E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'nin ikinci yardım paketi ABD'ye ulaştı---

Türkiye'nin ikinci yardım paketi ABD'ye ulaştı

Türkiye'nin ikinci yardım paketi ABD'ye ulaştı
01 Mayıs 2020 - 23:49 borsagundem.com

ABD'ye ikinci tıbbi yardım paketini taşıyan TSK'ya ait askeri nakliye uçağı, başkent Washington yakınlarındaki Andrews Hava Üssü'ne indi.

Türkiye'nin yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınından en çok etkilenen ülkelerden bir olan ABD'ye gönderdiği ikinci tıbbi yardım paketini taşıyan askeri nakliye uçağı ABD'ye ulaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine, ABD'ye gönderilen tıbbi yardım malzemelerini taşıyan, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait C-130 tipi askeri nakliye uçağı yerel saatle 16.20'de (TSİ 23.20) başkent Washington yakınlarındaki Andrews Hava Üssü'ne indi. 

Salı günü ulaşan ilk yardım paketinin ardından, Türkiye'nin ikinci yardım paketi de vaka sayısının 1 milyonu geçtiği, ölü sayısının 64 bine yaklaştığı ABD'ye teslim edildi. 

Üsse indirilen yardım kolilerinin üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsu, Türk ve Amerikan bayraklarının yanı sıra Mevlana'nın "Ümitsizliğin ardında nice ümitler vardır. Karanlığın ardında nice güneşler vardır" sözlerinin Türkçesi ve İngilizcesi yer aldı.

Yardım kolilerinde, bir önceki pakette olduğu gibi maske, tulum, dezenfektan, yüz koruyucu siperlik, ve koruyucu gözlükler gibi önleyici malzemelerin bulunduğu belirtildi.

TSK'ya ait nakliye uçakları daha önce de İtalya, İspanya, Makedonya, Karadağ, Sırbistan, Bosna-Hersek, Kosova, İngiltere ve Somali'ye yardım taşımıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (42)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika02 Mayıs 2020 18:00

    Maskeler serbest piyasada kalitesine göre isteyen istediği fiyattan satsın da alalım. Mayıs ayı geldi maskesiz kaldık. 

  • rezillik...02 Mayıs 2020 16:52

    ABD askerlei üşüyor. Yazık günah abd johnilerine. Sms atın joniler üşümesin bir sms 1 usd .. joni üşüme yaz c545d4 gönder. not: dianediye ye sormadım zekat kabul olur mu? olmaz mı? malım sms atıyoruz, abd askerine abdli ihtiyaç sahibi olmayan kimselere maskeler gidiyor... BELEDİYELR PARA TOPLADIMI terör yuvası, devlet içinde devlet... malum para topladımı zekat yerine bile geçecek açıklamalar ve kendi insanımız harici başka insanlara gider maskeler... 1 kişi korona olsa yaysa, onbınlerce kişiye tehdıt ve büyük zararlar veren bir mıkrop var... ne diye abd ye maske gonderırız? ne diye ypg ye bu şerefsizler maske gönderir.. demekki ihtiyacı yok ki pkk ya maske veriyor abd.. biz neden abd ye destek olma çalışıyoruz? türkiyedeki üretim hatlarını tesisleri maske satışlarını durduranlar, bulaşıcı hastalığı bitirmek mi? bitirmemek mi istiyor ? bırak tekstikciler üretsin. korenanın beli kırılsın. 5 maske dağıtamadın ecaneden, neyın şovunu yapma çalışıyorsun? belediyelerın üretiminide durdurup

  • ışın Özdemir02 Mayıs 2020 15:46

    BELEDİYELERE PARELEL DEVLET OLMAZ DEYİP YARDIM TOPLAMAYI ENGELLEYENLER,TOLADIKLARI YARDIM PARALARINI DOLAYLI OLARAK İHTİYACI OLMAYAN DÜNYA LİDERİ ÜLKELERE GÖNDERİYOR.BU NEEE... (6) 

  • Kamil02 Mayıs 2020 14:22

    Geniş düşünün, Libya'da Heftır başını kaldırınca Abd bir uyarı çakmıştı. Şimdi de ateşkes ilan etti. Kendimize maske temin edemiyoruz,doğruya doğru.

  • Vis02 Mayıs 2020 14:14

    Bu habein altinda hic yorumcu trol yok gibi naptiniz la kafalar kuma mi gomuldu

  • Haha02 Mayıs 2020 14:11

    Ramazanda fitre, kurbanda da derileri gonderiyormuyuz , sahsimin itibari artsin yeterki

  • .02 Mayıs 2020 13:19

    pkk ya silah veren... ypg ye maske veren... türk askerine çatışmalarda uçak ve hava desteğini engelleyen ABD ...beyaz sarayda tük cumhuru gidince, karşısında pkklıların bayrak salladığı... korumaların o pkklıları dovdugunde adli işlem başlatan abd.... bırak maskeyi, gunahmı vermem... verenlerinde zihninden şüpe duyarım. mehmedin kanı yere damladığında sevinen, ermenı soykırımını imzaladığından kufreden herkeslerın bugun neden ABD sevdalısı oldugunu anlamakda zorlanıyorum. kolaları doken, usd paralarını satanların kendi çocuklarının maskeleri nerelerde kullanılıyor ? düşünsünler. ABD filosuna kıble gibi dönenlerin hatalarının bedelini ödüyoruz hala... 

  • n.kemal02 Mayıs 2020 13:16

    Halkın parasını hibe edecek ve şahsım itibar kazanacak. 

  • ...02 Mayıs 2020 13:08

    ABD nin kolalarını dökenler, kendi ve ailesi maskesiz gezerken.. abd nin öncelikli olarak maske takmasından çok mutlu oldular :D ... abd  teröristlere ypgye yardıme ttiği haberlerini ise görmezden geliyorlar. Bir chpeli belediye  aynını yapsa canlı yayın veprogramalr ve devlet müfettişleri devreye girerdi. adli idari yargı ve soruşturma ile belediyelerin pkk ya yarımları var diyip kayyum atanırdı... kendileri abdye veriyor maske.. abd gidip ypg ye veriyor maske... ey devlet önce kendi insanını vatandaşına kimlük cüzadnını taşıyana ver sen maske. sankı altın kaplama suya basıyorsun. bir bez, 2 lastık dikıyorsun oluyor maske. ocak 2020 de internette 0,10 kuruştu tanesi eczanelerde  1 Tl maksimum... sanki uzayda üs kurduk :D piyasa üretimide engelleniyor nedense, bırak insanlar üretsin. tekstilciler üretsin. dikimciler makse dikip satsın. destek olmasanda köstek olma. kapandınız saraya, heryere video konferans sokakdan haberınız yok

  • Vatandaş 02 Mayıs 2020 12:10

    Halk Bankası kokuları var bu yardımlarda şantaj montaj nereye kadar.

  • HAKKI02 Mayıs 2020 12:06

    GÜZEL İŞ VERDİĞİMİZ 10 ARLİRALAR  ABD YE GİTTİ HELAL OLSUN SİZE

  • Tarik onay02 Mayıs 2020 11:49

    Tayyibin bildigin bisey vardir merak etmeyin maske atolyesinde calisiyom 80 kurusa devlet alim yapiyor ihracat yaparsa bi oraya bi buraya birakacaksin diyo hiybe sikinti yok patronlar yuz bin maske disariya yollarsan bizede 100 bin adet hiybe diyo yani bunun kolayi su 80 kurusa devlet zaten aliyo ihracat 0.50 cent desek 3.5 tl patronuda kurtariyo devletide kurtariyo sikinti yok istanbul kartal

  • ışın Özdemir02 Mayıs 2020 15:51

    KORONA ÖNCESİ ECZANEDE 75 KURUŞTU.DEVLET DİREKT ÜRETİCİDEN 80 KURUŞA ALIYORSA HANİ FIRSATÇILARI DEPELEYECEKTİ.BU NASIL DEPELEMEK

  • izmirden02 Mayıs 2020 10:51

    izmirde metro girişlerine maskematik konuldu kentkart ile ücretsiz 10 günde 1 paket maske dağıtılıyor maske alamayanlara duyurulur buralardan tedarik edin başka illerde de olabilir internetten araştırın  8-)  ben benimkini söyledim.

  • Vatandaş soruyor02 Mayıs 2020 10:33

    Halk tan para dilen sonrada Amerikaya hibe et... Üstelik senin baş düşmanlarının koruyusu...Yuh artık...

  • Vatandaş02 Mayıs 2020 10:31

    Ulaştı da,oradan da Pkk - Ypg ye...!  

  • Mucise Reis ;)02 Mayıs 2020 10:13

    Maske üretimi devlet tarafından serbest olsun. ihracat yapılsın fiyatı 1 tl olsun. herkes parası ile alsın. temizlik hijyen olsun. isteyen devlette parasını verip türkiyeden alsın. üretim artsın, yeni pazarlar olsun. işçi üretsin kredi almadan yardım kutusu beklemeden çalışsın. kobiler tekstıl sektoru uretsın. bir kaç kişi ben 1 uçak 10 kuruşluk maske gönderdim diyecek diye, devlet ve millet frenlenmesin. bu işlerin yolunu açması gerekenler, çow peşinde lütfen koşmasın. piyasayı serbest bırakın. 1 tl den isteyen alsın. isteyedende belediyeden alsın. eczaneden alsın. vb. vb. 

  • Bozdil02 Mayıs 2020 10:00

    Esed de gönderek.

  • ve02 Mayıs 2020 09:39

    sms atıp 10 tl verenlerın paraları ilemi abd ye maske gidiyor? abd maskelerini ypg ye veriyor. ypg karşısında bizim askerimiz sınırlarda nöbette duruyor... ? bu nasıl anlaşma ?.... abd maske yetmese ne diye ypg ye maske versın uçaklarlar gondersın ? abd bilerek gelen yardımları kabul edip. saol iyigun dostum turkıye çok ihtiyacım vr havası yapıp, teror orgutlerıne kendı urettıgı maskeleri gönderıyor. seninde sırtını sıvazlıyor. bişe yaptım sanıyorsun. önce mlletine maske ver sen. hala devletten 1 maske alamadım. para ile satın alacaz bulamıyoruz. marketlerden yalvar yakar alıyoruz. alışverş edecez deyıp. belediyeler kendınce dikim yapmaya çalışıyor. KAPATTIĞINIZ SÜMERBANK OLSA ŞUAN,  1 HAFTADA TÜRKİYEYİ MASKEYE BOĞARDI. 7/24 3 VARDİYE ÜRETİM İLE. AMA ŞUAN SADECE yol, kopru, otoban, plastık palmıyeler, dınazorlar, vb. vb. borçları ve zararlarını öde öde 25 yıl bitirmek lazım. üreten tesisler zarar ediyorsada, millete maaş verdıgınden edıyordu. sizinkiler kullum zarar

  • ah be reis..02 Mayıs 2020 09:35

    Bizim maskeler eczane yerine Jonilere gitti gene :D  maske alamıyoruz. Maske bulamıyoruz. Türkiyede maske üretimi engellendi. Özel sektör Dünyaya maske satacak posizyonda ve durumda. Sadece, cumhurbaşı ben dunya devletlerine  10 kuruşluk maskereleri bi rkaç uçak ile gönderdim demek için... HEM TÜRK MİLLETİNİ MASKESİZ.. HEM ÖZEL SEKTÖRÜ, İHRACATSIZ. HEMDE DÜNYADA EKONOMIK OLARAK YEBNİ BAĞLANTI KURACAK FİRMALAR VE ÇALIŞANLARINI KREDİLERLE BOĞUYOR. ne türkiyede maske 50 kuruşa satılabılıyor.  ne maske bulunabılıyor. ne hracatı yapılabilir ne üretim gerçekleşebiliyor. herşey yasak tek ureten 3 - 5 meslek lisesi, uretılenı tuketen, abd, ingiltere, fransa, vb... millet maske bekliyor, gelen sms yok, eczanelere giden geri gönderiliyor. sıfır vizyon. özel sektor dunyaya maske yapar ve satar, usd kazanır türkiyeye sokar. ekonomi canlanıyor... 

  • Ali02 Mayıs 2020 06:57

    Bunlar adam değil pkk ya yardım yapmışlar ama şu anda krizi tırmandıracak durumda değiliz gençler aklında tutsun bunu intikamı onlar alacak..

  • Türkoğlutürk 02 Mayıs 2020 08:21

    Dün abd askeri için genelev boyatan ların takipçileri bugün uçak dolusu yardım gönderiyor

  • Pala02 Mayıs 2020 06:22

    Fakir halktan para dilenip, ABD'ye yaranmak için uçak göndermek. Yazık

  • Mery02 Mayıs 2020 12:02

    Sen Anlamassin.ANGUT.

  • Veysel02 Mayıs 2020 04:14

    Bu maskeler inşallah bedavaya gönderilmiyordur ABD’ye. Eğer dünyanın en Zengin devletine beleş maske gönderiyorsak bizden enayisi yoktur. Yapıyorsan iyiliği parasını alacaksın. Çünkü ABD bize hiçbirşeyi bedava vermez. İnşallah bu maskeleri PKK ya göndermez ABD.

  • Cahil02 Mayıs 2020 06:22

    Bedava gönderiliyor. Yoksa adı niye yardım olsun?

  • mehmet02 Mayıs 2020 02:29

    takdir ve tebrik ediyorum.. bu abd deki lobicilik faaliyetlerimizi ve elimizi de güçlendirir. uluslararası ilişkilerden ve diplomasiden anlamayanlar elbet eleştirebilir. bunun faydasını ilerde göreceksiniz. Burada eleştiri yapan CHP 'li ve muhalefetteki değerli vatandaşlarıma da sözüm şudur: yurtta sulh cihanda sulh! 

  • hakan02 Mayıs 2020 12:07

    BU KADAR CAHİLMİSİN SEN BONZAİ Mİ İÇTİN

  • Türkoğlutürk 02 Mayıs 2020 06:49

    Biz abd ye onlar pkkya. Saf vatandaşım Ertuğrul faciasının nedenini öğrense keşke.

  • mesut kaya 02 Mayıs 2020 04:21

    Biz dünyanın en zengin ülkesine yardim yapalım. o da aynı anda pkk ya yapsın. bizim yardim dolaylı olarak pkk ya gitti. kendi kuyumuzu kazıyoruz. vatandaşa yardim edin. düşmanınıza edeceğinize.

  • Karagülle02 Mayıs 2020 03:42

    Kuran'ı kerim de de kafirleri dost edinmeyin diyor. Hadi bakalım ne olacak şimdi.işinize gelince Atatürk gelmeyince Kuran'ı kerim.evir çevir gıvır çevir oyna.

  • ciyan02 Mayıs 2020 01:43

    zirnik vermeyin  amerikaya,  amerikaya  yapilan yardim pkk'ya yapilmistir

  • Erol02 Mayıs 2020 01:31

    Abd de teröristlere maskeleri göndermiş

  • MERT02 Mayıs 2020 02:09

     SAYIN  CUMHURBAŞKANIM VE SAGLIK BAKANI VE E -DEVLET BÜYÜKLERİ MASKESİZ ÖLECEGİM    EDEVLET ÜZERİNDEN  FORM DOLDURDUM 2020-1374258 PTT LİNK GÖNDERDİ ŞİKAYETİM VAR HALA MASKE KOT GELMEDİ CEVAPTA  25 GÜN OLDU  TAKTİR SİZİN MASKE İÇİN ÖLÜYORUZ

  • Cego02 Mayıs 2020 01:19

    O kadar çok paraya ihtiyaç varki. Şu yaptıkları rezillik yalakalık. Adamlarda PKK ya silah göndersin. Tu sizin sıfatınıza

  • Y02 Mayıs 2020 01:11

    DÜNYA LIDERI.GELECEGIN DUNYASINI GÖREN BÜYÜK LIDER.ALLAH SIZI BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN.

  • Eskici 02 Mayıs 2020 00:47

    Biz hepimiz biriz vardır bir bildiği büyük resisin ve devlet büyüklerinin üst akıl bize sadece susmak düşer ..izleyin bakın ve görün ve susun

  • Türkoğlutürk 02 Mayıs 2020 06:51

    Kendi adına konuş. Benden bilgili oldukları için makam sahibi olmadılar. İnt te gez öğren.

  • Deynek02 Mayıs 2020 04:03

    Lan bi yürü git

  • Xyz02 Mayıs 2020 00:21

    ABD ninki de pkk ya ulaşmış

  • mustafa02 Mayıs 2020 01:21

    şimdi biz aslında pkk nun ihtiyaçlarını karşılıyoruz yanlış anlamadıysam

  • Nasil02 Mayıs 2020 00:18

    ABD Suriye'de PKK yardim etsin. Bizde ABD ye yardım gönderelim. Ne bu işten birşey anlamadim