E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'den flaş Kudüs hamlesi---

Türkiye'den flaş Kudüs hamlesi

Türkiye'den flaş Kudüs hamlesi
06 Aralık 2017 - 13:31 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin İsrail'in başkenti olarak Kudüs'ü tanımasıyla ilgili olarak çok önemli açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin İsrail'in başkenti olarak Kudüs'ü tanımasıyla ilgili olarak "Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Cumhurbaşkanı bugün bir çağrı mektubu yayımlayacak. Suudi Arabistan Kralı’nın dün Trump ile yaptığı telefon görüşmesinde verdiği mesajları memnuniyetle karşıladığımızı belirtmek isterim. Biz de bu hatadan dönülmesi için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz" dedi.

'TELEFON GÖRÜŞMELERİ İLE KOORDİNASYON SAĞLANIYOR'

Zaten şu an kırılgan olan Ortadoğu’daki barış sürecini ortadan kaldıracak vahim hatadan Amerikan hükümetinin dönmesi çağrısında bulunuyoruz. Atılacak her türlü adım barış süreciyle ilgili, hatta daha ileri gidersek İslam-batı arasında yeni gerginliklere kapı aralayacaktır. Kudüs’ün statüsüne ilişkin hassasiyet arz eden gelişmeler karşısında İslam ülkeleri arasında ortak hareket etmeye dönük olarak, Sayın Cumhurbaşkanımız olağanüstü zirveye davet etmektedir. 13 Aralık Çarşamba günü, İslam İşbirliği Teşkilatı İstanbul’da toplanacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız dönem başkanlığını yürütmektedir. Kendisinin bu sabahtan beri ve gün boyunca yapacağı telefon görüşmeleri bu koordinasyonları sağlamaktadır.

'ÇAĞRI MEKTUBU YAYINLANACAK'

Cumhurbaşkanı bugün bir çağrı mektubu yayımlayacak. Suudi Arabistan Kralı’nın dün Trump ile yaptığı telefon görüşmesinde verdiği mesajları memnuniyetle karşıladığımızı belirtmek isterim. Biz de bu hatadan dönülmesi için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. İsrail’in devam etmekte olan işgalciliğiyle ilgili de atılması gereken adımlar bu zirvede etraflı şekilde ele alınacaktır.

'SURİYE KONUSUNDA İLKELİ TUTUM DEVAM EDECEK'

Bildiğiniz gibi Suriye ile ilgili süreç devam ediyor. Bizim bu konudaki temel ilkemiz bildiğiniz gibi Suriye’nin toprak bütünlüğü çerçevesinde meşru temsilcilerinin kongreye davet edilmesi. PYD YPG gibi teröre bulaşmış, kendisine bölgede özerk bir takım statüler peşinde olan grupların bu kongreye davet edilmemesi ilkesidir. PYD ve YPG ile ABD’nin devam eden işbirliğini de bu çerçevede yeniden değerlendirmek gerekmektedir. “PYD’ye silah yardımı yapılmayacak” sözünün, başka birimler tarafından başka yönlere çekildiğini, sahada da yardımların devam ettiğini görüyoruz. Bir terör örgütüyle bir başka terör örgütünü bertaraf edemezsiniz. PYD’ye verilen her silah aslında PKK’ya verilmiş demektir. Biz ilkeli tutumumuzu devam ettireceğiz." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)