E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'den Patriot ve S-400 açıklaması---

Türkiye'den Patriot ve S-400 açıklaması

Türkiye'den Patriot ve S-400 açıklaması
19 Aralık 2018 - 19:57 borsagundem.com

Reuters'a konuşan 2 Türk yetkili, Türkiye'nin ABD'nin Patriot kararını memnuniyetle karşıladığını ancak S-400 satın alma kararını değiştirmeyeceğini söyledi

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye'ye Patriot savunma sistemlerinin satılmasını onaylamasıyla ilgili Türk yetkililerden açıklama geldi.

Reuters'a konuşan 2 Türk yetkili, ABD'nin kararının memnuniyetle karşılandığını ancak Türkiye'nin Rusya'dan S-400 sistemlerini alma kararını değiştirmeyeceğini söyledi.

Türk yetkililer, Türkiye'nin Patriot sistemlerinin satın alınması konusunda ABD'den atılacak yeni adımları bekleyeceğini söyledi.

RUSYA'DAN İLK YORUM

ABD'nin kararına Rusya'dan da ilk yorum geldi. Rusya meclis alt kanadı Duma Uluslararası İlişkiler Komitesi Üyesi Sergey Jeleznyak, ABD Dışişleri Bakanlığının, Türkiye'ye Patriot füze sistemlerinin satışını, Moskova ile Ankaranın Rus S-400 sistemlerinin anlaşmasına engel olmak için onayladığını iddia etti.

Jeleznyak yaptığı açıklamada, ABD, Rusya ile Türkiyenin S-400 füze kompleksleri anlaşmasına engel olmaya çalışıyor, tam da bu yüzden ABD Dışişleri Bakanlığı çok kısa sürede 3 milyar 500 milyon dolar değerindeki Patriot füze komplekslerinin satışını onayladı. Washington, Türkiye'nin silahı ABD'den satın almaya devam etmesini umuyor ifadesini kullandı.

EKSTRA ÇABA

Parlamenter, Washington'ın Ankara'nın Rus S-400 komplekslerini almasına yönelik anlaşmayı bozmak için ekstra çaba harcaması gerektiğini belirtti. Jeleznyak, Türkiyenin son zamanlarda uluslararası arenada bağımsız bir ülke gibi davrandığının ve kendi ulusal çıkarları ve hedeflerinden yola çıktığının altını çizdi.

Jeleznyak, 'Türkiye, NATO üyesi olmasına rağmen, bağımsız dış politikasını yürütüyor ve egemenliğinin korunmasında öncelikle kendisine güveniyor' dedi.

ABD Dışişleri Türkiye'ye 3.5 milyar dolarlık Patriot satışını onayladı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum20 Aralık 2018 00:12

    Ruslar türklere yakın bir ırktır bünyesinde müslümanı türkü barındırır en azından ama abd öyle değil o yüzden bu bölgede biriyle dost olacaksak o rus olmalı insanları bile bişey konuşsan bişey anlaşan seni dinler empati kurar ama abd öyle değil rusları seviyorum abd lileri hayır

  • vatansever19 Aralık 2018 22:03

    Bu hareketler tamamen TC nin onunu kesmek icindir,.............

  • erol g.19 Aralık 2018 21:05

    S400 alımından cayarsak RUSYA'YA KARŞI SÖZÜNDEN CAYAN GÜVENİLMEZ ÜLKE OLACAĞIMIZDAN bir daha Rusya'dan S400 alma ihtimalimiz olmayabilir/kalmayabilir RUSYA İLE DÜZELEN İLİŞKİLERİMİZ YENİDEN BOZULUR sözümüzden caymaktansa patriotları almamayı tercih etmeliyiz NE DEMİŞLER PARANI KAYBET İTİBARINI KAYBETME

  • Hakan19 Aralık 2018 20:26

    Abd gidiyorsa savaş başlıyor demektir