E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'den Yunanistan'a çok sert tepki!---

Türkiye'den Yunanistan'a çok sert tepki!

Türkiye'den Yunanistan'a çok sert tepki!
04 Şubat 2017 - 09:54 borsagundem.com

Ankara, bu gece yaptığı açıklama ile Yunanistan’a diplomatik ifadelerle Yunan halkının yüzde 4.8’ini temsil eden bir siyasetçinin neden olduğu iki ülke arasındaki kriz konusunda önemli mesajlar verdi.

Ankara, iki ülke arasında krizi derinleştiren girişimlerde bulunan Yunanistan Savunma Bakanı Pannos Kammenos için “ İzan ve insaftan yoksun, uluslar arası nezaket kurallarını hiçe sayan, düzensiz göç konusundaki anlaşmalardan habersiz şahıs” nitelemesinde bulundu.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, geçen Pazar günü kuvvet komutanları ile birlikte Kardak bölgesinde savaş gemisi ile yaptığı denetlemeler ile Ege’deki ihtilaf konularıyla ilgili Yunanistan’a önemli mesajlar vermişti.

Kardak sorununun Türkiye ile Yunanistan arasında yeniden ısınmasında, rol oynayan isim Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos.Yunanistan’da sol eğilimli Çipras hükümeti iktidarda olmasına rağmen bu sorunun bu şekilde gündeme gelmesinin önemli nedenlerinden biri Yunanistan’daki hükümetin içindeki koalisyon dengeleri.
 
Savunma Bakanı Kammenos, milliyetçi Bağımsız Yunanlar Partisi’nin lideri. 2015 seçiminde aldığı oy oranı yüzde 4.8. Kardak krizinin son yıllarda yenide gündeme gelmesinde Kammenos’un, bu bölgeye helikopterle giderek çelenk bırakması ve bu çerçevedeki girişimleri etkili oldu.
 
Dışişleri Bakanlığı, bu gece yaptığı yazılı açıklamada diplomatik ifadelerle, Kammenos’un neden olduğu kriz konusunda önemli mesajlar verdi. Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
 
İZANDAN YOKSUN ŞAHIS

“Kammenos’un, 1 Şubat 2017 tarihinde bir Yunan televizyon kanalına verdiği mülakatta kullandığı dil, üslup ve gerçekle hiçbir bağlantısı olmayan ifadeleri esefle karşılanmıştır. 

Bu çerçevede adı geçenin ülkemiz ve Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında kullandığı temelsiz, yakışıksız ve etik dışı ifadeleri kınıyoruz ve kendisine iade ediyoruz. 

Bu derece izan ve insaftan yoksun, uluslararası alanda en temel nezaket kurallarını dahi hiçe sayan, düzensiz göç konusundaki ikili temel metinlerden habersiz bir şahsın tüm dünyanın ve bölgemizin içinden geçtiği bu zorlu dönemde Yunanistan Milli Savunma Bakanı sıfatını taşıyor olması bir talihsizliktir.

Yunanistan makamlarını bir kere daha devlet sorumluluğuna uygun davranmaya ve iki ülke arasında geliştirmeye çalıştığımız işbirliği ortamına zarar verecek açıklamalardan imtina etmeye davet ediyoruz.”

(AYDIN HASAN - MİLLİYET)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)