E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'den PYD resti---

Türkiye'den PYD resti

Türkiye'den PYD resti
26 Ocak 2016 - 18:43 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Cenevre görüşmeleri için net konuştu: PYD'ye davet giderse Cenevre'de yokuz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: PYD'ye Cenevre görüşmeleri için davetiye giderse toplantıyı boykot ederiz.

Cenevre'de yapılacak Suriye görüşmeleri öncesi NTV canlı yayınında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "PYD davet edilmişse boykot ederiz" dedi.

KERRY VE HAMMOND'LA GÖRÜŞTÜ 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond'la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Suriye müzakerelerine davet konusu ele alındı.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin (AKPM) kış oturumu kapsamında temaslarda bulunmak üzere Strasbourg'ta bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu kritik telefon görüşmeleri yaptı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond ile telefonda görüştü.

Edinilen bilgiye göre görüşmelerde, Suriye'deki son gelişmeler ve BM Genel Sekreteri'nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura'nın açıkladığı 29 Ocak tarihinde Cenevre'de BM gözetiminde rejim ve muhalefet arasında başlatılması öngörülen müzakereler ve müzakerelere davet hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile pazar günü de telefonda görüşen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, yine aynı gün Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ile de telefon görüşmesi yapmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • girdap26 Ocak 2016 20:29

    Pyd: suriye kürtleri. Kürtleri kendi yanınıza alacaklarına yok sayıyorlar bu siyaset ile suriye de nasıl söz hakkına sahip olunacak...

  • Stratejist26 Ocak 2016 20:03

    BM lerin istediği zaten, Türkiyenin toplantıya gelmemesi.

  • Alp26 Ocak 2016 19:37

    Çözüm sürecine ve silahların bırakılmasına okadar az bir mesela kalmışken iktidar olmak için başlattıkları yeni siyaset sadece içerideki kargaşayı getirmedi Ortadoğu'da Türkiye'nin ele geçireceği büyün stratejileri yok etti . Belki bu gün pyd bile Türkiye ye göre adımlarını atmak durumunda kalacaktı. Açıklaması Çok detaylı mevzular ama bir Ada'mın egosu için ülke menfaatleri hiçe sayılarak bu toplum istendiği gibl güdüldü.