E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye rekabete ve uluslararası yatırımcılara açık bir ülkedir---

Türkiye rekabete ve uluslararası yatırımcılara açık bir ülkedir

Türkiye rekabete ve uluslararası yatırımcılara açık bir ülkedir
24 Kasım 2018 - 11:39 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle hızlı karar alan etkili bir yapıya geçmiş olmamız sayesinde Türkiye’nin kalkınma hızı ivme kazanmıştır. Türkiye yatırımcılara açık bir ülkedir.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 32. Asya-Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu Konferansı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Türkiye, Asya ile Avrupa arasında bir ulaşım ve enerji koridoru olmasının yanı sıra piyasaya uyum sağlama becerilerini sürekli olarak geliştiren ve zorluklarla karşılaştığında, her defasında bu zorlukları daha da güçlenerek aşan bir ekonomik ortaktır. Ülkemiz geniş bir coğrafyayı kapsayacak şekilde üretim ve ticaret üssü olmaya uygun bir konumdadır." ifadelerini kullandı.

Oktay şunları söyledi:

"Ülkemizde son 16 yılda ekonomi alanında tarihi bir başarı ortaya konmuştur. İstihdamda 19,6 milyondan 28,8 milyon seviyesine ulaşılmıştır. Bu oran 16 yılda 9,2 milyon yeni istihdam oluşturulduğu anlamına gelmektedir. Türkiye ekonomisine yönelik uygulanan spekülatif ataklara karşı güçlü ve pratik aksiyon planlarımızın yanı sıra 2019-2021 yıllarını kapsayan 'Yeni Ekonomik Program'la birlikte Türkiye, küresel ekonomik aktörlerin güvenini sağlayacak sağlam bir duruş sergilemektedir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle hızlı karar alan etkili bir yapıya geçmiş olmamız sayesinde Türkiye’nin kalkınma hızı ivme kazanmıştır. Türkiye rekabete ve uluslararası yatırımcılara açık bir ülkedir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Berber bekri24 Kasım 2018 23:37

    Sağlam bir A D A L E T sistemi olmadan yabancı yatırımcı hayal getirecek parayı bi bakacak zart kanunu yok o vergisi yok bu kısıtlaması zurt muafiyeti siz güvenmediginiz birine para verirmisiniz????

  • Ali Demir24 Kasım 2018 19:08

    Ardahan la Edirne arasinda laf sallayip durun sanki sizi dinleyen var. 1 Dolar yatirim borsada yabanci kalmadi. Var gozukenlerde cakma Turkler. Ingilizce cok iyi bilmedigi icin Turkce dunyaya demec yazar, ama Ozgecmisde anadili gibi Ingilizce yazar. Konus konus cok takan var sizi. Dunyada yatirim yapilacak yer kalmamis hepsi Turkiye de seni dinliyor zaten. Komik adamlar bunlar.

  • 1Borsacı24 Kasım 2018 14:18

    Amerika'nın kuruluş yıllarında "Wild West" yani vahşi batı vardı, rekabet serbestti ve silahını iyi  kullanan rakiplerini bertaraf ediyordu. Rekabet tanımı artık yeterli değil. İyi yönetişim, sürdürülebilirlik, şeffaflık, verimlilik, adalet, gelişim, yenilenme önemli. Yani bunlar sağlanır ise tekeller daha verimli olur. Biz bunları sağlayamıyoruz onun için bir sürü fitma aynı yerde aynı hizmeti veriyor ayakta kalan kalıyor yaklaşımı modern dünyada belki artık geçerli olmayabilir. Sürekli daha iyiyi güzeli aramak ancak katılımcıları zorla rekabete sokmak ile elde ediliyor, ademoğlu zorlamazsan yatar uyur deniyor ise o başka. Zoraki rekabet malsef bel altı, merdiven altı, kaçak, gizli, sahtecilik, tahşiş, kayıtdışılık, mayfalık, rüşvet, fikri ve mülki hırsızlık, dolandırıcılık, yalan, hile vs kavramların önünü açıyor olabilir. Dürüstlük kavramına sözlükten bakın, en yüceltilmesi kavram DÜRÜSTLÜK !!!

  • İnanmadik24 Kasım 2018 12:10

    İnandık mi

  • Daşci24 Kasım 2018 11:46

    Uluslararası yatırımcılar ülkemize gelsin. Onları misafir edelim. Bir tencere keşkek yedirelim her şey düzelir.