E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'den Papa'nın harita skandalına sert tepki---

Türkiye'den Papa'nın harita skandalına sert tepki

Türkiye'den Papa'nın harita skandalına sert tepki
10 Mart 2021 - 14:15 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı, Papa'nın Irak ziyaretinde ortaya çıkan haritaya ilişkin bir an önce net bir açıklama beklendiğini duyurdu.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Papa şerefine bastırdığı pullardan birinde yer alan haritada, Türkiye’nin doğusunun da Irak Kürt Bölgesi topraklarına dahil edildiği görülmüştü.Yaşanan bu harita skandalına Türkiye çok sert tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı, bir an önce net bir açıklama beklendiğini duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan resmi açıklama şu şekilde:

"Papa Fransuva’nın Irak’ı ziyareti vesilesiyle IKBY tarafından bastırılması öngörülen hatıra pulları arasında ülkemizdeki bazı illeri de içeren bir haritanın resmedildiği bir pulun da yer aldığı görülmektedir.Bazı haddini bilmez IKBY yöneticileri bu ziyareti, Irak’ın komşu ülkelerinin toprak bütünlüklerine yönelik ham hayallerini açığa vurmak için kullanmaya yeltenmektedir.
Bu tür sinsi emellerin ne şekilde hüsranla sonuçlandığı en iyi IKBY makamları tarafından hatırlanacaktır. IKBY makamlarından bu vahim hatanın derhal düzeltilmesine yönelik gerekli açıklamanın biran önce ve net bir şekilde yapılmasını bekliyoruz."

Papa ziyaretinde hatıra pulu skandalı

 

Papa'nın ayrılışından saatler sonra Bağdat'ta patlama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fatih ekmen11 Mart 2021 10:35

    Bu pullar bilerek basıldı Hıristiyan alemi PYD .PKK. ya devlet kurmalarını onaylıyor ve bunu göstere göstere yapıyorlar Avrupa birliği ve Amerika PAPA yı sözcü olarak kullanıp PKK PYD ye onayladığını ve arkalarında olduklarını ayan beyan ilan ediyor. Türkiye fırsat buldukça bize karşı olanlara hiç acımadan her yerde ve her fırsatta tokadı basmalı yoksa bu haritalar zaman içinde gerçekleşir birlik olup güçlü olmalıyız. Saygılarımla.

  • fafa10 Mart 2021 17:30

    Özal'dan bu yana o kadar destek verdik şımarttık ki iş buraya kadar geldi.Bekleyin Nato ve Amerika Irak'a iyice yerleşsin o zaman seyreyleyin gümbürtüyüi