E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye-Rusya uçak seferleri normale dönüyor---

Türkiye-Rusya uçak seferleri normale dönüyor

Türkiye-Rusya uçak seferleri normale dönüyor
05 Nisan 2022 - 10:47 borsagundem.com

Kısıtlamalar, savaş derken düşen turist sayısı sonrası gözler Rusya’dan gelecek açıklamalara çevrildi. Yetkililer kısa sürede tüm uçuşların normale döneceğini açıkladı

Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) Başkanı Zarina Doguzova, Rus ve Türk heyetlerinin mayıs tatillerine kadar iki ülke arasındaki uçuş programlarını kademeli olarak eski haline getirmek için çalıştıklarını duyurdu.

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından açıklama yapan Doguzova, kişisel Telegram hesabından paylaştığı bilgide, “Mevcut durumu Türkiye tarafıyla masaya yatırdık. Yaklaşan turizm sezonu için koşullar yaratmaya çalışıyoruz ve nisan ayından itibaren mayıs tatillerine kadar uçuş programlarını kademeli olarak eski haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.

ANTALYA CHARTER SEFERLERİ BAŞLADI

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) ise ülkede faaliyet gösteren tur operatörü Pegas Touristik’in, nisan ayı itibariyle başkentin Domodedovo ve Sheremetyevo havalimanlarından Antalya’ya kendi charter programlarını başlattığını duyururken, uçuşların Pegas Fly tarafından gerçekleştirileceğini vurguladı.

ATOR tarafından yapılan açıklamada, uçuşların yabancı şirketlerden kiralanmayan ve Rusya’da sicil altına alınan kayıtlı Boeing 777-200 yolcu uçaklarıyla yapılmasının planlandığı, filoda bu uçaklardan üç tane olduğu ifade edildi.

Moskova Sheremetyevo Havalimanı’ndan Antalya’ya ilk charter seferlerinin 15 Nisan’da başlaması planlanırken, başkentin diğer havalimanı Domodedovo’dan ise seferlerin 28 Nisan’da başlayacağı eklendi.

Pegas Touristik’in sunacağı charter seferlerinin bağlı bulunduğu paket turların bir ila 30 gecelik tur paket yelpazesine sahip olduğu belirtilirken, ATOR’un paylaştığı bilgide, “15 Nisan’da hareket eden Pegas Fly charter uçuşları ile üç yıldızlı otellerde Antalya’ya haftalık turlar, her şey dahil olmak üzere iki kişilik 105 bin 400 ruble olacaktır. 28 Nisan’da başlayacak ikinci programda da haftalık tatil paketi 114 bin 600 ruble olarak belirlenmiştir” ifadelerine yer verildi.

EGE KIYILARINA DA SEFERLER BAŞLIYOR

Tur operatörünün ayrıca Türk Hava Yolları uçaklarıyla Moskova Vnukovo Havalimanı’ndan Antalya’ya seyahat imkanı sunarken, 15 Nisan’dan itibaren uçuş programının başlaması planlanıyor.

ATOR tarafından yapılan açıklamada, Pegas Touristik firmasının Antalya için kendi charter uçaklarına ek olarak ek olarak, Türk Hava Yolları ortaklığı ile Türkiye’nin Ege kıyılarındaki tatil beldelerine de uçuşlar yapacağı vurgulanırken, Moskova Vnukovo Havalimanı’ndan Bodrum’a uçuş programının 29 Nisan’da, Dalaman’a ise 30 Nisan’da başlayacağı iletildi.

Rusya, 52 ülkeyle uçuşları tekrar başlatıyor

 

7 milyonluk Rus turist hedefi 2 milyona düştü

 

İstanbul'a turist akını

 

Rus turist için iki önemli engel!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)05 Nisan 2022 11:22

    dünyada kriz var, ama yabancılar Türkiye ye tatile gelecek para bulabiliyor . ülkemizde iş insanları Avrupaya gittiğinde herşey çok pahalı geliyor derken, rusyada savaş var ama işçisi Türkiye de Antalya da tatil yapabiliyor :D  Neden böyle ekonomi uzmanları ve merkez bankası raporlarına bakalım okuyalım :D

  • Kucak05 Nisan 2022 11:07

    Uçuşların normale dönmesi eskisi gibi rus gelecek anlamına gelmez savaş haliydi oydu buydu eksilecekler önemli olan uçak sayısı değil uçaktan inen yolcu sayısı yoksa sefer yap dur.