E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye yeniden yüzde 5 büyüyecek---

Türkiye yeniden yüzde 5 büyüyecek

Türkiye yeniden yüzde 5 büyüyecek
16 Kasım 2015 - 21:44 borsagundem.com

Bakan Zeybekci, "2016 yılı, Türkiye’nin yeniden coştuğu, yeniden şahlandığı bir dönem olarak ortaya çıkacak." dedi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Rusya, Ukrayna, Suriye, Irak gibi ülkelerdeki ateş çemberine, bütün olumsuzluklara rağmen Türkiye’nin güvenilir bir ülke olduğunu söyledi. Türkiye’nin 1.5 yıl içinde dört seçim yapmış olmasına rağmen ekonomisinin büyüdüğünü anlatan Zeybekci, “Şu anda son iki aydır ağustos ve eylülde cari fazla veren bir ülkeyiz. Cari açığımızı 2014 ve 2015’in ilk 9 ayında yüzde 50’ye yakın iyileştiren bir ülkeyiz. Dünyada en hızlı büyüyen 7’nci ülkeyiz. Bütçe açığının iyiliğinde yani başarıda dünyada ilk üçte yer alıyoruz şu anda” dedi. 

Zeybekci, Türkiye’nin yatırım için güvenilir bir ülke olduğunu bütün dünyanın bildiğini anlatarak, kredi derecelendirme kuruluşlarının bütün dünyada negatif görünümler hatta not kırmalar yaparken, Türkiye’nin yatırım yapılabilir bir ülke olduğunu teyit ettiğini vurguladı. 

'Türkiye fırsatlar ülkesi'
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’nin fırsatlar ülkesi olduğunu vurgulayarak, “Türkiye, geleceğin ülkesidir. Onun için 2016 yılı, son 1,5-2 yıldan bu yana gerek seçimler gerekse çevremizdeki yaşanan olumsuzluklardan dolayı her şeyin ertelendiği bir dönem olarak ortaya çıktı. Tüketim, yatırım taleplerinin ertelendiği, büyümenin, istihdamın ertelendiği bir dönem olarak ortaya çıktı” ifadelerini kullandı. 

Bakan Zeybekci, 1 Kasım seçimlerinden sonra 2016 yılının, Türkiye’nin yeniden coştuğu ve yeniden şahlandığı bir dönem olacağını söyledi. Nihat Zeybekci, Türkiye’nin yeniden yüzde 5’lik büyüme seviyelerine çıkacağını anlattı. Zeybekci, ülkenin her sene üst üste yüzde 5’lik büyümelere ulaşacağını dile getirerek, “Bu da 1,6-1,7 milyon yeni vatandaşın iş bulduğu, ihracatta yeniden yüzde 9’luk, yüzde 10’luk artılara doğru yönlendiği, yeniden artı ihracata döndüğü ve ihracatın büyümeye katkısının pozitif olarak Türkiye’de yansımaya başladığı anlamına geliyor” değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • UCUZ PETROL17 Kasım 2015 12:57

    PETROL PERT OLDUKTAN SONRA %7 BİLE BÜYÜRÜZ, SİZ BUNU İYİ DEĞERLENDİRİN.

  • İNŞALLAH17 Kasım 2015 11:23

    FAZLA BÜYÜK KONUŞMA SAYIN BAKAN İNŞALLAH DE YOKSA BU LAFIN TERS TEPER.BUNA BENZER BÜYÜK SÖZLER DAHA ÖNCEDE SÖYLENMİŞTİ.İNŞALLAH DEMEDEN KOMŞULARLA SIFIR SORUN DİYE.HEMEN HEMEN HERKOMŞUYLA SORUNLU HALE GELDİK.ONUN İÇİN BU BÜYÜK SÖZLERE BİR SON VERİN ARTIK.İNŞALLAH BÖYLE BİR HEDEFE ULAŞACAĞIZ DEYİN.

  • KARTALY32317 Kasım 2015 00:37

    KIÇLARINI YIRTIYORLAR.YABANCI SERMAYE GELSİNDE ÜLKENİN MİLLİ DEĞERLERİNDEN TUTUNDA VATANDAŞINI HEP BERABER SÖMÜRELİM BUNDAN PARASAL KAZANÇ SAĞLAYALIM DİYE.

  • KARTALY32316 Kasım 2015 22:36

    BİRDE UTANMADAN DOST İLÇE DİYORLAR..ZATEN BU VATANDAŞIN BAŞINA NE GELİYORSA DOSTUM DİYENDEN GELİYOR.REZİL ETTİNİZ BU İLÇEYİ..

  • KARTALY32316 Kasım 2015 22:16

    ULENN BIZİM İLÇEDE2 ADET PROJENİZ VAR.13 YIL OLDU HALA BİTECEK.HİÇMİ UTANMIYONUZ

  • Adem16 Kasım 2015 22:10

    Bu yüzden mi borsa düşüyor, bu yüzden mi işsizlik çift haneye çıktı , bu yüzden mi dolar yükseliyor?

  • KARTALY32316 Kasım 2015 22:08

    yoksa yabancı sermaye için geleceğin fırsatları içinmi bekletiliyor ve köyümüz kasabamızın kalkınması önleniyor haaaa

  • KARTALY32316 Kasım 2015 22:07

    Haliçport için ÇED süreci başladı TARİHİ Haliç Tersanesinin bulunduğu alana, 3 otel, 2 yat limanı ve iskele yapımı için Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başladı. ‘İstanbul Haliç Yat limanı ve Kompleksi’, kamuoyunda bilinen adıyla Haliçport projesi için yapılan başvuruda, projenin etki alanında yaşayan yerel halkın görüşlerinin de dikkate alınacağı belirtildi...........................................benim köyümede yatırımlar yapsana.iş imkanları ve köyümün gelişmesi adına......hep aynı köye kasabaya şehre yatırımmı yapılır yavvvvv

  • KARTALY32316 Kasım 2015 21:58

    bu ülke bizlerin .fırsatlar var ise bunuda değerlendirmek yabancı sermayenin dehil bizim hakkımızdır..

  • KARTALY32316 Kasım 2015 21:56

    'Türkiye fırsatlar ülkesi' bu çümleden nefret ediyorum... herdaim aklıma israilin filistini nasıl işgal ettiği aklıma geliyor.fırsatlar olmuş kaus ve terör akabinde faşizm