, temmuz ayının sonundan bu yana, Batı Karadeniz kıyılarının yaklaşık 100 deniz mili kuzeyinde, 'Tuna-1' olarak bilinen arama bölgesinde faaliyet yürütüyordu.

Geçen günlerde Türkiye halkına 'bir müjdesi olduğunu ve cuma günü açıklayacağını' söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paylaşacağı bilginin bu olduğu düşünülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (105)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kemal güneş22 Ağustos 2020 03:26

    Büyük Türkiye. Teşekkürler Recep Tayyip Erdoğan.

  • Fazlı22 Ağustos 2020 01:10

    Ülkesi doğalgaz bulmuş sevineceğine gırgır geçenle sen hangi vatanı konuşacaksın ki adam ülke siyasetini spor holiganlığı ile yapıyor biz şampiyon olmasak da karşı takım küme düşsün mantığı yerleşmiş aklına dolarla borsayla altınla bozmuş onla yatıp kalkıyor beyin hödüklemiş resmen bu zevata söylüyorum Erdoğanın yaptığını  yahut yapamadığını kim yapacak hiç kimse yapamaz bunu o kalın kafana sok Türkiye şuan gücünün zirvesinde bunları başarıyor siz yatıp kalkıp Erdoğana dua edin.

  • Serkan21 Ağustos 2020 22:53

    Reis mb kasinin faiz karari icin dolarin gazini almak icin yapilmis bi hamle bu mujde

  • Sungur gökyiğit23 Ağustos 2020 08:59

    Serkan her sitede varsın sana maaşımı veren var yada ruhsal dengesi bozuk bir hastamısın acınacak bir durumdasın belliki

  • Fazlı22 Ağustos 2020 01:11

    Resmen şaka gibisiniz artık niyetçiliğe başladınız.

  • AHMET ÖZBİR21 Ağustos 2020 22:25

    REİS'im müjdeyi verdi, KARADENİZ ÇIRPINDI Türk'ün gazı olsun diye YIRDINDI. Türk Milleti sevinç çığlığı attı, Türk düşmanları kahrolup KARANLIKTA DÖVÜNÜP DURDU. Türk durmaz, gece gündüz ülkesi için çalışır durur.

  • ocmah21 Ağustos 2020 19:32

    bakıyorumda  bazıları   kabullenemiyor neden dir acaba  

  • ERDİ21 Ağustos 2020 16:05

    Reuters yumurtladı.

  • Misafir21 Ağustos 2020 15:41

    Borsa çakıldı müjde güdük kaldı

  • Ali21 Ağustos 2020 14:38

    2023 e rahat yetiştirirler. O tarihe kadar dolar 20 tl olur mu?

  • Kadir22 Ekim 2020 20:50

    Rulo yaparsın doları

  • ...21 Ağustos 2020 13:44

    bu ülke, öyle yaptı böyle yaptı ekonomiyi doğrultamadı Cenabı Allah bir kapı açtı. umarız tank palet gibi, ona buna gizli el altı anlaşmalarla uzun yıllar, elimizi kolumuzu bağlamazlar. Vallaha korkuyorum. Billaha korkuyorum. .. Tacikistana bir kilit attılar, adamlar çıakrtıyor ama halka 5 kuruş yansımıyor...Gizli anlaşmalar, geçmişi olmayan kurum ve özel sektore peşkeş etmeseler bari... biz gene doğal gaz ödeyecez, ama ucuzluk olacka mı ? çok emrak ediyorum. benzınlı oto yerıne, gazlı oroyamı dönmemiz lazım ?  7tl oldu yatık

  • mantık21 Ağustos 2020 15:38

    Tank  üretimi olan bir fabrikamız yok abuk subuk saçmalama!  Ana tamir atölyesi özel şirket ile anlaşılarak Tank üretim hattı yapılmış olacak!  Şimdi öğrenmiş oldun bir daha o 3 krş luk aklınla abuk subuk zırvalama!  Bu kadar sersem olunmaz ama var işte!

  • salim21 Ağustos 2020 12:38

    BORSA UÇAR O ZAMAN.

  • insan21 Ağustos 2020 12:02

    gündemi değiştirmek için yapmadıkları kalmadı.yok ayasofyaymış yok doğalgazmış. şimdi mi aklınız başınıza geldi? insanlar aldıkları hizmetlerden dolardan eurodan şikayet etmeye başlayınca nedense cart curt çıkarmaya başladılar. gerçekse sevinirim ama katarlara satmazlarsa oda.. :| 

  • Kadir22 Ekim 2020 20:53

    İnsan sende bir israfsın

  • Burhan21 Ağustos 2020 12:39

    Yaptığınız kıskançlık,,,ayıp be,,,Türkiyenin makus geri kalmışlık tarihi değişecek,,,şu konuşmalara bak.

  • atakan21 Ağustos 2020 11:59

    Ne diyordu sizin el üstünde tuttuğunuz fesli zat kadir mısırlıoğlu. Yunan mandasını kabul ederiz diyordu. Ne çabuk  unuttunuz balık  hafızalılar. Yalakalık yapmayın.

  • La kolpacı!..21 Ağustos 2020 18:21

    O bölümü tam bir izle bakalım, ondan bundan duyma bilgilerle ya da kesilmiş videolardan bilgi edinmelerle burada kolpa yapma. Hadeee!..

  • muck21 Ağustos 2020 11:34

    umarım akap sattığı bütün yerli ve milli her biri bu toprağın insanlarının alın teri olan 100 yıllı aşmış üretim ve ağır sanayi fabrikalarını, gavurdan geri alacak kadar kaynak bulur. Memleketimizin heryeri maden, gelişen teknoloji ile, on yıllar sonra, uydudan, dronle ile, yada yer altı resimleri çeken lazer ışınlı teknolojılerle uzaydan özel uygu frekans ve incelemeleri ile bunları bulacağız. eryada geç bulunacaklar. Yeterki memleketi ayakta tutan yerli sanayi ve topraklarımız satılmasın. Amin

  • Bir yorum21 Ağustos 2020 20:17

    Bir de senin gibi soytarıları satsalar bayağı ferah olacağız!  Para etmezseniz zaten bedavaya da verseler olur. 

  • muck21 Ağustos 2020 17:02

    yetmedi... bulunan gaz sattıklarının TL değeri etmedi.. başka kuyular kazmaya devam...bizlerin kuyusu kazılmasa bari zam zam zam 

  • Manyak herif21 Ağustos 2020 11:22

    Bulunan doğalgazı dostumuz ve komşumuz Yunanlılara vermeliyiz, çünkü son zamanlarda ilişkilerimiz bayağı bir gerilmişti.çikan bu doğalgazı jest anlamında Yunanlı dostlarımıza verirsek aradaki buzları eritmiş oluruz.

  • Bence21 Ağustos 2020 11:17

    Suriyeye ve ipek yolunu canlandırmak isteyen ÇİN, acaba Türkiyee enerji koridorunda TL karşılığı SWAP yada kaynak vermeyi neden kabul etmesin ? Hem kanal İstanbul, hemde Doğalgaz hattı için, en az karşılıkla Türkiyeye koşa koşa gelirler. Bence  en iyi kaynak, Çin, ABd den uzaklaşıyorsa, Avrupaya ve ipek yoluna ihtiyacı var. Hem ortak, hem kaynak. Neden olmasın ? Bence bu doğalgaz beklenendn çok hızlı çıkabilir. Çin ve Türkiye ideal partnar olabilir. Ruslar, gaz satıyor işimizi yavaşlatır. ABD ekonomik bağımsızlığımızı istemez. Doğu Akdenizde 1 tane avrupalı devlet yok. Çin ve Türkiye partnerliği bence önem aredebilir. Çinde kasa dolu abd baskısına, usd elerini Türkiye için bazı limanlar için, hava alanları, tren yolu vb harcayabileceğiniz düşüyorum. Çin sıvılaştırılmış doğal gaz enerjı dahi alabilir. Enerji açığı çok büyük çin  bence popüler ülkelerdne biri olabilir.  umarız rezervler güçlü çıkar, yeni gazlar petroller bulunur, limanlara ihtiyaç var,  gazla öderiz

  • vatandaş21 Ağustos 2020 11:12

    kudurmaya basladılar,cekemeyen hainler,begenmiyorsunuz defefolun gidin bu ülkeden,yemeyin bu ülkenin ekmegini,sizi zorla tutanmı var,hainler

  • PGSUSZEDE21 Ağustos 2020 10:22

    Lozan da adaları Yunana peşkeş çeken CHP zijhniyeti, Misakı Milli sınırları içinde olan Kerkük ve Musul u İngilize peşkeş çeken CHP zihniyeti şimdide kalkmış utanmadan bizim orada burada ne işimiz var diyorlar.Esas sizin gibilerin bu ülkede ne işi var ?

  • Aks1521 Ağustos 2020 18:20

    Kıyimıza bir kilometre otedeki adayı ( Meis ) bile alamışız

  • thor21 Ağustos 2020 14:36

    İNGİLİZİN KIÇINI SİLENLER ÜLKEYİ SATTI,ATATÜRK ANCAK BU KADAR TOPARLAYABİLDİ.APTALA LAF ANLATMAK İMNKANSIZ DA..

  • hakkı trolu21 Ağustos 2020 11:53

    Hakkı trolu, git devlet arşivlerini, askeri arşivlerini incele.  googleda telfgraflara kadar türkçeleştiriliyor. gün gün tarih tarih bölük bölük, ordular, kumandanlar, arşivleri ve günlükleri. Türk devleti ve odrusu arşivlere öenm verir. ARapça metinlerin tercümeleri internettede mevcuttur. isersen Ordumuzun kaynakları kullanılarak yazılan bir çok esere, sağ/sol görüşlü yasarın araştırmalarına ulaşabilirsin. Hala inanmıyorsan, bahsedilen yerlere giderek, askerlerimizin mezarlarına, ziyaret edip, fatiha okuyabilirsin. Burada millli birlik ve geçmişi bir olan insanları, HAİN DİYE birbirine düşürecek kadar vatan düşmanısın. Atıyorun, desteksiz atıyorsun. yazdıklarının bir adım gerisinin içide arkasıda boş. hayal ürünü uyduruyorsun. : )) Din gibi değildir tarih. Cahil, okumamış, bilgisiz diyoruz senin gibilere. format atılmış Pc gibisin dır+enter : ) bukadar

  • Hakkı21 Ağustos 2020 11:30

    Aşağıda cevap yazan aktrol tipine bak. Bu cehalete bir şey öğretmek imkansız. Tip ,İngilizin yazdığı tarih ile bir de cevap verecek kadar hain olmuş, onun da farkında değil.

  • aktrol21 Ağustos 2020 11:01

    Yunan kazansın yunan inönü savaşmasın kaybetsin. ALKIŞ ALKIŞ ALKIŞ : )) 18 adayı kayeden 18 yıllık hukumetin yağdanlığı tarih bilmeyince böyle olur : ) o kekük ve musul osmanlının namusu olan borcunu ödemiştir. Kurulan Türkiye ye gavur fazile savaş tazminati ödetmeye ve kurulacak ekonominin büyün varlıklarıa el koymaya çalışırken, hemde merkez bankanda para yok, millet altınını verirken.... Ahh ahh cahil olunca ne güzel, okul anlamadın arapça kuranı, salla işkembeden :D Cehalet akıyor cehalet : ) ne din biliyor, ne tarih, ne uluslararası hukuk, ne osmanlı tanır, ne Atatürk, ne Türkiye,  2 salla bir bağla : ))

  • AMAN PETROL YAMAN ALMANYA21 Ağustos 2020 10:20

    Hangisi olmak istersiniz. Kaliteli, rezervi bol petrol ve doğalgaz üreten Irak ve doğalgazı ve petrolü olmayan üreten Almanya

  • Yusuf21 Ağustos 2020 10:32

    Petrol ve doğalgaz üreten, ayrıca silah,uçak,araba, sağlık cihazı, yerli tohum,yerli ilaç, teknoloji, yazılım vb. de üreten, ayrıca 3. Havalimanı, 3. Köprü ve kanal İstanbul gibi ultra projeler üreten bir ülke olmak isterim. İnşallah bunların hepsinin çalışması var. Petrol ve doğalgaz da olursa ballı kaymak

  • 071321 Ağustos 2020 09:55

    Yazık yazık ülkeniz doğalgaz veya petrol bulmasına sevinemiyorsunuz siz nasil insanlarsınız neden bu kadar on yargı ile karşılıyorsunuz siz bu ülkede yasamiyormusunuz

  • Türk men21 Ağustos 2020 09:46

    İnşallah doğrudur ve bu gelecek para sanayi teknoloji yatırımlarına harcanır. Bir kesim zengin olmasın, refah adil dağıtılsın

  • Kerim21 Ağustos 2020 09:31

    Yalana bak yalana :)) 800 milyar küpmüş :)) saf milleti böyle palavralarla kandırmaya çalışıyorlar madem vardıda yıllarca dışardan neden doğal gaz aldık bunlar palavra inanmayın gündem değiştirmek için yalan haber

  • serdar21 Ağustos 2020 11:37

    ne oldu,fiyakanımı bozdular,hosuna gitmedi galiba joooooo

  • r21 Ağustos 2020 09:26

    Katara, israile, 10 yıl 20 yıl satmasak bari kiralamasak. 

  • mehmet21 Ağustos 2020 11:38

    borunun bir ucunu sana verecegiz,merak etme

  • Alp21 Ağustos 2020 09:23

    Türrkiyede Yunanistandan çok yunanlı var

  • Türkoğlutürk 21 Ağustos 2020 09:15

    Trakya daki gazı çıkartmak yerine gavura ruhsat veren kim

  • sait21 Ağustos 2020 11:39

    bir ruhsatta sana veriz ,pkklı

  • İtri21 Ağustos 2020 09:11

    Bunlar ne biçim türk yetkili? Türk halkından önce ingiliz basınını bilgilendiriyor?

  • Türk21 Ağustos 2020 09:08

    850 milyar metreküp olsa olmuyor mu? Haydi haydi anlaşırız olur olur. Şaka bir yana 7-10 seneye kim öle kim kala. Ama doğalgaz varsa bu zenginlik o zaman iktidarda olacak muhalefet partilerine yarar.

  • Deniz21 Ağustos 2020 11:42

    bu da kesin chpli tip

  • Olgidi gidi 21 Ağustos 2020 09:06

    Okie Dokie kardeş ortadan kayboldu bu haberleri duyunca, battı mı acaba borsada :)))

  • Latif Hissesever21 Ağustos 2020 09:05

    Gazı hangi firma çıkaracak acaba borsada işlem gören?

  • bir dost21 Ağustos 2020 10:24

    Ihlas en guvenilir kar dahitan tahta

  • tahsin karabulut21 Ağustos 2020 09:00

    meeeee meeeeeee

  • BORSACI21 Ağustos 2020 08:51

    ALLAH DAİMİNİ GETİRSİN.

  • Koray21 Ağustos 2020 08:18

    Daha önce hep secimlerden önce çok defa müjdelendik. Hepsi secime kadar olan müjde idi. Secimden sonra masal oldular. Bulunan foğalgaz rezerv netleşmeden öüjde kabul etmek zor. Ayrıca gercekten toplum mu faydalanacak ve birileti mi sadece malı götürecek olayıda önemli. Rusya doğal gazı gibi pahalıya tğketmeyşz umarız “Niye son 25 yıl biz rusya dan avrupanın iki katı fazlası fiyatran doğal gaz aldık, aradaki fark kimlerin cebine gidiyor” diye sorgulamayan toplum

  • Gazcı21 Ağustos 2020 07:20

    Orta yaşlı birisi olarak bu haberi 20-25 kere benzerini görfüm her defasında fos çıktı inşallah bu defa doğrudur dereyi görmeden paça sıvamam.

  • Selim21 Ağustos 2020 08:05

    31.3.2014 Y. Seçimler: Diyarbakır'da Türkiye'nin 40 yıl ihtiyacını karşılayacak kaya gazı (Şubat 2014) 7.6.2015 G. Seçimler: Trakya'da 600 milyon metreküp doğalgaz (Ocak 2015) 1.11.2015 G. Seçimler: Karadeniz'de 30 miyar metreküp doğalgaz (Ekim 2015) 24.6.2018 G. Seçimler ve CB Seçimi: Mardin, Şırnak, Hakkari, Batman ve Siirt'te petrol, Trakya'da doğalgaz (Mayıs 2018) 31,3.2019 Y. Seçimler: Siirt'te petrol, Trakya'da doğalgaz (Şubat 2019) 2007 G. Se*çi*mler: Trak*ya ve Tuz Gö*lü'n*de do*ğal*gaz, Ma*ni*sa'da pet*rol 2009 Y. Se*çim*ler: Ma*ni*sa, Niğ*de, Di*yar*ba*kır, Is*par*ta ve An*tal*ya'da petrol 2010 re*fe*ran*du*mu: Er*ga*ni ve Ma*ni*sa'da pet*rol

  • CHP 21 Ağustos 2020 07:19

    Biz Ekrem heykelü üsterük. Ne işimize yol, köprü,alt yapı, bizler yeni nesul ke- mal-cuk-larik. Ekrem ve kemal sallar biz olmasada inananirik. Bir süt sekiz lira badi ekrem vurgunun bol ola😁😂😁😊

  • İroniyi_bile_beceremeyen_trol21 Ağustos 2020 08:59

    Mal mal konuşma la saftirik. Daha ironi yapmayı bile beceremiyonuz Sizde o zeka yok :)  :D 

  • Vatandaş21 Ağustos 2020 08:53

    Kudurun sizi gidi fetöcüler

  • Venus21 Ağustos 2020 07:18

    Gazin cikartilip islenmesi 2 yildir 7 10 yil sallamayin yok oyle borsey o eskilerin kafa hesabi biraz manti' lutfen

  • Ahmet ünal 21 Ağustos 2020 06:26

    Bu ülkenin iyiligine sevinemiyenleri Allahüteala ya düzeltsin ya da kahresin İnşallah

  • Türkoğlutürk 21 Ağustos 2020 09:35

    Bunlar boş şeyler. Üretecek sin, fabrika kapatan kim olursa olsun fabrika kapatıp avm yaptıran dan beddua esirgenmez

  • bir dost21 Ağustos 2020 06:10

    Bu resime bakilirsa denizde sondaj kulemiz bitmiş calısmaya hazir halde

  • Reyyan21 Ağustos 2020 02:56

    Lan bi süpriz yaptırmadınız Adama !

  • İzmit21 Ağustos 2020 01:38

    Bu kadar hastane niye yapılıyor bunların hepsi boş işler diyen bir CHP zihniyeti ve bu gemileri boş yere almayın ne yapacaksınız diyen bir CHP zihniyeti, bizim denizlerde ne işimiz var diyen CHP zihniyeti.. Vala bu CHP yi tebrik etmek lazım çünkü Yunanlılar bile bu kadar söylemediler!!

  • Baran21 Ağustos 2020 15:42

    Bu pezolar bizans tekfurunun v e 2. ramses in torunu  Çatlayın ulan kıptiler palikaryalar  suratınız buruş buruş olmuştur şimdi!  İt oğlu  itler sizi.

  • Türkoğlutürk 21 Ağustos 2020 09:17

    İzmit İngiltere şehir hastanesi niye kapattı. Bi öğren

  • MEDO21 Ağustos 2020 07:39

    hastaneleri devlet değil iş adamları yapmış ve devlete kiraya vermiş 6 ayda 21 milyar tl kira almışlar devlet yapsa milletin hizmetinde olsa amenna niye kira hastane yapmak marifet değil insanları sağlıklı yaşatmak marifet

  • Mehmet 21 Ağustos 2020 06:52

    Bu chp dış güçlerin içimizden devsirdikleri dejenerelerden oluşuyor malasef.

  • Zihni21 Ağustos 2020 06:48

    Kurtuluş savaşını keşke yunan kazansaydı diyen Akepe zihniyetini tespitini de burada yapalım.

  • Mahmut21 Ağustos 2020 01:23

    31.3.2014 Y. Seçimler: Diyarbakır'da Türkiye'nin 40 yıl ihtiyacını karşılayacak kaya gazı (Şubat 2014) 7.6.2015 G. Seçimler: Trakya'da 600 milyon metreküp doğalgaz (Ocak 2015) 1.11.2015 G. Seçimler: Karadeniz'de 30 miyar metreküp doğalgaz (Ekim 2015) 24.6.2018 G. Seçimler ve CB Seçimi: Mardin, Şırnak, Hakkari, Batman ve Siirt'te petrol, Trakya'da doğalgaz (Mayıs 2018) 31,3.2019 Y. Seçimler: Siirt'te petrol, Trakya'da doğalgaz (Şubat 2019) 2007 G. Se*çi*mler: Trak*ya ve Tuz Gö*lü'n*de do*ğal*gaz, Ma*ni*sa'da pet*rol 2009 Y. Se*çim*ler: Ma*ni*sa, Niğ*de, Di*yar*ba*kır, Is*par*ta ve An*tal*ya'da petrol 2010 re*fe*ran*du*mu: Er*ga*ni ve Ma*ni*sa'da pet*rol

  • HAKAN21 Ağustos 2020 03:03

    bayrak ipini yazmayı unutmuşsun mamut :)

  • Özlem21 Ağustos 2020 02:27

    Bunlar önceki masallar mı

  • Erol21 Ağustos 2020 01:23

    Doğalgaza zam gelmiş

  • İşte bu kadar21 Ağustos 2020 01:02

    AB Doğu Akdeniz ile uğraşsın dursun.

  • Ali21 Ağustos 2020 00:51

    İndirimide yapınverin gari kışın en düşükde yakayoz. Bu kış gürül gürül yakıveremde bebelerin kemikleri ısınsın.

  • Bırakın bu işleri21 Ağustos 2020 00:48

    Petrol ve doğal gazı dünyanın en modern ülkeleri üretmeli bence. Böyle şeyler bize göre değil. Ne işimiz var bizim Karadeniz'de :)

  • Vb21 Ağustos 2020 02:07

    ironi ama bu cümlelerle chp'den belediye başkanı, encümen adayı, delege falan olmak için davet alabilirsin dikkatli ol 

  • Bak şimdi olmadı21 Ağustos 2020 00:44

    Biz doğalgaz istemiyoruz. Heykel kafalardan istiyoruz. Yada en iyisi bulunan kuyunun oraya bir heykel dikelim daha iyi olmaz mı. Çünkü ilerlemek demek modernlik demek heykelden geçiyor!!

  • adil21 Ağustos 2020 00:44

    niçin 7 ile 10 yıl bu süre dahada uzayabilir çünkü gaza ulaşabilmek için su pompalıyorsunuz ne kadar sürecği belli olmuyor romanya aynı bölgede exonla  8 yıldır su pompalıyor. Gelecek için umut olması güzel gençlere borç dışında birşey kalması önemli bu gaz alanını paket yapıp katarlılara satmaya çalışacak tüccar siyasetçilere dikkat etmek lazım

  • Vb21 Ağustos 2020 01:09

    vay be, gemilere boş masraf diyen chp , ısrarla arama tarama sondaj gemileri alan AKP ,  sonra AKP'ye güven olmaz.... ba ba ba.... vatansever ayaklarına bak ....  içip de mi geliyonuz yoksa bir şizofren daha mı .... akıyo bu akşam

  • Karalayanlara21 Ağustos 2020 00:42

    Bunu bile karalayanlar hangi milletten acaba, tıpkı Yunanistan gibi konuşuyorlar

  • Kelleci mahmut21 Ağustos 2020 09:36

    Evet Yunanca. hani biri vardı geberdi gitti teşki yunan kazansaydı diyen gibi

  • TARKUT TARKAN21 Ağustos 2020 00:32

    CHP başımda olsa bunları rüyamızda dahi göremez idik.

  • İyri21 Ağustos 2020 09:13

    Batman'daki petrolü CHP buldu

  • Alp21 Ağustos 2020 01:25

    20 yıldır akp var ne gördük. İlk geldiler dünyaya tütün üreten tekel fabrikasını kapattılar.

  • Vatandaş21 Ağustos 2020 00:29

    5 yıl yetecek ve 15 yıl sonra işlenebilecek bile olsa senin rezervin var artık. Piyango çıkmış ama daha tahsil etmemişsin demek. Gerçekten güzel bir haber. Teknoloji geliştikçe 5 yıllık rezerv daha az tüketen sistemlerle 10 yıl olur. 15 yılda işlenebilecek rezerv 5 yılda işlenmeye başlar. 

  • Bankacı21 Ağustos 2020 00:16

    Bu müthiş haberden sora patronları açığa alış yapar ve 15 sene bekledikten sonra çok kar ederler belki diye düşünüyorum :) Gırgır bir yana, halkın %90 lık kısmı para piyasaları ile ilgili değil, %10 luk kısmı ise para piyasalarında birbirini batırmaya çalışıyor.

  • adam21 Ağustos 2020 00:14

    Hidrojen olmasın😀

  • Mmm21 Ağustos 2020 00:10

    Bu sene doğalgaz yarı fiyatı olsun bol bol yakalım artık

  • yatırımcı21 Ağustos 2020 00:05

    bu isi bp cıkartır onun alt kolu aygaz dır

  • İnsan20 Ağustos 2020 23:59

    Yandaştan vatandaşa damlamaz. Yandaş müteahhit çıkarır dünyanın en pahalı fiyatına bize satar. Eve giren ekmek büyümez. Rusa verdiğin dövizi cengize nihata hasana verirsin. Sakin bana döviz ülkede kalacak demeyin.

  • Dopra ya21 Ağustos 2020 00:43

    Sen vatanseversin biz hainiz demi trol. Bı siz varsınız vatansever.

  • Dopra21 Ağustos 2020 00:20

    Hemen karalamaya başlayın. Yok şöyle yok böyle hemen karalayan adamlar. doğalgaz bulduk diyor. Hemen ihaleye çıkardılar direk cengize, yok nihate verdiler.onlarda dolarla satmaya başladı. Yuh be... Biraz vatan sever olun.........

  • Okie Dokie20 Ağustos 2020 23:42

    Petrol değil de doğalgaz ise yarın petkim ve tüpraş fena dayak yer. dikkat. ytd...

  • Bika20 Ağustos 2020 23:42

    Karadeniz'de, Kırklareli ilinin Vize ilçesinden 160 km açıklarındaki doğal gaz rezervinin ekonomiye katkısı 7 yıl sonra başlar.

  • vatandaş20 Ağustos 2020 23:42

    bazıları bunada burun büker 

  • YORGUN DEMOKRAT20 Ağustos 2020 23:41

    Güzel haber, ülkemize hayırlı olsun.

  • Acaba???20 Ağustos 2020 23:41

    Neden bu petrol doğu akdeniz'de bulunmadı da karadeniz'de bulundu? Biz Akdeniz'de petrol aramıyor muyduk. Doğu akdeniz'de israil o petrolü çıkartmaya izin vermezdi de ondan. Karadeniz'de petrol bulunmuş ama 7-10 sene sonra çıkartılabilecekmiş. Yersen. Bu petrolü taşıyacak tankerler için güvenli geçiş amacıyla Kanal İstanbul'a yol açılmış olmasın? İsrail petrolünü paylaşmadığı için mutlu, ABD kanal istanbul ile karadenize ineceği için mutlu, Türk halkı 7-10 sene sonra petrole kavuşacağı umuduyla mutlu. İyi uykular.

  • Mehmet 21 Ağustos 2020 06:57

    Komplo teorilerinden beyin yanmış

  • Vb21 Ağustos 2020 00:46

    şizofren olmak böyle bişey .... aslında bu tipler klinik psikiyatri için değerli , sahip çıkalım..... bunun çocukluğuna inmek isteyecek kaç tane psikiyatr vardır

  • Ali 20 Ağustos 2020 23:39

    Petrol bulunmadıkça.. PETKİM... TÜPRAŞ sert satış yer...

  • adil20 Ağustos 2020 23:35

    7 yıl sonra gaz kullanımı yasaklanır dnyada kim öle kim kala tüccarların torunlarına kalır işleyip satma işi

  • Vb20 Ağustos 2020 23:47

    doğal gaz bu , en zararsız fosil yakıt

  • RocketMan20 Ağustos 2020 23:34

    doğalgaz faturalarında büyük indirimler olacak, 10 yıl sonra 

  • Vb20 Ağustos 2020 23:50

    bir kere de memleketi düşünün be ......

  • analist20 Ağustos 2020 23:32

    neeeee 7 ila 10 yıl mı neee kim ole kim kala israil 2011 de basladı 2019 da bitirdi

  • ekonomist/stratejist 20 Ağustos 2020 23:22

    Bu gece gözlerime uyku girmez bu günleri de gördük ya Rabbime şükürler olsun. Türk milletine hayırlı olsun. Çok büyük bir rezerv ve 20 yıl az değil. Cari açıklardan biri kapanacak döviz düşecek TL ve varlıkları değerlenecek. Bununla yetinmeyelim daha fazlasını bulmaya çalışalım inşallah Akdeniz'den de hayırlı haberler gelir. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Biz Batılılar gibi sömürmeden, vampirleşmeden daha çok çalışarak, üreterek ve haklarımızı sonsuza kadar koruyarak süper güç olacağız inşallah.